senior inhoudelijk medewerker klimaatrechtvaardigheid & energie

Groene alternatieven bereikbaar voor iedereen

Milieudefensie werkt aan één van de grootste problemen van nu: klimaatverandering. Ons doel is om groene alternatieven bereikbaar te maken voor iedereen. Als het aan Milieudefensie ligt wordt onze leefomgeving gezonder en duurzame energie en mobiliteit goedkoper, eten we eerlijk voedsel en hebben we volop groene banen. Mensen krijgen weer grip op hun eigen omgeving. Wij noemen dat eerlijk omschakelen of klimaatrechtvaardigheid.

Gezocht: senior inhoudelijk medewerker met kennis van de energiewereld. Help jij Nederland omschakelen naar een eerlijke en klimaatvriendelijke samenleving? Gaat jouw hart sneller kloppen van campagnevoeren? Dan is deze functie echt wat voor jou!

Senior inhoudelijk medewerker klimaatrechtvaardigheid & energie

(0,8 fte/30 uur per week)

Wat ga je doen?

 • Je ondersteunt de campaigner klimaatrechtvaardigheid & energie bij het vertalen van de kernboodschap en strategie van Milieudefensie over klimaatrechtvaardigheid naar het thema energie;
 • Je laat hiervoor onderzoek doen en analyseert beschikbare rapporten en informatie op basis van een onderzoeksagenda die je samen met je collega’s opstelt;
 • Je werkt hiervoor samen met het netwerk van mensen, groepen en organisaties die zich inzetten in projecten voor klimaatrechtvaardigheid;
 • Als lobbyist breng je de politieke doelen van de organisatie op klimaatrechtvaardigheid onder de aandacht bij politici of andere stakeholders;
 • Je schrijft artikelen en notities en geeft presentaties voor verschillende doelgroepen;
 • Binnen projecten ben je verantwoordelijk voor het bewaken van de feitelijk juiste onderbouwing van onze boodschap en communicatie-uitingen.

Met wie werk je samen?

Je maakt deel uit van het team Inhoud & Lobby en legt verantwoording af aan het hoofd van die afdeling. Je werkt nauw samen met de campaigner en de andere inhoudelijk medewerkers van deze afdeling. En vanzelfsprekend werk je goed samen met je collega’s van de afdelingen Bewegingsopbouw en Communicatie & Fondsenwerving.

Wat vragen we van jou?

 • Werk- en denkvermogen op WO-niveau;
 • Je kunt enthousiast aan de slag met het thema klimaatrechtvaardigheid;
 • Je hebt kennis van de energiesector – zowel warmte als elektriciteit – en de uitdagingen waar de sector voor staat;
 • Je hebt ruime werkervaring, liefst in een werkveld dat raakvlakken heeft met het werk van Milieudefensie;
 • Je hebt oog voor detail en houdt ervan om dingen tot op de bodem uit te zoeken;
 • Ervaring met zelfstandig (laten) doen van onderzoek;
 • Gevoel voor communicatie met diverse doelgroepen en ervaring met het schrijven van rapporten en artikelen en het geven van presentaties;
 • Je netwerkt graag en kijkt uit naar uitbreiding van dat netwerk binnen de energiesector en de Haagse en lokale politiek.

Milieudefensie bouwt aan een brede verandermacht en wil dat graag weerspiegelen in de samenstelling van de teams. Kandidaten met achtergronden die ondervertegenwoordigd zijn in de klimaatbeweging worden daarom extra uitgenodigd om te reageren.

Wij bieden

 • Een arbeidsovereenkomst voor de periode van een jaar met uitzicht op verlenging;
 • De mogelijkheid om je werkdag (van 7,5 uur) flexibel in te delen voor een goede balans tussen werk en privé;
 • Het salaris is, afhankelijk van je kennis en ervaring, tussen de € 3.145,- en € 4.329,- bij een fulltime dienstverband (37,5 uur per week);
 • Een uitdagende baan in een inspirerende en betrokken organisatie, waarin je een belangrijke bijdrage levert aan een eerlijke en duurzame toekomst;
 • Een inspirerend internationaal netwerk;
 • Een informele en idealistische werkomgeving;
 • Een werkplek in hartje Amsterdam;
 • 4 dagen per week een heerlijke vegetarische lunch tegen een kleine vergoeding.

Direct solliciteren of eerst meer weten?

