Meer weten? informatie@fondsen.org

Bertha komt weer onder de mensen

Bertha (74) is graag onder de mensen. Een dag alleen binnen blijven zitten? Haar niet gezien. Nu de winter voor de deur staat en ze minder aanloop heeft, vormen de Zonnebloem uitstapjes lichtpuntjes in de naderende donkere dagen.

“Het wordt steeds lastiger om met mijn rollatortje alleen er op uit te gaan. Ik probeer me er wel bij neer te leggen, maar eigenlijk wil ik dat nog niet. Mijn scootmobiel biedt ook geen oplossing. Ik durf er niet zo goed meer op”, bekent Bertha. Bertha heeft nooit man en kinderen gehad. Haar sociale leven draait om haar familie en mensen uit de buurt.

Aanspraak missen

“Met mijn nicht ga ik wel eens iets leuks doen. Ik ben de oudste van de neven en nichten. Helaas zijn er al heel wat weg gevallen”. Een paar jaar geleden moest Bertha haar vertrouwde buurt verlaten. “Door mijn slechte knieën ben ik verhuisd naar een flat. Met een lift. Helemaal aan de andere kant van de stad. Ik mis hier de aanspraak die ik had.” 

Bezoek aan het tuincentrum

Gelukkig laat Bertha het er niet bij zitten. Contact leggen gaat haar makkelijk af. “Dat is altijd zo geweest. Meer dan 30 jaar heb ik in het verzorgingshuis gewerkt en organiseerde ik er vrijwillig leuke bijeenkomsten. Koffie schenken en een praatje maken, heerlijk vond ik dat. Dankzij de Zonnebloem kom ik weer onder de mensen. Vorig jaar gingen we naar het tuincentrum om te kijken naar de nieuwe kerstshow. Het is gewoon hartstikke gezellig. Ik geniet weer met volle teugen!” 

Bestel kaarten en steun!

Tienduizenden mensen zoals Bertha kunnen niet zonder hulp de deur uit. De Zonnebloem biedt uitkomst. Met geheel verzorgde uitstapjes, een luisterend oor en persoonlijke aandacht. Help mee! Ook al zitten we middenin de nazomer. Bestel toch alvast Zonnebloem kerstkaarten via onze webshop

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633