Strategisch Communicatieadviseur

Strategisch Communicatieadviseur
Den Haag, 36 uur per week

Het Fonds Podiumkunsten is het cultuurfonds voor muziek, muziektheater, dans, theater en festivals in Nederland. Het Fonds geeft namens de Rijksoverheid ondersteuning aan alle vormen van professionele podiumkunsten. Het gaat het Fonds Podiumkunsten daarbij om kwaliteit in de meest ruime zin van het woord. Met verschillende subsidies voor individuele kunstenaars, groepen, podia en festivals zet het Fonds zich in voor een podiumkunstsector die zoveel mogelijk verschillende mensen aanspreekt, raakt én midden in de samenleving staat.

Bij het Fonds werken 60 medewerkers. Daarnaast werken we met een poule van externe adviseurs. Zij adviseren in commissies over de subsidieaanvragen. De afdeling communicatie bestaat uit drie personen.

De functie
De communicatieadviseur valt direct onder de directeur/bestuurder en is lid van het managementteam. De adviseur geeft hiërarchisch en functioneel leiding aan twee communicatiemedewerkers. Zij zijn primair verantwoordelijk voor de uitvoering.

De communicatieadviseur is verantwoordelijk voor het verzorgen van zowel de interne als externe communicatie. De externe communicatie is van groot belang voor iedereen die professioneel actief is binnen de podiumkunsten. Het Fonds moet goed ‘vindbaar’ en breed toegankelijk zijn. Een goed imago en stevige positionering in een soms complex speelveld is van groot belang. Communicatie bij het Fonds is een samenspel van brengen en halen tussen communicatie en de medewerkers van het Fonds. Als lid van het managementteam snapt de communicatieadviseur daarbij wat de kerntaak van het Fonds is en voelt goed aan hoe en waar communicatiemiddelen moeten worden ingezet. Waar nodig schakelt de communicatieadviseur extern advies in.

De werkzaamheden
De communicatieadviseur:
 • adviseert de directeur/bestuurder en het managementteam over het te voeren interne en externe communicatiebeleid en de profilering van het Fonds;
 • stelt plannen op voor de ontwikkeling van de communicatiemiddelen, zoals de websites en social media en bewaakt deze;
 • adviseert over communicatiemix en -oplossingen met oog voor positionering, imago, tone of voice, doelgroep bepaling, (social)media-uitingen en huisstijl;
 • coördineert en/of organiseert mede persconferenties, voorlichtingsbijeenkomsten en andere manifestaties;
 • stuurt een klein team van communicatiemedewerkers (2 personen) aan en is met hen verantwoordelijk voor de uitvoerende werkzaamheden.

Wie ben jij?
Een adviseur met een helikopterview, die zich snel het beleid en de kerntaken van het Fonds eigen maakt en snel een complex speelveld overziet. Je hebt een proactieve houding en vindt het leuk om een klein team van communicatiemedewerkers aan te sturen en bent met hen verantwoordelijk voor de uitvoerende werkzaamheden. Daarnaast ben je strategisch sterk en vertrouwd met politiek bestuurlijke omgevingen. Met deze kennis vertaal je beleidsprocessen naar (strategische) communicatie. Je kunt goed delegeren en bent resultaatgericht. Je hebt een coachende en participatieve stijl van leidinggeven. Tenslotte combineer je snel schakelen met zorgvuldigheid en goed afstemmen.

Functie-eisen
 • Hbo-/woniveau.
 • Kennis van de sector is niet vereist, wel een pre.
 • Improvisatie- en schakelvermogen.
 • Ervaring met projectmanagement.
 • Kwaliteit gericht.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift.

Aanbod
 • Een fulltime dienstverband (36 uur per week).
 • Een tijdelijk dienstverband voor een jaar met het vooruitzicht op een vast contract.
 • Een salaris in schaal 12 BBRA (minimaal rond €3.800,- euro maximaal rond €5.650,- euro bruto per maand bij een fulltime dienstverband). 8% vakantiegeld, een dertiende maand en een jaarlijks persoonlijk budget voor voorstellingsbezoek.
 • Professionele en uitdagende werkomgeving.
 • Goede werksfeer.

Procedure
Het Fonds Podiumkunsten wil een grotere diversiteit in haar personeelsbestand. Mensen met verschillende achtergronden in studie, afkomst en cultuur worden nadrukkelijk uitgenodigd om te solliciteren.