Geïnteresseerd? We ontvangen je CV en motivatiebrief in pdf formaat graag uiterlijk 29 maart a.s. via solliciteren@milieudefensie.nl. Graag onder vermelding van: vacature ‘senior inhoudelijk medewerker klimaatrechtvaardigheid & energie. De 1ste gespreksronde vindt plaats op 6 april, de 2de op 15 april.

Neem voor vragen contact op met Freek Kallenberg, hoofd van de afdeling Inhoud & Lobby: 020 5507 300.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Voor deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern geworven.

Presidiumleden

Milieudefensie werkt aan één van de grootste problemen van nu: klimaatverandering. Ons doel is om groene alternatieven bereikbaar te maken voor iedereen. Als het aan Milieudefensie ligt wordt onze leefomgeving gezonder en duurzame energie en mobiliteit goedkoper, eten we eerlijk voedsel en hebben we volop groene banen. Mensen krijgen weer grip op hun eigen omgeving. Wij noemen dat eerlijk omschakelen of klimaatrechtvaardigheid.

Milieudefensie is een onafhankelijke vereniging met 31 lokale afdelingen en ruim 95.000 leden en donateurs. Lokale afdelingen, medewerkers en leden hebben invloed op het beleid van onze vereniging.

Wij zoeken presidiumleden

Je hebt ervaring met het leiden van grote vergaderingen. Je ordent discussies, schept helderheid, vat acties en besluiten samen en bewaakt de tijd. Is dit wat voor jou? Word presidiumlid! Het presidium van Milieudefensie is op zoek naar 3 presidiumleden en 1 reservelid. Verkiezingen voor deze functies vinden plaats op de Algemene Ledenvergadering van 6 juni 2020. Het presidium zorgt voor het voorzitterschap, het secretariaat en de organisatie van de Algemene Ledenvergaderingen (tweemaal per jaar).

Het presidium komt ter voorbereiding van de ledenvergadering enkele malen bijeen. Tijdens de ledenvergadering is het presidium dagvoorzitter en verantwoordelijk voor een goed verloop van de vergadering. We zijn op zoek naar kandidaten die in staat zijn met de andere presidiumleden de ledenvergaderingen voor te bereiden en te leiden. Net zoals alle andere functies binnen onze verenigingsorganen is deze functie onbezoldigd.

Over de procedure

Sollicitanten zijn lid van Milieudefensie. Er vindt (eventueel) een gesprek plaats tussen de kandidaat en de leden van het presidium. Eventuele adviezen aan de Algemene Ledenvergadering om iemand niet te kiezen worden door de sollicitatiecommissie gemotiveerd en vooraf bekend gemaakt aan de kandidaat.

Solliciteren

Mail je cv en motivatie voor 1 mei 2020 naar: bestuur@milieudefensie.nl of stuur deze per post naar Vereniging Milieudefensie, t.a.v. het bestuur, Postbus 19199, 1000 GD, Amsterdam.

Vragen?

Neem contact op met het secretariaat via tel. 020-55 07 300 (algemeen nummer).

Lid geschillencommissie

Milieudefensie werkt aan één van de grootste problemen van nu: klimaatverandering. Ons doel is om groene alternatieven bereikbaar te maken voor iedereen. Als het aan Milieudefensie ligt wordt onze leefomgeving gezonder en duurzame energie en mobiliteit goedkoper, eten we eerlijk voedsel en hebben we volop groene banen. Mensen krijgen weer grip op hun eigen omgeving. Wij noemen dat eerlijk omschakelen of klimaatrechtvaardigheid. Milieudefensie is een onafhankelijke vereniging met 31 lokale afdelingen en ruim 95.000 leden en donateurs. Lokale afdelingen, medewerkers en leden hebben invloed op het beleid van onze vereniging.

Word jij lid van onze geschillencommissie?

Ben jij in staat om bij meningsverschillen een onpartijdige positie in te nemen? Om advies te geven en een bemiddelende rol te spelen? Word lid van onze geschillencommissie!

In de Geschillencommissie van Milieudefensie zijn drie plaatsen vrij. Verkiezingen voor deze functies vinden plaats op de Algemene Ledenvergadering van 6 juni 2020. De geschillencommissie bemiddelt en geeft advies in geval van een geschil tussen leden en/of een orgaan van de vereniging, en/of bij een geschil tussen verenigingsorganen onderling. De werkzaamheden voor de geschillencommissie vragen een beperkte hoeveelheid tijd. Enige kennis van de structuur en cultuur van de vereniging is een pre. Net zoals alle andere functies binnen onze verenigingsorganen is deze functie onbezoldigd.

