Meer weten? informatie@fondsen.org

Nieuw: Granny project Zuid-Afrika

We steunen sinds kort een nieuwe organisatie: het Hillcrest Aids Centre in Kwazulu Natal, Zuid-Afrika. Dit centrum biedt hulp, zorg en voorlichting aan mensen en families die met hiv/aids in aanraking zijn gekomen. De komende twee jaar ontvangt het Granny-project financiering. 

Grootmoeders en -vaders worden ondersteund zodat zij de zorg voor en opvoeding van hun (wees geworden) kleinkinderen zelf kunnen volhouden. Dat gebeurt op maat: van begeleiding bij de opvoeding tot hulp bij het opzetten van inkomen genererende activiteiten, tot programma’s om zelf gezond en fit te blijven en steun bij elkaar te vinden. Hierdoor kunnen 3.200 kwetsbare kinderen bij hun familie blijven wonen en wordt voorkomen dat zij op straat of in opvanghuizen terecht komen.

Een van de grootmoeders uit het programma vertelt: 

“We hebben geleerd dat je niet moet zitten wachten totdat anderen wat voor je doen. We hebben een grootmoedersteungroep opgericht en we hebben nu achttien leden. We runnen een bakkerij en pizzeria, houden kippen voor eieren, doen naaiwerk, hebben een tuin voor verse groenten. En we sporten om fit te blijven. We zijn oma, maar leeftijd doet er niet toe. We krijgen kracht uit het samenwerken!” 

Het programma was al eerder bekend bij Wereldkinderen. De missie om gezinnen bij elkaar te houden past goed bij onze visie.Onder andere de professionaliteit en de goede referenties leidden tot een nieuw samenwerkingsverband voor voorlopig twee jaar.

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633