Het Fonds Podiumkunsten laat zich daarom bij de werving van kandidaten voor deze functie ondersteunen door Colourful People. Voor vragen over deze functie of de procedure kun je bellen met Fatima Bouhriani op telefoonnummer 06 – 50 50 07 47. Solliciteren kan tot en met 31 juli 2020 via het online sollicitatieformulier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vrijwilliger Stichting Molendocumentatie

Vereniging De Hollandsche Molen zet zich sinds 1923 in voor het behoud van de wind- en watermolens in Nederland. De vereniging is gevestigd te Amsterdam. De vereniging heeft een uitgebreid archief en documentatiecentrum die worden beheerd door de medewerkers van de Stichting Molendocumentatie (SMD). Hier wordt relevante informatie verzameld over bestaande en verdwenen molens.
De SMD bestaat uit een team van 8 vrijwilligers die over het algemeen op donderdag aanwezig zijn om de vele taken uit te voeren. Denk hierbij aan het bijhouden van de website allemolens.nl, het beheer van de bibliotheek en het archief of het ontvangen van bezoekers.

Voor het digitaliseringsproject zoeken wij een enthousiaste

Vrijwillig medewerker digitalisering

De taak betreft het bewerken van het gedigitaliseerde archiefmateriaal tot importeerbare archiefstukken en het meta-dateren ervan Metadateren is het toevoegen van specifieke kenmerken aan de archiefstukken in het archiefsysteem dat de basis vormt voor Allemolens.nl.

Profiel

 • vaardigheid met Windows, Office en eventueel databasesystemen
 • affiniteit met archieven en bibliothekeninteresse in molens en hun geschiedenis

De werkzaamheden kunnen thuis worden gedaan maar ook vanuit het kantoor van De Hollandsche Molen in Amsterdam. Het betreft een vrijwillige functie. Eventuele reiskostenvergoeding in overleg. Algemene informatie over de Stichting Molendocumentatie kunt u vinden op de websites molens.nl en allemolens.nl. Meer informatie over de functie is te verkrijgen bij Erik Stoop, coördinator SMD, telefoon 020 – 6238703 (iedere donderdag) of via smd@molens.nl. Schriftelijke reacties kunt u ten alle tijde per e-mail richten aan: smd@molens.nl o.v.v. Vacature vrijwillig medewerker digitalisering. De sluitingsdatum is zodra de vacature is vervuld.

Vrijwilliger online communicatie

Vereniging De Hollandsche Molen zet zich sinds 1923 in voor het behoud van de wind- en watermolens in Nederland. De vereniging is gevestigd te Amsterdam. De vereniging heeft een uitgebreid documentatiecentrum welke wordt beheerd door de medewerkers van de Stichting Molendocumentatie (SMD). Hier wordt zo veel mogelijk relevante informatie verzameld over bestaande en verdwenen molens zoals boeken, foto’s en tekeningen.
De SMD bestaat uit een team van 8 vrijwilligers die de vele taken uitvoeren. Denk hierbij aan het bijhouden van de website allemolens.nl middels het toevoegen van beschrijvingen of foto’s, het beheer van de bibliotheek of het ontvangen van bezoekers. De SMD heeft een bestuur die bestaat uit eveneens uit 8 personen.

De Stichting Molendocumentatie zoekt in verband met het groeiend aantal werkzaamheden een

Vrijwilliger communicatie

Voor de enthousiaste en betrokken vrijwilliger communicatie zien wij de volgende taken:

 • Het vergroten van de bekendheid en het aantal bezoekers van allemolens.nl.

Profiel

 • Je vindt het leuk aan de slag te gaan met zowel de traditionele als de nieuwe media;
 • Je hebt enige ervaring in het werken met computers;
 • Je beschikt over goede communicatieve eigenschappen;
 • Je kunt (na instructie) zelfstandig werken.

Wij bieden je een boeiende functie binnen een professionele organisatie en uiteraard kun je rekenen op een volledige onkostenvergoeding. Het aantal uren en werkdag(en) zal in overleg worden vastgesteld. De meeste vrijwilligers van de SMD werken op een donderdag.