Procedure

Sollicitanten worden geacht lid te zijn van Milieudefensie. Er vindt (eventueel) een gesprek plaats tussen de kandidaat en het bestuur. Eventuele adviezen aan de Algemene Ledenvergadering om iemand niet te kiezen worden door de sollicitatiecommissie gemotiveerd en vooraf bekend gemaakt aan de kandidaat.

Solliciteren

Mail je cv en motivatie voor 1 mei 2020 naar: bestuur@milieudefensie.nl of stuur deze per post naar Vereniging Milieudefensie, t.a.v. het bestuur, Postbus 19199, 1000 GD te Amsterdam.

Vragen?

Neem contact op met het secretariaat via tel. 020-55 07 300 (algemeen nummer).

Vacature kinderarts/arts bij Stichting Artsen voor Kinderen

Stichting Artsen voor Kinderen werkt aan een betere kwaliteit van leven voor kinderen en jongeren met een chronische ziekte of beperking. We bedenken en voeren praktische, innovatieve projecten uit, afgestemd op de wensen en behoeften van de kinderen. Een van haar projecten is de Cyberpoli.

Achtergrond van de functie

De Cyberpoli (www.cyberpoli.nl) is een interactieve internetpolikliniek en ontmoetingsplaats voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een chronische aandoening of beperking. Waar ze relevante informatie over hun aandoening kunnen halen, in contact kunnen komen met lotgenoten en vragen kunnen stellen aan een professioneel team van behandelaars en ervaringsdeskundigen.

Aanleiding voor deze vacature

Om de verdere groei en updates van de Cyberpoli mogelijk te maken wil Stichting Artsen voor Kinderen het redactieteam versterken. We zoeken hiervoor een arts, bij voorkeur een kinderarts, die naast klinische ervaring, ruime bewezen ervaring heeft in het schrijven van medische teksten.

Plaats in de organisatie

Rapporteert aan de directeur. De werkzaamheden dienen afgestemd te worden met het redactieteam waar o.a. een kinderarts zitting heeft. Daarnaast wordt nauw samengewerkt met een extern creatief team bestaande uit o.a. programmeurs, tekstredacteur en medisch bioloog.

Taakomschrijving

Voor de uitbreiding en updates op de Cyberpoli zijn de volgende taken noodzakelijk: – het verrichten van research over de nieuw toe te voegen chronische aandoeningen

– het in goed en begrijpelijk Nederlands uitschrijven van medische teksten

– het interviewen van relevante (medische) behandelaars en kinderen en jongeren in het gehele land

– bij het volbrengen van de projecten wordt tevens een eindrapportage verwacht

Aangezien op projectbasis wordt gewerkt is een actieve houding in de acquisitie van nieuwe projecten als ook het verkrijgen van financiering zeer gewenst. Tevens beschikt de kandidaat over goede contactuele eigenschappen en voelt zich thuis in het werken in teamverband.

Doorgroeimogelijkheid

Bij bewezen vaardigheid in genoemde taken met positieve resultaten bestaat er een serieuze mogelijkheid om binnen de organisatie door te groeien naar de positie van mededirecteur. Het takenpakket zal dan in overleg met de huidige directeur verder worden uitgebreid. Te denken valt aan identificatie van nieuwe projecten die binnen onze statutaire reikwijdte vallen, uitbreiding en beheer van de huidige projectportefeuille en leidinggeven aan researchprojecten die binnen de organisatie worden opgezet of in samenwerking met derde partijen worden uitgevoerd.

Aanstelling

Het betreft in eerste instantie een functie van 0,5-0,6 fte, in overleg vast te stellen. Salaris in overleg te bepalen. Brieven met duidelijk cv met referenties te sturen aan info@artsenvoorkinderen.nl ten name van Lex Winkler, directeur of per post naar Stichting Artsen voor Kinderen (Postbus 75751, 1070 AT Amsterdam)

Secretaris district Brabant-Noord

Secretaris district Brabant-Noord (vrijwillig)

Rode Kruis

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, Onpartijdigheid, Neutraliteit, Onafhankelijkheid, Vrijwilligheid, Eenheid en Algemeenheid.

District Brabant-Noord

Het Rode Kruis heeft haar vrijwilligersorganisatie parallel aan de veiligheidsregio’s georganiseerd. Het district Brabant-Noord bestaat op dit moment uit 3 lokale afdelingen, met een totaal van ± 460 vrijwilligers. Het districtsbestuur Brabant-Noord heeft als standplaats ‘s-Hertogenbosch en wordt ondersteund door een klein beroepsteam dat zich, samen met de afdelingen en vrijwilligers, inzet voor hulpverlening aan mensen in nood. Hierbij gaat het om Noodhulp, Bevolkingszorg, Evenementenhulp, EHBO-onderwijs, activiteiten op het terrein van preventie, Goed Voorbereid en voorlichting.

Functie

Je ondersteunt het districtsbestuur en hebt een bewakende rol in de planning en uitstaande acties. Je coördineert de in- en uitgaande correspondentie en draagt zorgt voor een correcte archivering van formele stukken. Je verzorgt de voorbereiding en verslaglegging van de bestuursvergaderingen. Je bewaakt de tijdige indiening van werkplannen, begrotingen en jaarrekeningen. Samen met je medebestuurders ontwikkel je visie en beleid van het Rode Kruis in Brabant-Noord.

Wat neem jij mee?

 • Een hoge mate van organisatiesensitiviteit en beleidsmatig inzicht.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Het vermogen om mensen te verbinden.
 • Bij voorkeur ervaring met het werken in een praktisch bestuurlijke functie  (“denkende doener”).
 • Enthousiasme en betrokkenheid bij het Rode Kruis in Brabant-Noord.
 • De bereidheid om je 4 uur per week op vrijwillige basis in te zetten.

Wat bieden wij?

De voldoening om op zeer concrete wijze bij te dragen aan de hulpverlening van het Rode Kruis in Brabant-Noord. Je werkt samen in een actief bestuur en wordt bijgestaan door een enthousiast beroepsteam. Naast een vrijwilligerscontract, vrijwilligersverzekering en een goede regeling voor onkostenvergoeding geeft het Rode Kruis ook de mogelijkheid om jezelf te ontplooien.

Heb je belangstelling voor deze functie?

Voor nadere informatie en toelichting over deze functie kun je bellen of mailen met vrijwilligersmanager Diane Melis (06-41526080 / dmelis@redcross.nl) of voorzitter Norbert van Berckel (06-53116777 / nvanberckel@rodekruis.nl).

Ben je enthousiast en wil je direct reageren? Stuur je motivatie en CV naar vacatures.brabantnoord@rodekruis.nl

Operations Officer

Médecins Sans Frontières (MSF) intervenes in emergencies and crises, to relieve human suffering from unmet medical needs and to create a space for humanity. MSF works to provoke a social and political response that meets the essential needs, and respects and protects the dignity, of people in danger. MSF strives to innovate and incite change through its medical action, its “témoignage” and its active reflection on the situation of populations in danger. Respecting its Charter and shared principles, MSF is an independent movement of citizen associations that are integrated and open to their societies. In a spirit of volunteerism, acting in proximity to and in solidarity with assisted peoples, MSF’s members adhere to humanitarian principles and respect for medical ethics.

At Médecins sans Frontières (MSF) / Artsen zonder Grenzen, we are committed to an inclusive culture that encourages and supports the diverse voices of our employees. Our diversity fuels our innovation and connects us closer to our beneficiaries and the communities in which we work.  We welcome applications from individuals of all genders, ages, sexual orientations, nationalities, races, religions, beliefs, and ability status and all other diversity characteristics.

Artsen zonder Grenzen (MSF-Holland) is an Association of (former) field and office employees, with a Board keeping oversight. MSF-Holland has a partnership with MSF offices in the UK and Germany. This partnership, known as ‘MSF Operational Centre Amsterdam’ (MSF-OCA), operates medical humanitarian interventions in about 25 countries. Annually, MSF-OCA deploys approximately 800 international staff and employs 10,000 national staff.

The office of MSF-Holland located in Amsterdam hosts more than 350 employees, offering direct support to MSF-OCA operations.

With immediate effect, our Operations department is looking for an:

Operations Officer (100%)

Based in Amsterdam

Position

The Operations Officer (OO) reports directly to the Operations Manager (OM).

Key objectives of the OO position are:

 • To provide day-to-day administrative and operational support to portfolio and missions managed by the OM.
 • To provide in-country support to missions within the portfolio.