Algemene informatie over onze organisatie en activiteiten kunt u vinden op de website www.molens.nl. Meer informatie over de functie is te verkrijgen bij Nicole Bakker, directeur van De Hollandsche Molen. Je kunt je belangstelling kenbaar maken middels een schriftelijke reactie per e-mail aan: n.bakker@molens.nl o.v.v. Vacature vrijwilliger communicatie. Sluitingsdatum zodra de vacature is vervuld

Vrijwilliger communicatie

Vereniging De Hollandsche Molen zet zich sinds 1923 in voor de beleving, bescherming en belangen van de wind- en watermolens in Nederland. Ze is dé molenvereniging van Nederland. De Hollandsche Molen is gevestigd te Amsterdam. Het bureau (12 medewerkers) is verantwoordelijk voor de voorbereiding en uitvoering van het beleid en staat onder leiding van een directeur.

De vereniging richt zich op draagvlakverbreding en belangenbehartiging. Op het gebied van draagvlakverbreding zoekt zij versterking. De Hollandsche Molen wil de inkomsten vergroten en met name via het Molenfonds meer geld werven voor het behoud van molens, onder andere met crowdfunding. Daarnaast wil de vereniging het aantal leden en donateurs aanzienlijk vergroten en de communicatie en werving middels digitale media versterken.

Wij zoeken een vrijwilliger communicatie.

Voor de enthousiaste en betrokken vrijwilliger communicatie zien wij de volgende taken:

 • Ondersteunen bij het bijhouden van digitale communicatiemiddelen zoals de website;
 • Ondersteunen bij het bijhouden van het mediabestand;
 • Ondersteunen bij het bijhouden van het foto-archief.

Profiel

 • Je vindt het leuk aan de slag te gaan met zowel de traditionele als de nieuwe media;
 • Je hebt enige ervaring in het werken met computers;
 • Je beschikt over goede communicatieve eigenschappen;
 • Je kunt (na instructie) zelfstandig werken.

Je wordt goed begeleid door het communicatieteam. Wij bieden je een boeiende functie binnen een professionele organisatie en uiteraard kun je rekenen op een volledige onkostenvergoeding. Het aantal uren en werkdag(en) zal in overleg worden vastgesteld.

Algemene informatie over onze organisatie en activiteiten kunt u vinden op de website www.molens.nl. Meer informatie over de functie is te verkrijgen bij Nicole Bakker, directeur. Je kunt je belangstelling kenbaar maken middels een schriftelijke reactie per e-mail aan: n.bakker@molens.nl o.v.v. Vacature vrijwilliger communicatie. Sluitingsdatum zodra de vacature is vervuld.

Online Marketeer

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt dát is waar het Rode Kruis voor staat.

Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties en door het bieden van noodhulp en het vergroten van de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het NRK verleent in Nederland samen met meer dan dertigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp(onderwijs) , Burgerhulp en is dé verbinder op het gebied van Zelfredzaamheid tussen het (lokale) zorg- en veiligheidsdomein. 

Ook internationaal maken wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn voor en/of blootgesteld zijn aan natuurrampen of crisis, weerbaarder door het bieden van integrale humanitaire hulp.

We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid. 

Binnen het Marketingcommunicatie-team is een vacature voor een

Online Marketeer

(40 uur per week)

Plaats in de organisatie

De Online Marketeer valt binnen het Marketingcommunicatie-team. Marketingcommunicatie is verantwoordelijk voor alle communicatiemiddelen met name in paid publicity.  De afdeling houdt zich – samen met de andere communicatie disciplines binnen het Cluster – bezig met het ontwikkelen van communicatieplannen – zowel Rode Kruis breed als op de verschillende kerndomeinen – en zorgt ook voor volledige implementatie daarvan. Van het maken van het plan tot de creatie en implementatie van campagnes, of van het inkopen van media tot het opnemen van een commercial. Binnen Marketingcommunicatie kom je te werken in het webteam, dat zich bezighoudt met technisch beheer, applicaties, e-mailmarketing en online marketing.

De functie:

Je bent de spin in het online web van het Rode Kruis, als het gaat om het genereren, volgen en retargetten van traffic naar en op onze website. Je signaleert kansen en mogelijkheden op SEO/SEA-gebied, doet A/B testen, keyword analyses en helpt daarmee je collega’s van redactie, fondsenwerving en marketingcommunicatie om de online kanalen zo optimaal mogelijk in te zetten, leads te werven en de conversie doelstellingen te realiseren.  Samen met de eindredacteur stuur je continu op optimalisatie van het gebruik van de website. Je geeft advies op  op basis van learnings. Want meten is weten, en je meet graag en goed. Je weet het tijdig te signaleren als foutief of niet gemeten wordt en weet welke opties er tot je mogelijkheden behoren. Op basis van jouw dashboards in Google Analytics en de inzet van tooling als GA, VWO, Hotjar, Search Console en Usability Hub evalueer je samen met de verschillende project/campagneteams de campagne-inzetten en customer journeys  en doe je voorstellen ter verbetering. Ook gebruik je jouw kennis om periodiek bestaande campagnes en customer journeys te controleren. Daarmee ben je van begin tot eind betrokken bij de creatie, analyse en controle.  Je helpt de marketingcommunicatie-collega’s voorts met de inzet van betaalde social media- en displaycampagnes.