Main Responsibilities

 • Supports the OM and the Missions on operational resources, administrative issues;
 • Together with the Operations Advisor (OA) support the OM and missions on legal and compliance issues including HCA, registration, MOU, etc;
 • (De) briefings of international staff and focal point for HR regarding staff (de) briefings arrangements for the portfolio;
 • Follow up with HR regarding vacancies and monitoring of the international staff overviews sent from the missions;
 • Manages the maintenance and proper use of the electronic operations database, incl. D-365, SharePoint;
 • Assists the Operations Advisor (OA), the Donor Liaison Officer and the field through the management of donor reports and is in charge of monitoring the control cycle in close collaboration with the OA and other relevant team members;
 • Provides in-country support to the missions within the portfolio for up to 40% of her/his time. This may include gap-filling as well as implementation of specific tasks in the HR or Finance department;

Candidate Profile

We are looking for an energetic, motivated and flexible team player, who wants to work in a dynamic and sometimes stressful environment, which requires flexibility, multi-tasking and a problem-solving attitude.

 • You have experience with humanitarian assistance in complex political and humanitarian contexts.
 • You have significant experience with humanitarian assistance in complex political and humanitarian contexts of which at least two years of experience in challenging project coordination positions. You have experience working in insecure contexts, and experience managing resources (HR, finance and/or logistics).
 • You are required to demonstrate knowledge of the MSF organisation and of MSF policy and procedures.
 • You are capable of analytical thinking and have proven skills to put forward solutions. This is a fast paced work environment that requires initiative and a flexible, stress resistant attitude.
 • Good communication skills are essential, as well as an excellent command of English and French.
 • You are willing to work irregular hours and spend up to 40% of the time in the field.

Competencies

 • Behavioural flexibility
 • Results and Quality orientation
 • Planning and organisation
 • Teamwork and cooperation

We Offer

 • A challenging and exciting position in an international environment.
 • A contract for one year with renewal option (based on a fulltime appointment (40 hours/week).
 • A gross monthly salary in scale 6 between € 2,811 and € 4,015 depending on professional experience based on a fulltime appointment.
 • Other benefits include 30 holidays per annum (based on a fulltime appointment) and a premium-free pension plan.

Information and Application

If you are interested in this vacancy and if would like additional information about the job, please contact: Annemarie Loof or Ellen van der Velden: Annemarie.loof@amsterdam.msf.org or ellen.van.der.velden@amsterdam.msf.org.

If you believe that you fit the profile, you can react directly via the ‘Apply’ button. Please upload a letter of motivation and Curriculum Vitae in English as one combined document.

Deadline for application is 13 December, interviews will be held on 20 December 2019.

The preferred start date is 1 February.

*** Acquisitions regarding this position are not appreciated ***

Medewerker Bezoekerscentrum De Wieden

De bezoekers van bezoekerscentrum De Wieden worden mede door jou enthousiast gemaakt voor de natuur. Je weet immers alles over het werk van Natuurmonumenten en kunt het publiek er met veel passie over vertellen. Je begeleidt en inspireert onze vrijwilligers en regelt allerlei zaken in en om het centrum. Doordat jij bezoekers aan Natuurmonumenten weet te binden zorg jij als Medewerker Bezoekerscentrum samen met ons voor het behoud van de prachtige natuur in Nederland.

Jouw werk als

Medewerker Bezoekerscentrum De Wieden

In het bezoekerscentrum ontvangen we publiek en geven hen informatie over het werk van Natuurmonumenten, de natuurgebieden van De Wieden en de recreatieve voorzieningen. We bieden activiteiten in de natuur aan, zoals speurtochten, vaartochten, verjaardagsfeestjes en wandelingen met de boswachter. Natuurmonumenten dankt haar succes aan de ruim 710.000 leden en donateurs en aan de duizenden vrijwilligers en partnerbedrijven. Het vergroten van deze achterban is een belangrijke doelstelling van het bezoekerscentrum. Je rapporteert rechtstreeks aan de Beheerder Bezoekerscentrum.

Jouw taken:

 • Samen met vier collega´s en tientallen vrijwilligers enthousiasmeer je bezoekers voor de natuur en voor Natuurmonumenten;
 • Je begeleidt dagelijks de vrijwilligers in en om het bezoekerscentrum;
 • Werven van nieuwe leden en donateurs van Natuurmonumenten en het werven van leden van OERRR is een belangrijke taak;
 • Volgens rooster werk je regelmatig in de weekenden en op feestdagen;
 • Het opstellen en het coördineren van het activiteitenprogramma voor zowel volwassenen als voor de jeugd. Daarnaast verzorg je de PR rondom de activiteiten.