Functie-eisen:

 • Een relevante HBO-opleiding, bij voorkeur in marketing.
 • 2-4 jaar werkervaring als online marketeer.
 • Ervaring met SEO, SEA, Google analytics, A/B-testing en usability testing.
 • Ervaring met GTM, webtalen en regex is een pré.
 • Ervaring met of kennis van WordPress.
 • Bij voorkeur kennis van of ervaring met Facebook Business Manager en het inkopen van display advertising.

Overige competenties:

 • Je bent enthousiast, gedreven en neemt initiatief.
 • Strategisch denkniveau met een sterke hands-on mentaliteit.
 • Je bent een echte teamspeler, je haalt energie uit het ondersteunen en adviseren van jouw collega’s. Je hebt voldoende overtuigingskracht om draagvlak te krijgen voor (nieuwe) inzichten en plannen.
 • Je bent van nature nieuwsgierig  naar en geïnteresseerd in de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied.

Wij bieden : 

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving in een leuk team met ruimte voor initiatief en ontwikkeling.

Salariëring: vindt plaats volgens salarisschaal 10 van de CAO van het NRK afhankelijk van opleiding en ervaring (min. € 3.028,40 tot max. € 3.849,48 bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

Reacties: Je motivatiebrief + cv  gericht aan Jeneth Santoe ontvangen we graag per mail via: https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/162450 vóór 20 juli. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Saskia Divendal, Teamleider Marketingcommunicatie (06-52 55 63 25).  

Een assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Kijk voor meer Informatie over het werk van het Rode Kruis op  www.rodekruis.nl

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Senior Communicatieadviseur

Als Senior Communicatieadviseur ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en mede uitvoering van het corporate – en beleidscommunicatiebeleid waarbij de focus ligt op de inhoudelijke groene communicatieprojecten. We streven ernaar de eerste organisatie te zijn waar mensen aan denken als ze natuur en landschap beleven en beschermen. Daarom moeten we duidelijk maken waar we voor staan, wat we doen en zichtbaar zijn op de grote relevante maatschappelijke thema’s. Zo zorg je als Senior Communicatieadviseur samen met ons voor het behoud van de prachtige natuur in Nederland.

Jouw werk als Senior Communicatieadviseur

Je voert regie vanuit een landelijke scope en werkt nauw samen met de Senior Communicatieadviseurs die vanuit het Team lokaal de beheereenheden ondersteunen. Je bent tevens de schakel tussen de collega’s van de afdeling Public Affairs, Natuur en landschap en andere relevante opdrachtgevers van projecten- en programma’s. Ons landbouwprogramma is een van de speerpunten van de komende jaren. Je rapporteert aan de Teamleider Communicatie. Jouw taken:

 • Je ontwikkelt, voert mede uit en houdt regie op de communicatiestrategieën die horen bij diverse thema’s waaronder biodiversiteit, landbouw, fauna, stikstof en klimaat;
 • Je hebt een antenne voor relevant maatschappelijke ontwikkelingen en weet deze te vertalen naar kansen voor de versterking van de positionering van Natuurmonumenten;
 • Je onderhoudt nauw contact met de medewerkers van de afdeling Public Affairs die verantwoordelijk zijn voor de lobby-strategie en de specialisten van Natuur en Landschap voor de inhoudelijke onderbouwing;
 • Je signaleert en geeft (on-)gevraagd advies aan teamleiders en medewerkers m.b.t. de corporate communicatiestrategie;
 • Je ondersteunt vanuit je expertise de doelgroepenteams met het ontwikkelen van de juiste communicatiestrategie en boodschap voor de publiekscampagnes;