Wat jij meeneemt

Je bent een klantgerichte en communicatieve persoonlijkheid en samenwerken is iets wat je graag doet. Daarnaast ben je je goed bewust van je omgeving en de commerciële kant daarvan. Je houdt van resultaten en kunt uitstekend plannen en organiseren. Je weet van aanpakken, bent zelfstandig en flexibel.

Verder heb je:

 • MBO werk- en denkniveau;
 • Kennis van het gebied (zoals de aanwezige flora en fauna) en van de cultuurhistorie in de gebieden in de omgeving van het bezoekerscentrum;
 • Ervaring met het inspireren en aansturen van vrijwilligers;
 • Goede computervaardigheden;
 • Basiskennis van de Engelse en Duitse taal;
 • Een creatieve geest.

Wat wij bieden

Werken bij Natuurmonumenten betekent dat je onderdeel bent van een bevlogen team en een bijdrage kan leveren aan het behoud en de ontwikkeling van de mooiste natuurgebieden in Nederland. Wij bieden:

 • Een afwisselende baan in een prachtige werkomgeving. Je standplaats is bezoekerscentrum De Wieden in St. Jansklooster;
 • 80 % dienstverband (Natuurmonumenten kent een 37-urige werkweek);
 • Een functie die gewaardeerd is in functieschaal 4. Afhankelijk van opleiding en werkervaring minimaal € 2.285,- en maximaal € 2.916,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband;
 • In eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Bij wederzijdse tevredenheid kan dit aansluitend worden verlengd.

Werken bij Natuurmonumenten 

Natuurmonumenten is trots en deskundig beheerder van natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. We verrijken Nederland met bestaande en nieuwe natuurgebieden. Overal in het land. Voor iedereen. We stellen natuur en cultuurhistorie veilig door gebieden en gebouwen aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken. Dat doen we al sinds 1905 met steun van vrienden, bijna 8.000 vrijwilligers, meer dan 710.000 leden en donateurs en bedrijven. Meer informatie is te vinden op onze website: www.natuurmonumenten.nl.

Meer informatie en sollicitatie

Ben jij de communicatieve Medewerker Bezoekerscentrum die wij zoeken? Stuur dan uiterlijk 22 september 2019 je sollicitatiebrief inclusief cv (als pdf of Word-document) naar Bernadette Haverkort, Beheerder Bezoekerscentrum De Wieden via onderstaande link.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Bernadette Haverkort op telefoonnummer: 06-54295215

De eerste ronde gesprekken staan gepland op 25 september en mogelijk op 26 september.

Natuurmonumenten stelt het hebben van een VOG verplicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

DCHI Strategic Design Intern

The Dutch Coalition for Humanitarion Innovation (DCHI) has a vacancy for a:

DCHI Strategic Design Intern

Who are you?

Are you a strategic thinker with a background in industrial design and an interest in social innovation? Are you interested in developing innovative concepts for the work of DCHI? Are you an analytical self-starter who is not afraid to think outside the box in the non-profit/humanitarian sector? Are you fluent in both Dutch and English, and in the final year(s) of your Industrial Design or related studies? Then we have the perfect 4-6 month internship for you, starting in September!

Who are we?

Located at the Hague Humanity Hub, a 2 minute walk from The Hague Central Station, The Dutch Coalition for Humanitarian Innovation (DCHI) is a coalition comprised of governmental actors, knowledge institutes, academia, businesses, and humanitarian organizations in the Netherlands who develop and scale innovative solutions to increase the impact and reduce the costs of humanitarian action.

The Dutch Coalition for Humanitarian Innovation is a dynamic movement that leverages the power of resources, expertise and capabilities in the Netherlands to support humanitarian innovation with a global impact. The Coalition is recognized and acknowledged as the driving force in the Netherlands for effective humanitarian innovation.

To further excel the work that we do and services we offer, the DCHI Team is looking for a Strategic Design intern (4-5 days per week) to join the team for approx. 6 months, starting in September 2019.

What is the internship?

The Strategic Design intern will work closely with a multi-disciplinary team to help with standardizing DCHI’s Services. As a Strategic/Industrial designer, your role will be to aid the improvement of our output by incubating ideas, developing a design vision and shaping our products/services using our existing work streams.