Wat jij meeneemt

Je bent een overtuigende superstrateeg; een netwerker puur sang, hands on, zelf startend, en uiteraard bezit je allround (online) communicatie skills. Je houdt ervan om inhoudelijke beleidsvraagstukken snel te doorgronden en hierop aansluitend de juiste communicatiestrategieën te ontwikkelen, die bijdragen aan de realisatie van de doelen van Natuurmonumenten en de gewenste positionerings- en merkstrategie in het bijzonder. Je bent een overtuigende persoonlijkheid met een onafhankelijke visie. Beleidsmatig denken kun je uitstekend en je bent daarbij omgevingsbewust en organisatiesensitief. Je klantgerichtheid, flexibiliteit en sociale vaardigheden zorgen voor een perfecte samenwerking met anderen. Verder heb je:

 • HBO+/WO werk- en denkniveau met inhoudelijke kennis op het gebied van natuur-en landschapsbeheer;
 • Ruime ervaring met strategische (beleids-) communicatie en de doorvertaling op operationeel niveau;
 • Inzicht in de maatschappelijke, politieke en bestuurlijke verhoudingen en de positie van Natuurmonumenten;
 • Je kunt goed omgaan met deadlines en ad-hoc werkzaamheden.

Wat wij bieden
Werken bij Natuurmonumenten betekent dat je onderdeel bent van een bevlogen team en een bijdrage kan leveren aan het behoud en de ontwikkeling van de mooiste natuurgebieden en samenhangend cultureel erfgoed in Nederland. Wij bieden:

 • Een uitdagende en afwisselende baan in een prachtige werkomgeving;
 • Op dit moment is de standplaats ‘s-Graveland. Een verhuizing naar het CS-gebied van Amersfoort is in voorbereiding (verwachting najaar 2020);
 • 80% dienstverband (Natuurmonumenten kent een 37-urige werkweek);
 • Een functie die gewaardeerd is in functieschaal 8. Afhankelijk van opleiding en werkervaring minimaal € 3.111,-  en maximaal € 4.941,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband;
 • In eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Bij wederzijdse tevredenheid kan dit aansluitend worden verlengd.

Werken bij Natuurmonumenten 
Natuurmonumenten is trots en deskundig beheerder van natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. We verrijken Nederland met bestaande en nieuwe natuurgebieden. Overal in het land. Voor iedereen. We stellen natuur en cultuurhistorie veilig door gebieden en gebouwen aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken. Dat doen we al sinds 1905 met steun van ruim 750.000 betrokken natuurliefhebbers. Deze leden, donateurs en vrijwilligers komen samen met ons op voor natuur in Nederland. Meer informatie is te vinden op onze website: www.natuurmonumenten.nl.

Meer informatie en sollicitatie
Ben jij de overtuigende Senior Communicatieadviseur die wij zoeken? Stuur dan uiterlijk 28 juni 2020 je sollicitatiebrief inclusief CV (als pdf of Word-document) naar Annegien Canoy, Teamleider Communicatie via onderstaande link.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Annegien Canoy op 06-23828729. Bij afwezigheid van Annegien kun je van 15 t/m 21 juni 2020 contact opnemen met Emile Peters, Accountmanager op telefoonnummer 06-53584304.

De eerste ronde gesprekken staat gepland op 2 juli 2020.

Natuurmonumenten stelt het hebben van een VOG verplicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs

Communicatie Medewerker

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. Dát is waar het Rode Kruis voor staat.

Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen zodat zij zichzelf en anderen kunnen helpen in noodsituaties. Daarnaast bieden wij noodhulp en vergroten we de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het Rode Kruis helpt in Nederland samen met meer dan negentienduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp (onderwijs) en Burgerhulp.

Ook internationaal maken wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn voor en/of blootgesteld zijn aan natuurrampen of crisis, weerbaarder door het bieden van integrale humanitaire hulp.

We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

Het Rode Kruis district Utrecht zoekt een:    

Communicatie Medewerker

 16 uur per week

Het betreft een tijdelijke functie van een 1 jaar; afhankelijk van de financiën is er mogelijk van verlening van het contract.

Plaats in de organisatie:

De communicatie medewerker rapporteert aan de vrijwilligersmanager.

Doel van de functie:

Met jouw communicatie skills zorg jij er voor dat iedereen in het district Utrecht het Rode Kruis kent en weet wat we lokaal doen. Op die manier help je mee aan de verankering van het Rode Kruis in de lokale haarvaten van Nederland.

Functie-inhoud:

 • Het coördineren en uitvoeren van diverse communicatie-activiteiten, waarbij het doel het vergroten van de zichtbaarheid van de activiteiten van het Rode Kruis Utrecht is.
 • Aansturen van het communicatieteam, bestaande uit vrijwilligers, van het district en de daarbij behorende afdelingen.
 • Coördineren en redigeren digitale nieuwsbrief.
 • Opstellen en uitsturen van persberichten.
 • Implementeren van de districtswebsite conform het landelijk model.
 • Verantwoordelijk voor de redactie van de website van het district en van de afdeling Utrecht.
 • Beheer portfolio Social media van district en de daarbij behorende afdelingen.
 • Begeleiden stagiaire communicatie

Functie-eisen:

 •   HBO werk- en denkniveau
 •   Minimaal 3 jaar ervaring als communicatie medewerker
 •   Kunnen schakelen tussen zelfstandig werken en samenwerking met bestuur.
 •   Kennis van online marketing
 •   Kennis van Social media
 •   Bereidheid tot onregelmatige werktijden
 •   Projectmatig kunnen werken
 •   Ervaring met het Officepakket: Word, Outlook, PowerPoint.

Het Rode Kruis zoekt medewerkers met talent en uitstekende competenties voor een functie en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Voor de selectie van alle functies wordt de nadruk gelegd op de volgende competenties: plannen, resultaatgerichtheid, klantgerichtheid, samenwerken, initiatiefrijk en specifiek voor deze functie op creativiteit en innovatie vermogen.

Wij bieden : 

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Salaris conform schaal 9 afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring volgens de CAO van het NRK (min. € 2.694,96 en max. € 3.397,03 o.b.v. een fulltime dienstverband van 40 uur per week).

Reacties: Je motivatiebrief en cv gericht aan Vera Beijer ontvangen we graag uiterlijk 25 juni a.s. via https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/160794

Voor nadere informatie over de functie kun je terecht bij  Chantalle van de Kerkhof; vrijwilligersmanager district Utrecht; cvandekerkhof@redcross.nl.

Een online assessment kan onderdeel uitmaken van het selectieproces.

Kijk voor meer Informatie over het werk van het Rode Kruis op  www.rodekruis.nl. Het NRK op facebook: Facebook.com/rodekruis en Twitter: Twitter.com/rodekruis

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Ervaren corporate communicatie specialist

Het team Communicatie zet zich dagelijks in om het werk van het Liliane Fonds en haar partners in de diverse landen over het voetlicht te brengen via betaalde en vrije publiciteit. Om ons team te versterken zijn we op zoek naar een:

ERVAREN CORPORATE COMMUNICATIE SPECIALIST

(32 uur per week)

Wij zoeken een enthousiaste, allround communicatieadviseur die zin heeft om met ons verder te bouwen aan de missie van het Liliane Fonds. Een collega die een uitdaging niet uit de weg gaat en zich als een vis in het water voelt in een veranderende organisatie en zijn/haar tanden wil zetten in de communicatie-uitdagingen op het gebied van ontwikkelingssamenwerking en ‘disability’.

De functie

Je bent verantwoordelijk voor het reputatiemanagement, merkmanagement en de huisstijl-bewaking van het Liliane Fonds. En daarmee verantwoordelijk voor het profileren van de organisatie en haar dienstverlening richting media en stakeholders. Daarvoor zorg je voor de juiste inzichten, maak je inschattingen van kansen en risico’s en adviseer je het management proactief met een concrete aanpak voor interne en externe doelgroepen. Je ontvangt hiërarchisch leiding van de teammanager communicatie.

Jouw werkzaamheden

 • Je bent actief en reactief verantwoordelijk voor het genereren van free publicity rondom het Liliane Fonds, haar partners en de werkzaamheden.
 • Je draagt zorg voor de doorontwikkeling van het merk, de positionering en bijpassende huisstijl en waarborgt dat het Lililiane Fonds een sterk, onderscheidend profiel consistent uitdraagt in al haar kanalen.
 • Je onderhoudt contacten met journalisten en doet de woordvoering rondom jouw pakket, in nauwe afstemming met de communicatie specialist Media & PR.
 • Je begeleidt het management en andere collega’s bij optredens op congressen en bereidt hen hier op voor door middel van mediatrainingen, het schrijven van berichten en het bedenken van mediawaardige communicatie (online/offline).
 • Je initieert en onderhoudt contact met relevante maatschappelijke en ‘politieke’ stakeholders om de positie van het Liliane Fonds binnen de juiste doelroepen te versterken.
 • Je adviseert over interne communicatie en denkt mee over de juiste inzet van interne communicatieboodschappen en -kanalen.