Responsibilities

 • Developing the strategic design vision for DCHI’s services that fits our workstream
 • Critically analyze and map the needs of our stakeholders, the sector and our mission with our upgraded ‘brand identity’.
 • Visually conceptualize your vision in improved organizational and service design
 • Assist with the facilitation and preparation of DCHI’s ‘Client’ workshops on Humanitarian Innovation
 • Further develop and advise DCHI’s facilitation toolkit
 • Work together with the Communications team to develop our ‘Customer-journey’
 • Assist with DCHI Annual Event, including lead-up, facilitation, logistics (05 November)
 • Assist with all other ongoing work/services DCHI offers, where necessary

What we offer

 • A pleasant and professional team of colleagues;
 • A thorough introduction to the humanitarian sector;
 • An in-depth experience in aiding the strategic design of an innovative organization’s services
 • Lots of opportunity to take initiative and realize your own plans;
 • Many chances to meet people from a great number of sectors;
 • Opportunity to join the team to many events;
 • The possibility of combining and/or tailoring the internship for a research assignment as part of your studies
 • Personal supervision;
 • As an intern, an allowance of €300 per month (on a 5 day basis);
 • If applicable: reimbursement of travel expenses;
 • Workplace in the heart of The Hague.

What we are looking for

 • A student registered at a Dutch university, preferably end of Bachelor, beginning of a Master’s in Industrial Design, Strategic Design, Business development or related field
 • Available 4-5 days per week in the period September-January/March
 • A highly analytical individual with a strong interest in innovation and industrial/strategic design
 • Someone with an interest in the humanitarian sector and innovation
 • Someone full of ideas and own initiative
 • Fluent in Dutch and English, both written and orally

DCHI was launched in 2016 by the Netherlands Red Cross, CARE Nederland, UNICEF Netherlands, the Ministry of Foreign Affairs of the Netherlands, the Municipality of The Hague, and VNO-NCW. The Ministry of Defense of the Netherlands joined the DCHI board in 2017. DCHI is based at the Hague Humanity Hub and is administratively hosted as a project by the Netherlands Red Cross.

More information about the organization can be found on www.dchi.nl. We value different backgrounds and cultures in our organization.

We accept applications on a rolling basis, but would ideally want you to start September 2, 2019 preferably for 6 months. You can send your letter of motivation and CV by email to https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/138993

Please contact guido@dchi.nl for more information about the internship.

Centralist / Logger

Het Nederlandse Rode Kruis is een wereldwijd netwerk van mensen dat samenwerkt met een doel: mensen in nood helpen, zowel om de hoek als ver weg. We zorgen er ook voor dat mensen zichzelf kunnen helpen en hoe ze anderen kunnen helpen, zodat in tijden van nood niemand alleen staat.

Het werk van het Rode Kruis is gebaseerd op zeven grondbeginselen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.

Het Rode Kruis in Nederland bestaat uit 24 districten. In het district Hollands Midden – een gebied dat loopt van Katwijk via Leiden en Gouda naar Schoonhoven – is de Verbindingsdienst op zoek naar vrijwilligers die willen ondersteunen in de functie van

Centralist / Logger

De Verbindingsdienst zorgt voor de radiocommunicatie tijdens grote evenementen en noodsituaties. Met jouw kennis kan je hier een centrale rol te spelen! Want jij wordt aangestuurd door de hoofdmeldkamer, de inzetleider, de districtscoördinator verbindingen en de dienstdoende coördinator MKA. Maar jij bent ook degene die hen van belangrijke informatie voorziet.

Jouw taken en verantwoordelijkheden

 • Bedienen van een of meerdere radionetten via een basispost of bediening
 • Coördineren op het eigen net en naar andere netten
 • Met de PC vastleggen van het berichtenverkeer en de statussen van het radiostation

Wat wij vragen

 • Enige ervaring in het gebruik van ICT-middelen
 • Kan zelfstandig werken en improviseren
 • Sociaal en communicatief vaardig en kan ook in teamverband werken
 • Flexibel, stressbestendig en gemotiveerd
 • Verantwoordelijkheidsgevoel
 • Minimaal MBO denk- en werkniveau
 • Goede spreekvaardigheid en beheersing in woord en geschrift van de Nederlandse taal
 • Bereid om bij ons de volgende opleidingen te volgen:
  • portofoongebruik
  • centralist
  • EHBO (of is al in je bezit)
 • Bereid om de werkzaamheden te verrichten binnen het hele district Hollands Midden
 • Je onderschrijft de grondbeginselen van het Rode Kruis

Wat wij bieden   

 • De voor de functie gevraagde opleidingen
 • Reiskostenvergoeding bij inzetten
 • Het samenwerken in een team met gemotiveerde collega’s
 • Interessante contacten met externe diensten

Interesse?

Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met:

– Jaap van Leeuwen: Jvanleeuwen@rodekruis.nl,  071-3010230 en 06-43675168 of

– Hans Klein: hklein@rodekruis.nl, 071-5615578 en 06-47815035.

Voor meer informatie over het Rode Kruis kan je terecht op www.rodekruis.nl.

We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor deze specifieke sollicitatieprocedure. 

Experienced Grant Management Officer

The Red Cross Red Crescent Climate Centre is the expertise centre of the International Red Cross and Red Crescent in the field of climate change and climate disasters. The Climate Centre’s mission is to help the Red Cross and Red Crescent Movement and its partners reduce the impacts of climate change and extreme-weather events on vulnerable people.
The Climate Centre consists of an enthusiastic small team that guides a growing network of colleagues from all over the world in integrating climate risks into their work. The Climate Centre works closely with the Netherlands Red Cross and the International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies (IFRC) in Geneva.

Due to a vacancy at the Climate Centre, we are immediately looking for an:

Experienced Grant Management Officer

(32-40 hours/week)

?Position within the company:

The Grant Management Officer is part of the core team of the Climate Centre and reports to the Climate Centre’s Senior Finance Manager. Preferably the candidate would be working from the Climate Centre office in The Hague (NL).
Envisaged start date 1 August 2019.

Job description:

The Grant Management Officer is responsible for coordinating and managing the administration of donor agreements with international institutions. He/she is an important pivot in our often hectic office (with a small team in NL and a number of employees abroad). Substantive knowledge of the Climate Centre’s working field is an advantage, but affinity with the mission and ways of working of the Climate Centre is important to be able to properly fulfill this role.
We are therefore looking for an accurate colleague with an eye for legal detail, who will play an important role in communicating with our donors and ensuring streamlined reporting.

Responsibilities include:

 • Collaborate with Program managers, Project leads and the Finance team on grant approval, contracting and expense tracking in compliance with internal processes and procedures and grant guidelines dictated by the funding entity.
 • Project administration and preparation for audits: ensure accurate and timely project administration.
 • Project monitoring: Develop and deliver high quality donor reporting.
 • Draft grant applications, agreements and financing proposals and support budget negotiations.
 • Support and aid in the Climate Centre invoicing & reimbursement process.
 • Develop, maintain and improve systems and procedures for systematic grant management.
 • Keeps an eye out for new funding opportunities.

Job requirements:

 • Bachelor/Master degree in Business, Management, International Business, Law or related field.
 • Minimum of two years of related experience in grant management, contracting and financing, international donor relations, project controlling, or similar fields within an international environment.
 • Experience with different donor institutions and understanding of grant compliance regulations and due diligence.
 • General knowledge of accounting and controlling.

Technical Skills

 • Proven quantitative and analytic skills to review and co-develop and monitor grant agreements and budgets.
 • Demonstrated project and time management skills, including planning and prioritizing of job duties.
 • Strong written and verbal communication skills in Dutch and English, knowledge of other languages welcome.
 • Strong organizational skills.
 • Good working knowledge of MS Office (Outlook, Excel, Word, PowerPoint, Teams).

Soft Skills

 • Able to work with a diverse group of individuals and virtual environment in a professional manner.
 • Able to build and maintain positive, effective relationships with colleagues and donors.
 • Able to manage multiple priorities simultaneously.
 • Able to deliver excellent service to both internal and external stakeholders.
 • High degree of independence with a proactive attitude and accuracy.
 • Able to perform under pressure/high stress resistance.
 • Hands-on, team player, initiator, decisive, entrepreneurial.

We offer:

A flexible and people-oriented working environment with room for initiative and development. A full time (40hours per week) salary starting at € 3648.68 gross per month (scale 10 of the Climate Centre salary scales) depending on education and work experience. All additional benefits are as per the Collective Labor Agreement of the Netherlands Red Cross.

How to apply:

We would like to receive your application (in English) addressed to Marije Taat, HR officer at the Climate Centre at before 4 July 2019 at https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/135674.
Interviews will be held in the week of 8 and 15 July.
For further information about the position, please contact Marije Taat, HR officer at the Climate Centre at HR@climatecentre.org or 070-4455886.

An assessment and reference check can be part of the selection process.

For more information about the work of the Red Cross Climate Centre, visit www.climatecentre.org and www.redcross.nl.
Twitter: @RCClimate
Facebook: @climatecentre
LinkedIn: Red Cross Red Crescent Climate Centre

Acquisition as result of this vacancy is not appreciated