Wie ben jij?

 • Je hebt minimaal 7 jaar ervaring als communicatieadviseur.
 • Je hebt ervaring met branding, reputatiemanagement en woordvoering.
 • Je denkt geïntegreerd en bent een echte bruggenbouwer.
 • Je hebt affiniteit met het Liliane Fonds en onze missie; ervaring met ontwikkelingssamenwerking is een pre.
 • Je hebt een relevant communicatienetwerk.
 • Je vindt het een uitdaging om onderdeel te zijn van een veranderende omgeving.

Dit bieden we je

Een dynamische baan in een organisatie die ooit is gestart door 1 individu en inmiddels al 40 jaar effectief is in het bieden van een toekomst voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. Aan die missie bouw jij mee.

Salariëring op basis van schaal 10 (€ 2.850,- met doorgroeimogelijkheden naar maximaal € 4.581,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband, excl. 8% vakantietoeslag) bij een tijdelijk dienstverband met de intentie dit bij goed functioneren om te zetten naar een dienstverband voor onbepaalde tijd. Daarnaast bieden we uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren

Als je belangstelling hebt en je voldoet aan het profiel, dan ontvangen we graag uiterlijk 4 mei a.s. je gemotiveerde sollicitatie en curriculum vitae, die je per e-mail kunt sturen aan het team P&O (sollicitatie@lilianefonds.nl). Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Mayke Smit, manager Communicatie & Fondsenwerving (073-518 94 20). De eerste gesprekken zullen plaatsvinden in de twee helft van mei. Gezien de RIVM-regels rondom corona, kan het zijn dat de eerste ronde online plaatsvindt.

Communicatie / beleidsmedewerker

De Tapp Coalitie zoekt vrijwilliger voor

Communicatie / beleidsmedewerker

32 u/week

De True Animal Protein Price Coalitie (TAPP Coalitie, gevestigd in Amsterdam vlakbij station Muiderpoort) is op zoek naar een vrijwilligersfunctie voor communicatie / beleidsmedewerker.

De TAPP Coalitie heeft als missie om te werken aan een duurzame, klimaatvriendelijke, gezonde en diervriendelijke voedselvoorziening, te beginnen bij vlees en zuivel. Daarom wil de TAPP Coalitie binnen twee jaar een eerlijke (hogere) prijs voor vlees realiseren in Nederland en de EU: de True Animal Protein Price, een eerlijke vleesprijs inclusief maatschappelijke kosten zoals broeikasgassen.

Taken:

 • organisatie van activiteiten (o.a. debatten en bijeenkomsten);
 • opstellen van persberichten, website teksten en e-mails/mailings;
 • social media en website beheer, free publicity genereren, waaronder opinie artikelen
 • communicatie strategie, de huisstijl, opstellen en uitvoering communicatieplan;
 • overleg voeren met communicatie experts bij de partners van de TAPP Coalitie en vrijwilligers, contacten onderhouden met relevante journalisten;
 • adviseren over de marketing van een vrijwillige true price voor vlees en zuivel;
 • begeleiden van wetenschappelijke onderzoeken;
 • lobbywerk bij politieke partijen, ministeries en relevante organisaties;
 • fondsen- en partnerwerving in afstemming met de directeur van de TAPP Coalitie.

Overige taken:

Je behandelt binnenkomende vragen via de telefoon en de mailbox. Daarnaast pak je administratieve en communicatieve werkzaamheden rondom projecten en verschillende ondersteunende ad-hoc-werkzaamheden op, o.a. verslaglegging bijeenkomsten met het bestuur en onze Raad van Advies. Aangezien het een klein team betreft heb je een hands-on mentaliteit en ben je breed inzetbaar.

Wat vragen we?

 • Afgeronde HBO of Univ. opleiding op het gebied van communicatie of beleid/bestuur/milieu met communicatie/voorlichtings profiel;
 • Kennis en ervaring met social media en online campagne voeren en maken van content, zoals infographics, animaties en video’s;
 • Uitstekende beheersing van Nederlands en engels in woord en geschrift;
 • Gestructureerd werken, enthousiast en collegiaal;
 • Bij voorkeur kennis en interesse in een of meer van de thema’s voeding, gezondheid, milieu, klimaat, dierenwelzijn, true pricing, fiscaliteit, politiek.
 • Overtuigingskracht in woord en geschrift;
 • Uitstekende schrijfvaardigheid;
 • Liefst 1-2 jaar relevante werkervaring.

Wat krijg je van ons?

 • Een vrijwilligersvergoeding. Er is ook een reis- en onkostenvergoeding.
 • Een dag per week thuis werken of vanaf ZZP-locaties is mogelijk.
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding van ervaren campagneleiders / lobbyisten, om jou te helpen in je persoonlijke en professionele groei. Je werkt samen met
 • vrijwilligers en medewerkers van andere partners van de TAPP Coalitie.
 • Een dynamische omgeving met diverse partners en stakeholders, leuke interessante mensen en bijeenkomsten, bijdragend aan een actueel politiek issue.

Solliciteren:

Wil jij de TAPP Coalitie helpen binnen twee jaar haar doel te bereiken? Stuur een brief en CV (elk 1 A4) naar info@tappcoalitie.nl. Meer info: www.tappcoalitie.nl en tappcoalition.eu.

We zien je reactie graag tegemoet!

Eindredacteur website

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt dát is waar het Rode Kruis voor staat.

Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties en door het bieden van noodhulp en het vergroten van de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het NRK verleent in Nederland samen met meer dan dertigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp(onderwijs) , Burgerhulp en is dé verbinder op het gebied van Zelfredzaamheid tussen het (lokale) zorg- en veiligheidsdomein.

Ook internationaal maken wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn voor en/of blootgesteld zijn aan natuurrampen of crisis , weerbaarder door het bieden van integrale humanitaire hulp.

We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

Binnen de afdeling Media, online en publiekscommunicatie is plaats voor een:

Eindredacteur website

(40 uur p/w)

Plaats in de organisatie:

Je rapporteert aan de teamleider media, online en publieksvoorlichting.

Functie-inhoud:

Je bent verantwoordelijk voor de eindredactie van rodekruis.nl. Je denkt mee over welke teksten we nodig hebben, schrijft deze teksten en redigeert die van je collega’s. Onder jouw leiding wordt onze website een belevenis waarbij bezoekers worden meegenomen door teksten, foto’s, video’s en animaties.

Je analyseert het effect van je acties en stuurt bij waar nodig. Je hebt inzicht in customer journeys en begrijpt wat mensen zoeken en zorgt ervoor dat ze dat vinden. Je bent bezig met de actualiteit maar werkt voortdurend aan content voor de langere termijn.

Functie-eisen:

 • Onderschrijft de grondbeginselen van het Nederlandse Rode Kruis
 • Relevante HBO-opleiding in communicatie of journalistiek
 • Relevante en aantoonbare werkervaring van 4-7 jaar
 • Resultaatgericht, ambitieus en leergierig
 • Je weet alles van SEO en SEA
 • Je hebt ervaring met contentmanagementsystemen
 • Bereid af te reizen naar rampgebieden.

Wie ben jij?

 • Je bent een ervaren eindredacteur met een passie voor multimediale storytelling en social media. Je volgt het nieuws op de voet en haakt in wanneer nodig. Onderwerpen variëren van wespensteken, tot aardbevingen en conflicten.
 • Je bent communicatief vaardig, een leuke collega en weet anderen te motiveren. Je kunt zelfstandig werken, bent flexibel en gaat conflict niet uit de weg.
 • Je draait mee in het piket rooster, dat betekent dat je buiten kantooruren niet alleen de website maar ook de social media kanalen van het Rode Kruis bedient. Het is dus belangrijk dat je ruime ervaring met Twitter, Instagram, Facebook hebt en snel en zelfstandig kunt werken.

Wij bieden : 

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling.

Salariëring: (inschaling  volgens formatieformulier en in afstemming met P&O) vindt plaats volgens salarisschaal 11 van de CAO van het NRK afhankelijk van opleiding en ervaring (min. € 3.207,01 tot max. € 4.242,68 bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 40 uur per week).

Reacties: Je motivatiebrief en cv  gericht aan Jeneth Santoe, personeelsadviseur ontvangen we graag vóór 30 april via https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/157261

Voor nadere informatie over de functie kun je terecht bij Merlijn Stoffels, mstoffels@redcross.nl of bellen naar het telefoonnummer 06-54918481

Een online assessment kan onderdeel uitmaken van het selectieproces.

Kijk voor meer Informatie over het werk van het Rode Kruis op www.rodekruis.nl. Het NRK op facebook: Facebook.com/rodekruis en Twitter: Twitter.com/rodekruis

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld