Coördinator Noodhulp Limburg

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. Dát is waar het Rode Kruis voor staat.

Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties. Daarnaast bieden wij noodhulp en vergroten we de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het Rode Kruis helpt in Nederland samen met meer dan twintigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp (onderwijs) en Burgerhulp.  Ook zijn wij dé verbinder op het gebied van Zelfredzaamheid tussen het (lokale) zorg- en veiligheidsdomein.

Ook internationaal maken wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn voor en/of blootgesteld zijn aan natuurrampen of crisis, weerbaarder door het bieden van integrale humanitaire hulp.

We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid, algemeenheid. 

De hulpverlening in Nederland is georganiseerd in 24 districten. Voor Limburg Noord en Midden Limburg en Zuid-Limburg) zijn we op zoek naar een:

Coördinator Noodhulp

(1,0fte)

Standplaats Roermond/Geleen

Wie zoeken we?

Je bent een echte netwerker en bent betrokken bij alle relevante ontwikkelingen op het gebied van noodhulp. Daarnaast heb je leidinggevende capaciteiten en ervaring met projectmatig werken.

Je ziet kansen en stimuleert vernieuwing van noodhulp. Door optimaal gebruik te maken van de kwaliteiten van de mensen in jouw omgeving krijgt de vernieuwing van noodhulp een impuls. Je bent in staat om de strategische beleidsafspraken om te zetten in operationele taken.

Plaats in de organisatie:

Als Coördinator Noodhulp ben je lid van de teams in de districten en ben je onderdeel van het landelijke team Noodhulp dat in Nederland noodhulpacties voorbereidt, coördineert en evalueert.

Functie-inhoud:

 • Onderhouden van een relevant regionaal netwerk met onder meer de Veiligheidsregio, GHOR, gemeenten en andere ketenpartners.
 • Verantwoordelijk voor de juiste kwaliteit en grootte van het noodhulp- en bevolkingszorgteam in het district.
 • Het leiden van diverse projecten, waar we noodhulp en evenementenhulp dichter bij elkaar brengen.
 • Maakt kansen voor nieuwe vormen van noodhulpverlening concreet en gaat samenwerking aan met nieuwe partners.
 • Organiseren van oefeningen, zo mogelijk samen met partners, evalueren en de resultaten delen in het team en verbeteringen doorvoeren.
 • Coördineren van en leiding geven aan de uitvoering van de Noodhulp door de vrijwilligers.
 • Begeleiden, ondersteunen en in positie brengen van de hoofden Noodhulpteams, Burgerhulp en Bevolkingszorg (vrijwilligers).
 • Het initiëren, begeleiden, voorbereiden en voorzitten van diverse overleggen.
 • Informeren van vrijwilligers en bestuurders over de mogelijkheden en samenwerking met het burgerhulpnetwerk Ready2Help.
 • (Mede) opstellen van begrotingen en werkplannen op districtsniveau.
 • Er bestaat een mogelijkheid, wanneer het profiel goed aansluit, onderdeel te worden van een pool van crisiscoördinatoren, waarbij je ca. 6 keer per jaar piketdienst draait en inzetten coördineert.

Functie-eisen:

 • HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur een afgeronde opleiding op het gebied van crisisbeheersing, openbare orde en veiligheid of integraal veiligheidsmanagement;
 • Relevante werkervaring binnen het veiligheidsdomein met zowel uitvoerende als bestuurlijke functionarissen is een pré;
 • Is zich bewust van de (in)formele regels, verschillende (hiërarchische) posities en het krachtenveld en handelt hier naar om de organisatiedoelen te kunnen bereiken
 • Herkent ontwikkelingen en gevoeligheden binnen en buiten de eigen organisatie en handelt ernaar;
 • In het bezit van uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden. In staat zijn om jouw omgeving te motiveren en te enthousiasmeren. Je biedt vrijwilligers ruimte om het uiterste uit zichzelf te halen, en weet bij te sturen op momenten dat dit nodig is;
 • Een echte netwerker en niet bang om vernieuwingen binnen Noodhulp en de teams door te voeren;
 • Weet goed te schakelen tussen het operationeel en het bestuurlijk niveau;
 • Leidinggevende capaciteiten;
 • In bezit van rijbewijs B;
 • Bereid om in de avonduren en incidenteel weekenden te werken;
 • Het Rode Kruis zoekt medewerkers met talent en uitstekende competenties voor een functie en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Voor de selectie van alle functies wordt de nadruk gelegd op de volgende competenties: plannen, resultaatgerichtheid, klantgerichtheid, samenwerken, initiatief en voor deze functie specifiek innovatief, taakzelfstandigheid, flexibiliteit en durf.

Wij bieden: 

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Salaris conform schaal 10 afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring volgens de CAO van het NRK (min. € 3.028,40 tot max. € 3.849,48 o.b.v. een fulltime dienstverband van 40 uur per week.

Reacties:

Je motivatiebrief en cv gericht aan Vera Beijer ontvangen we graag uiterlijk 22 augustus 2020 via https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/164279

Er vinden twee gesprekken plaats op woensdag 19 augustus en maandag 31 augustus. Graag hiermee rekening houden.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Esperanza Housmans, huidige Coördinator Noodhulp Limburg via telefoonnummer: 06-22147387

Een online assessment kan onderdeel uitmaken van het selectieproces.

Kijk voor meer Informatie over het werk van het Rode Kruis op  www.rodekruis.nl. Het NRK op facebook: Facebook.com/rodekruis en Twitter: Twitter.com/rodekruis

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Coördinator Hulplijn

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt dát is waar het Rode Kruis voor staat.

Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties en door het bieden van noodhulp en het vergroten van de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het Rode Kruis verleent in Nederland samen met meer dan dertigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp(onderwijs) , Burgerhulp en is dé verbinder op het gebied van Zelfredzaamheid tussen het (lokale) zorg- en veiligheidsdomein.

Het Rode Kruis speelt tijdens de COVID-19 crisis een belangrijke ondersteunende rol, onder andere door het openstellen van de Rode Kruis Hulplijn. Hiervoor zijn we tijdelijk op zoek naar een

Coördinator Hulplijn

40 uur p/w

Plaats in de organisatie:

Als Coördinator Hulplijn werk je binnen het team Contact Center, waar ook de Receptie onder valt. Het Contact Center valt onder de afdeling Communicatie en je werkt samen met de Teamleider Contact Center en zeven collega’s.

Doel van de functie:

Als coördinator Hulplijn ben je verantwoordelijk voor het waarborgen van in- en externe klanttevredenheid, kwaliteit van service en professionele werkhouding bij de medewerkers. Optimaliseren van de samenwerking tussen de teams binnen het cluster Communicatie en de overige interne afdelingen.

Je bent een energieke persoonlijkheid die resultaatgericht te werk gaat. Je weet zo nodig op verschillende manieren je doel te bereiken en de dynamiek van een call center kent voor jou geen geheimen.

Functie-eisen:

Je hebt een opleiding in de richting van bedrijfscommunicatie of vergelijkbaar (HBO), 4 tot 6 jaar werkervaring, bij voorkeur in een callcenter en leidinggevende ervaring.

Wij bieden : 

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling.

Salariëring vindt plaats volgens salarisschaal 10 van de CAO van het NRK afhankelijk van opleiding en ervaring (min. € 3.028,40 tot max. € 3.849,48) bruto per maand bij een fulltime (40 uur) dienstverband.

Reacties:

Je motivatiebrief en cv  gericht aan (Jeneth Santoe) ontvangen we graag vóór 3 augustus via de sollicitatielink https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/163532

Voor nadere informatie over de functie kun je terecht bij Faiza el Khayari, felkhayari@redcross.nl  of (06 – 23971623).

Een assessment kan onderdeel uitmaken van het selectieproces.

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Coördinator Communicatie & Fondsenwerving

Het verminderen van de gevolgen van noodsituaties, het versterken van zelfredzaamheid en het vergroten van respect en hulpbereidheid dát is waar het Nederlandse Rode Kruis (NRK) voor staat. Het NRK verleent in Nederland samen met meer dan dertigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp(onderwijs) en Goed Voorbereid activiteiten. Ook internationaal levert het NRK een actieve bijdrage na rampen en conflicten. Dit doen wij in de vorm van het sturen van specialisten, goederen of geld.


We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

Het district Kennemerland van het Rode Kruis, dat bestaat uit de afdelingen Haarlem, Haarlemmermeer, IJmond en Zandvoort zoekt een:

Coördinator Communicatie & Fondsenwerving

(24 uur per week, standplaats Haarlem)

Positie in de organisatie

De coördinator rapporteert aan de Vrijwilligersmanager. Als coördinator werk je samen met beroepskrachten en vrijwilligers van district Kennemerland en van afdeling Haarlem. Ook werk je samen met de beroepskrachten van de clusters Communicatie en Marktontwikkeling & Fondsenwerving op het Verenigingskantoor. Op dit moment zijn er circa 5 beroepskrachten en 400 vrijwilligers binnen district Kennemerland.

Doel en verantwoordelijkheden van de functie

(alle taken en verantwoordelijkheden hebben betrekking op het district Kennemerland en afdeling Haarlem)

 • Coördineren van- en in grote mate zelf uitvoering geven aan- alle activiteiten met betrekking tot: Opstellen, uitvoeren en bewaken van de jaarplannen en begrotingen m.b.t. Communicatie en Fondsenwerving en rapportages hierover verzorgen richting de Vrijwilligersmanager;
 • Communicatie: intern- & extern communicatieplan opstellen, coördinatie van- en medewerking geven aan- de uitvoering van het plan (incl. pers, social media en website) en bewaking van de huisstijl;
 • Fondsenwerving: Fondsenwervingsplan bijwerken en uitvoeren; relatiemanagement en netwerkuitbreiding mede realiseren;  opstellen van lokale vermogensfonds-aanvragen en subsidieaanvragen i.s.m. de coördinatoren hulpverlening en het cluster marktontwikkeling & fondsenwerving; sales ondersteuning geven aan hulpverleningsactiviteiten, signaleren en creëren van fondsenwervingskansen en deze benutten.

Functie-eisen:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Affiniteit met vrijwilligers(werk) en bekend met verenigingsstructuren;
 • Kennis en ervaring in communicatie en fondsenwerving, en met vertaling van beleid naar de praktijk;
 • Goede representatieve- en netwerk vaardigheden: het kunnen opbouwen van een (zakelijk)netwerk en met creativiteit werven van de benodigde middelen;
 • Bereidheid om buiten kantoortijden activiteiten of vergaderingen bij te wonen;
 • Ervaring met Perfectview of een vergelijkbaar pakket.

Voor deze functie zoeken we iemand die:

 • Enthousiast, representatief, inspirerend, creatief en zorgvuldig is;
 • Iemand die motiveert, relativeringsvermogen heeft en een teamplayer is;
 • Aandacht heeft voor de persoon van de vrijwilliger;
 • Resultaat gericht is en gewend is om met financiële targets te werken;
 • In een matrixorganisatie goed gevoel heeft voor de diverse belangen;
 • Zowel intern als extern het beleid, de strategie en de grondbeginselen van de vereniging uitdraagt en het Nederlandse Rode Kruis vertegenwoordigt;
 • Die ervaring heeft in het onderhouden van grote en middelgrote prospects, een netwerk in de regio is een pré.

Wij bieden: 

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling.

Salaris conform schaal 10  van de CAO NRK afhankelijk van opleiding en ervaring (min. € 3.028,40 tot max. € 3.849,48 bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 40 uur per week).

Aanstelling is voor de duur van een jaar met mogelijkheid tot verlenging.

Interesse?

Stuur je motivatie + cv gericht aan Vera Beijer uiterlijk 31 juli 2020 via https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/163228

Voor informatie over de functie kan contact worden opgenomen met Nynke Smit-Berenden via nsmit-berendsen@redcross.nl

 Een online assessment kan onderdeel uitmaken van het selectieproces.

Kijk voor meer informatie over het werk van het Rode Kruis op  www.rodekruis.nl en www.rodekruis.tv. Het NRK op facebook: Facebook.com/rodekruis en Twitter: Twitter.com/rodekruis

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Regiocoördinator Collecte

Hebt u organisatietalent en vindt u het leuk om andere mensen te enthousiasmeren? Het Epilepsiefonds zoekt regiocoördinatoren die graag willen helpen bij het organiseren van de jaarlijkse collecte.

De collecte is de belangrijkste inkomstenbron voor het Epilepsiefonds. Met de opbrengst financieren we wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, aangepaste vakantiereizen en individuele hulpverlening. Elk jaar zetten duizenden vrijwilligers zich in voor de collecte. Om dit in goede banen te leiden zijn regiocoördinatoren onmisbaar.

Wat doet een regiocoördinator?

Als regiocoördinator onderhoudt u actief contact met de collecteleiders in uw regio of stad. Ook benadert u mensen om de collecte in uw regio of stad in stand te houden en uit te breiden.

Taken:

 • onderhouden van contact met de collecteleiders in uw regio;
 • bewaken van de bezetting van collecteplaatsen in uw regio (overal moeten voldoende collecteleiders en collectanten zijn);
 • instrueren en begeleiden van nieuwe collecteleiders bij het maken van een wijkindeling en het werven van nieuwe collectanten;
 • het maken van een werkplan voor uw regio in overleg met onze collectecoördinator.

Wat verwachten wij van u?

 • U beschikt over organisatietalent.
 • U bent een positief en gedreven persoon.
 • U vindt het leuk om een sociaal netwerk op te bouwen en te onderhouden.
 • U kunt zelfstandig werken, bent ondernemend en resultaatgericht.
 • U beschikt over een computer met internetverbinding, een auto en rijbewijs.
 • U bent gemiddeld 2 dagen per week beschikbaar (behalve in de zomermaanden).

Wat bieden wij?

 • een verantwoordelijke functie binnen onze organisatie, waarbij u ervaring opdoet met het begeleiden en aansturen van vrijwilligers;
 • een prima onkostenvergoeding;
 • professionele ondersteuning en begeleiding door onze coördinator Collecte.

Kennismakingsgesprek

Bent u geïnteresseerd in deze functie en wilt u zich samen met ons inzetten voor de epilepsiebestrijding? Wij gaan graag met u in gesprek. Neem contact op met Eddy Vulperhorst, coördinator Collecte, via 030 634 40 63 of evulperhorst@epilepsiefonds.nl.

Districtscoördinator Evenementenhulp

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. Dát is waar het Rode Kruis voor staat.

Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties. Daarnaast bieden wij noodhulp en vergroten we de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het Rode Kruis helpt in Nederland samen met meer dan twintigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp (onderwijs) en Burgerhulp.  Ook zijn wij dé verbinder op het gebied van Zelfredzaamheid tussen het (lokale) zorg- en veiligheidsdomein. Naast onze reguliere ‘noodhulp’ verlening hebben we tijdens de COVID crisis opnieuw aangetoond dat we er toe doen. De komende maanden zal het grootste gedeelte van het werk nog steeds in het teken van de hulpverlening bij deze crisis staan.

Ook internationaal maken wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn voor en/of blootgesteld zijn aan natuurrampen of crisis, weerbaarder door het bieden van integrale humanitaire hulp.

We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

Evenementenhulp is een van de kernactiviteiten van het Rode Kruis en vormt het basisproces voor onze noodhulptaken. De dienstverlening van het Rode Kruis op het gebied van evenementenhulpverlening bestaat uit het leveren van eerste hulp, professionele medische hulp, de coördinatie van de evenementenhulpverlening en radiocommunicatienetwerken. Door te investeren in deskundigheid en klantgerichtheid werken we doorlopend aan het verder verbeteren van de evenementenhulpverlening. Ter ondersteuning van dit traject zoekt het Rode Kruis-district Hollands Midden een

Districtscoördinator Evenementenhulp

voor 20 uur per week

De Districtscoördinator Evenementenhulp (DCE) is het eerste aanspreekpunt voor de coördinatoren evenementenhulp van de afdelingen in het district. De DCE is de rechterhand van de Procescoördinator Evenementenhulp en ondersteunt bij het verbeteren van de kwaliteit en de klantgerichtheid van de dienstverlening. De DCE is proactief, hulpvaardig en gastvrij.

Functie

Als spin in het web zorgt de DCE voor onderlinge operationele afstemming van de afdelingscoördinatoren, voor een juiste naleving van de in- en externe regelgeving, de signalering van knelpunten en bevordert de samenwerking tussen de afdelingen binnen het district en tussen de districten onderling. De DCE helpt voorts bij het opzetten van een evenementenbureau in het district en is daarvan het aanspreekpunt.

Plaats in de vereniging             

De DCE werkt onder verantwoordelijkheid van het districtsbestuur (portefeuillehouder Noodhulp) en wordt aangestuurd door de Procescoördinator Evenementenhulp (PCE) van het district. Daarnaast krijgt de DCE inhoudelijk informatie van de landelijke afdeling Evenementenhulp en neemt deel aan het landelijk overleg van DCE’s. De DCE ondersteunt en geeft inhoudelijke sturing aan afdelingscoördinatoren Evenementenhulp.

Taken en verantwoordelijkheden

De DCE wordt voor de duur van twee jaar aangesteld. De DCE geeft mede uitvoering aan het projectplan van het district. Dat betekent dat over twee jaar het district beschikt over een evenementenbureau dat werkt volgens de richtlijnen van het Rode Kruis en dat het district kan vertrouwen op een sterk netwerk van getrainde evenementencoördinatoren en -hulpverleners.

Taken:

 • samen met de PCE zorgen dat de afdelingen werken volgens een professioneel en uniform proces
 • de PCE assisteren bij het bewaken en verbeteren van de kwaliteit van de evenementenhulpverlening
 • afdelingen ondersteunen bij het maken van afspraken met opdrachtgevers over de inhoud, randvoorwaarden en kosten van de evenementenhulpverlening
 • afdelingen ondersteunen bij de planning, werving, (de)briefing en (eventuele) nazorg van evenementenhulpverleners
 • afdelingen ondersteunen bij het maken van risicoinventarisaties, draaiboeken en inzetbrieven voor de inzet van het Rode Kruis op een evenement
 • uitvoering van alle administratieve werkzaamheden van de evenementenhulp, zoals de registratie van evenementen in Tools, het maken van offertes en facturen en het uitvoeren van evaluaties
 • terugkoppelen van inzichten aan leidinggevende, cq het districtsbestuur

Functie-eisen

 • MBO werk- en denkniveau
 • Relevante ervaring met projectmanagement
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden
 • Ervaring met het motiveren, overtuigen en enthousiasmeren van vrijwilligers
 • In bezit van, of bereid de verschillende certificaten te halen om inzetten te kunnen draaien
 • Klantgericht, stressbestendig en een hands-on mentaliteit
 • Bereid kennis te nemen van de grondbeginselen van het Rode Kruis en hiernaar te handelen

Wij bieden

Een flexibele en dynamische werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling.

Salariëring vindt plaats volgens salarisschaal 8 van de CAO van het NRK afhankelijk van opleiding en ervaring (min. € 2. tot max. € 3.157,67 bruto per maand bij een fulltime dienstverband). De functie is voorlopig bedoeld voor de duur van twee jaar.

Reacties

Spreekt deze functie je aan? Dan ontvangen we graag je cv en motivatie voor 13 juli 2020 via https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/161922

Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Michiel Jurgens, mjurgens@redcross.nl .

Kijk voor meer Informatie over het werk van het Rode Kruis op www.rodekruis.nl. Het NRK op facebook: Facebook.com/rodekruis en Twitter: Twitter.com/rodekruis

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Coördinator Noodhulp

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. Dát is waar het Rode Kruis voor staat.

Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties. Daarnaast bieden wij noodhulp en vergroten we de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het Rode Kruis helpt in Nederland samen met meer dan twintigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp (onderwijs) en Burgerhulp.  Ook zijn wij dé verbinder op het gebied van Zelfredzaamheid tussen het (lokale) zorg- en veiligheidsdomein. Naast onze reguliere ‘noodhulp’ verlening hebben we tijdens de COVID crisis opnieuw aangetoond dat we er toe doen. De komende maanden zal het grootste gedeelte van het werk nog steeds in het teken van de hulpverlening bij deze crisis staan.

Ook internationaal maken wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn voor en/of blootgesteld zijn aan natuurrampen of crisis, weerbaarder door het bieden van integrale humanitaire hulp.

We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

De hulpverlening in Nederland is georganiseerd in 24 districten. Voor het district Hollands Midden zijn we op zoek naar een:

Coördinator Noodhulp

(0,5 fte)

Standplaats Den Haag

Wie zoeken we?

Je bent een echte netwerker en bent betrokken bij alle relevante ontwikkelingen op het gebied van noodhulp. Daarnaast heb je leidinggevende capaciteiten en hebt ervaring met projectmatig werken.

Je ziet kansen en stimuleert vernieuwing van noodhulp. Door optimaal gebruik te maken van de kwaliteiten van de mensen in jouw omgeving krijgt de vernieuwing van noodhulp een impuls. Je bent in staat om de strategische beleidsafspraken om te zetten in operationele taken.

Plaats in de organisatie:

Als Coördinator Noodhulp ben je lid van de teams in de districten en ben je onderdeel van het landelijke team Noodhulp dat in Nederland noodhulpacties voorbereidt, coördineert en evalueert.

Functie-inhoud:

 • Onderhouden van een relevant regionaal netwerk met onder meer de Veiligheidsregio, GHOR, gemeenten en andere ketenpartners.
 • Verantwoordelijk voor de juiste kwaliteit en grootte van het noodhulp- en bevolkingszorgteam in het district.
 • Het leiden van een pilotproject vernieuwing noodhulp, waar we het noodhulp en evenementenhulp dichter bij elkaar brengen
 • Maakt kansen voor nieuwe vormen van noodhulpverlening concreet en gaat samenwerking aan met nieuwe partners;
 • Organiseren van oefeningen, zo mogelijk samen met partners, evalueren en de resultaten delen in het team en verbeteringen doorvoeren.
 • Coördineren van en leiding geven aan de uitvoering van de Noodhulp door de vrijwilligers.
 • Begeleiden, ondersteunen en in positie brengen van de hoofden Noodhulpteams, Burgerhulp en Bevolkingszorg (vrijwilligers).
 • Het initiëren, begeleiden, voorbereiden en voorzitten van diverse overleggen.
 • Informeren van vrijwilligers en bestuurders over de mogelijkheden en samenwerking met het burgerhulpnetwerk Ready2Help.
 • Ondersteuning van de Vrijwilligersmanager van het district bij personele aangelegenheden van Vrijwilligers Noodhulp.
 • (Mede) opstellen van begrotingen en werkplannen op districtsniveau.
 • Er bestaat een mogelijkheid, wanneer profiel goed aansluit, onderdeel te worden van een pool van crisiscoördinatoren, waarbij je ca. 6 keer per jaar piketdienst draait en inzetten coördineert.

Functie-eisen:

 • HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur een afgeronde opleiding op het gebied van crisisbeheersing, openbare orde en veiligheid of integraal veiligheidsmanagement;
 • Relevante werkervaring binnen het veiligheidsdomein met zowel uitvoerende als bestuurlijke functionarissen is een pré;
 • Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden. In staat om jouw omgeving te motiveren en te enthousiasmeren. Je biedt vrijwilligers ruimte om het uiterste uit zichzelf te halen, en weet bij te sturen om momenten dat dit nodig is;
 • Een echte netwerker en niet bang om vernieuwingen door te voeren;
 • Weet goed te schakelen tussen de uitvoering en het bestuurlijk niveau;
 • Leidinggevende capaciteiten;
 • In bezit van rijbewijs B;
 • Bereid om in de avonduren en incidenteel weekenden te werken;
 • Het Rode Kruis zoekt medewerkers met talent en uitstekende competenties voor een functie en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Voor de selectie van alle functies wordt de nadruk gelegd op de volgende competenties: plannen, resultaatgerichtheid, klantgerichtheid, samenwerken, initiatief en voor deze functie specifiek innovatief, taakzelfstandigheid, flexibiliteit en durf.

Wij bieden: 

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Salaris conform schaal 10 afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring volgens de CAO van het NRK (min.

€ 3,028,40 tot max. € 3.849,48) o.b.v. een fulltime dienstverband van 40 uur per week).

Reacties:

Je motivatiebrief en cv gericht aan Vera Beijer ontvangen we graag uiterlijk 10 juli 2020 via https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/161699

Er vinden twee gesprekken plaats op woensdag 29 en donderdag 30 juli. Graag hiermee rekening houden.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Peter Lasschuijt, huidige Coördinator Noodhulp Hollands Midden via plasschuijt@redcross.nl

Een online assessment kan onderdeel uitmaken van het selectieproces.

Kijk voor meer Informatie over het werk van het Rode Kruis op  www.rodekruis.nl. Het NRK op facebook: Facebook.com/rodekruis en Twitter: Twitter.com/rodekruis

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Coördinator Natuurbeheer, Zuid-Veluwe en IJsselvallei

Het gezicht van Natuurmonumenten, en het aanspreekpunt voor beheerders, omwonenden, pachters, ondernemers en lokaal bestuur; dat is wat je als Coördinator Natuurbeheer bent. Verbinden gaat je heel goed af, organiseren is een van je sterke punten en de kwaliteit bewaken is iets wat je al van nature doet. Dankzij jouw overzicht en oog voor processen, worden signalen opgepikt en projecten vloeiend gerealiseerd. Zo zorg je als Coördinator Natuurbeheer samen met ons voor het behoud van de prachtige natuur in Nederland.

Coördinator Natuurbeheer, Zuid-Veluwe en IJsselvallei

In het kort

Het gezicht van Natuurmonumenten, en het aanspreekpunt voor beheerders, omwonenden, pachters, ondernemers en lokaal bestuur; dat is wat je als Coördinator Natuurbeheer bent. Verbinden gaat je heel goed af, organiseren is een van je sterke punten en de kwaliteit bewaken is iets wat je al van nature doet. Dankzij jouw overzicht en oog voor processen, worden signalen opgepikt en projecten vloeiend gerealiseerd. Zo zorg je als Coördinator Natuurbeheer samen met ons voor het behoud van de prachtige natuur in Nederland.

Jouw werk als Coördinator Natuurbeheer

Als Coördinator Natuurbeheer stuur je een groot deel van de beheerwerkzaamheden aan en zorg je voor een optimale werkverdeling in samenwerking met de andere coördinator. Je dagelijkse werkzaamheden zijn deels organiserend en deels inhoudelijk. Het werken met en het ontwikkelen van beheerplanningen en het uitvoeren daarvan is essentieel. Jouw taken:

 • Je geeft samen met de andere coördinator operationeel leiding aan boswachters natuurbeheer. In voorkomende gevallen stuur je operationeel ook medewerkers uit andere organisatieonderdelen aan;
 • Je bent het aanspreekpunt voor beheerders, omwonenden, pachters, ondernemers en lokaal bestuur;
 • Je bent verantwoordelijk voor budgetbewaking en je stelt prioriteiten binnen het vastgestelde activiteitenplan en verkent mogelijke externe financieringsbronnen;
 • Je overziet en integreert verschillende processen over meerdere gebieden en betrekt verschillende (soorten) stakeholders;
 • Je beoordeelt signalen met betrekking tot kwaliteit vanuit natuurbeheer en onderneemt zo nodig actie en/of doet verbetervoorstellen. Je zorgt voor de uitvoering van de verbeterplannen en bewaakt de uitvoering in het toegewezen gebied;
 • Je betrekt specialistische kennis bij de organisatie en uitvoering van natuurbeheer;
 • Je bereidt projecten op beheerteamniveau voor, begeleidt en realiseert deze en stuurt daarvoor collega’s aan;
 • Je houdt actief ontwikkelingen binnen het werkgebied bij, deelt deze kennis met collega’s en initieert vertaling naar beleid. Je signaleert relevante kansen en ontwikkelingen en levert input voor het beleid van Natuurmonumenten;
 • Je rapporteert aan de Gebiedsmanager en bent aanspreekpunt voor inhoudelijke vragen in het toegewezen werkgebied;
 • Je bent vervanger van de Gebiedsmanager bij externe vertegenwoordiging en neemt operationele taken waar in geval van diens afwezigheid. Ook ben je gedelegeerd opdrachtgever namens de Gebiedsmanager.

De beheereenheid Zuid-Veluwe en IJsselvallei als je werkgebied

Binnen de beheereenheid ben je verantwoordelijk voor de planeenheid Zuid-Veluwe. De planeenheid bestaat uit verschillende bos, heide en grasland gebieden en enkele akkercomplexen. Je bent inhoudelijk betrokken bij grote projecten en geeft ondersteuning in het bos-,akker en gebouwenbeheer voor de gehele eenheid. Je komt terecht in een team van 17 ervaren collega’s met veel passie voor het vak.

Wat jij meeneemt

Je bent omgevingsbewust, kunt goed samenwerken, plannen en organiseren en klantgericht ben je van nature. Je houdt altijd het overzicht, bent organisatiesensitief en werkt taakgericht. Sturing geven aan werkzaamheden en daarin doortastend optreden is je op het lijf geschreven. Verder heb je:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Ervaring met het coördineren en/of aansturen van operationeel natuurbeheer en het aansturen van projecten/werkzaamheden;
 • Kennis en ervaring op het gebied van bos- en heidebeheer;
 • Kennis van en affiniteit met financiële processen;
 • Bestuurlijke sensitiviteit.

Wat wij bieden

Werken bij Natuurmonumenten betekent dat je onderdeel bent van een bevlogen team en een bijdrage kan leveren aan het behoud en de ontwikkeling van de mooiste natuurgebieden in Nederland. Wij bieden:

 • Een uitdagende en afwisselende baan in een prachtige werkomgeving;
 • 100% dienstverband (Natuurmonumenten kent een 37-urige werkweek);
 • Een functie die gewaardeerd is in functieschaal 7. Afhankelijk van opleiding en werkervaring minimaal € 2842,-  en maximaal € 4296,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband;
 • In eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Bij wederzijdse tevredenheid kan dit aansluitend worden verlengd.

Werken bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is trots en deskundig beheerder van natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. We verrijken Nederland met bestaande en nieuwe natuurgebieden. Overal in het land. Voor iedereen. We stellen natuur en cultuurhistorie veilig door gebieden en gebouwen aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken. Dat doen we al sinds 1905 met steun van ruim 750.000 betrokken natuurliefhebbers. Deze leden, donateurs en vrijwilligers komen samen met ons op voor natuur in Nederland. Meer informatie is te vinden op onze website: www.natuurmonumenten.nl.

Meer informatie en sollicitatie

Ben jij de ervaren Coördinator Natuurbeheer die we zoeken? Stuur dan uiterlijk 14 juni 2020 je sollicitatiebrief inclusief cv (als pdf of Word-document) naar Hans van Dijk, Gebiedsmanager Zuid-Veluwe en IJsselvallei via onderstaande link.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Hans van Dijk op telefoonnummer  06-55825140. De eerste ronde gesprekken staan gepland voor 18 en 19 juni 2020.

Natuurmonumenten stelt het hebben van een VOG verplicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Projectcoördinator

Milieudefensie werkt aan één van de grootste problemen van nu: klimaatverandering. Ons doel is om groene alternatieven bereikbaar te maken voor iedereen. Als het aan Milieudefensie ligt wordt onze leefomgeving gezonder en duurzame energie goedkoper, eten we eerlijk voedsel en hebben we volop groene banen. Dat lukt alleen als iedereen meedoet. Ook grote bedrijven. We proberen zoveel mogelijk mensen te activeren om dat voor elkaar te krijgen.

Vacature: Projectcoördinator

Ben jij een kei in het coördineren van projecten? Werk je graag samen met een geïnspireerd team aan een duurzamere en eerlijke wereld? Dan zijn wij op zoek
naar jou. Effectief samenwerken en een goede teamspirit zijn daarbij cruciaal. Onze ambities zijn groot. Net als de uitdagingen waar we voor staan om een eerlijke en duurzame toekomst te realiseren. Ga jij de uitdaging aan? We zoeken per direct een projectcoördinator voor 0,8 fte / 30 uur per week.

Wat ga je doen?

 • Je faciliteert de bijeenkomsten van het team en zorgt voor heldere rollen en werkafspraken.
 • Je bewaakt de voortgang van het project en regisseert het proces om de gevraagde resultaten te behalen.
 • Je borgt de PME&L cyclus (plannen, monitoren, evalueren, leren) binnen het project en stimuleert de teamleden om te leren van ervaringen.
 • Je beheert het projectbudget.
 • Je voert organisatorische werkzaamheden binnen het project uit.
 • Samen met de collega’s van het projectbureau organiseer je beleidsdagen en
  inspiratiesessies.

Hoe je dag eruit kan zien:

Je begint de dag met de daily stand-up van je team. Even 10 minuten de koppen bij elkaar om te checken of iedereen zonder obstakels het afgesproken werk kan leveren. Er is wat meningsverschil over het aanleveren van een tekst voor een persbericht. Je stelt voor om dit direct na de stand-up samen met de persvoorlichter en de inhoudelijk medewerker te bespreken. De situatie bleek eenvoudig oplosbaar – praten ‘met’ is zoveel beter dan praten ‘over’!

Tijd voor een kop thee en wat rustige werkzaamheden achter je laptop: e-mail checken, projectbudget bijwerken, afspraken inplannen. Om 11.00 staat er een retro gepland. Wat ging er in de afgelopen twee weken goed en wat ging er minder goed? Je zorgt ervoor dat alle teamleden aan het woord komen en noteert de belangrijkste leerpunten.

Na de lekkere vegetarische lunch heb je het wekelijkse overleg met je collega’s van het projectbureau. Jullie wisselen ervaringen uit en geven elkaar feedback. Het laatste kwartier brainstormen jullie over het thema van het aankomende personeelsfeest.

Jij bent de geschikte kandidaat als je :

 • beschikt over HBO werk- en denkniveau;
 • over aantoonbare kennis en werkervaring beschikt op het gebied van projectmanagement;
 • ervaring hebt met agile werkvormen (scrum);
 • kennis hebt van financieel beheer;
 • beschikt over uitstekende schriftelijke vaardigheden;
 • affiniteit hebt met onze strategische doelstellingen over klimaatrechtvaardigheid.

Hoe ziet je team er uit:

je werkt nauw samen met je collega’s van het Projectbureau én met de collega’s van je projectteam. Je legt verantwoording af aan het hoofd van het Projectbureau.

Wij bieden:

 • een uitdagende baan in een inspirerende en betrokken organisatie, waarin je een belangrijke bijdrage levert aan een eerlijke en duurzame toekomst;
 • een goede werksfeer met borrels, inspiratiesessies en teamuitjes;
 • een club enthousiaste collega’s;
 • een prima reiskostenvergoeding;
 • een werkplek in hartje Amsterdam. Een middagwandeling langs de grachten kunnen we iedereen aanraden. Vanaf Amsterdam CS ben je fietsend of met het OV in 15 minuten op ons kantoor;
 • 4 dagen per week een heerlijke vegetarische lunch tegen een kleine vergoeding.

De arbeidsovereenkomst is voor de periode tot en met 31 december 2020, met eventueel de mogelijkheid tot verlenging. Het salaris bedraagt, afhankelijk van je kennis en ervaring, tussen de € 2.765,- en € 3.715,- bij een volledig dienstverband. Een fulltime werkweek bij Milieudefensie is 37,5 uur.
Wij geloven in de kracht van verschillen en een diverse samenstelling van ons personeel. Dus juist als je je nog niet vertegenwoordigd voelt binnen de klimaatbeweging, nodigen we je uit om te solliciteren.

Direct solliciteren

Enthousiast geworden? Wij horen graag waarom je voor Milieudefensie wil werken. Mail je cv voorzien van een motivatie (maximaal 1 A4) in PDF uiterlijk 24 mei as. naar: solliciteren@milieudefensie.nl onder vermelding van vacature ‘Projectcoördinator’. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 27 mei.

Meer weten?

Neem voor vragen gerust contact op met Oscar Stokvis, hoofd projectbureau, op 06 29593879 of stuur een e-mail naar oscar.stokvis@milieudefensie.nl. Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern uitgezet.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Coördinerend senior medewerker Belangenbehartiging

Vacature coördinerend senior medewerker Belangenbehartiging (asiel)

36 uur per week (100%)

Zoek je een dynamische baan waarin je opkomt voor asielzoekers en vluchtelingen? Heb je kennis over en ervaring met de asielprocedure in Nederland? Heb je oog voor maatschappelijke en politieke ontwikkelingen en ervaring met lobby? Heb je gevoel voor politieke en ambtelijke verhoudingen, media en campagnes, en weet je goed onze boodschap over te brengen, dan is deze functie wellicht voor jou!

Als coördinerend senior medewerker Belangenbehartiging (asiel) coördineer je het team van 6 a 7 beleids -en politieke medewerkers als onderdeel van de afdeling Belangenbehartiging. Je zet je samen met het team in voor de belangen van vluchtelingen in politiek en ambtelijk Den Haag en Brussel, alswel bij landelijke partners in de asielketen. Naast het coördineren van het team heb je je eigen portefeuille waarbij jouw aandacht in principe gericht is op (de kwaliteit van) de asielprocedure in Nederland. Een brede en dynamische portefeuille die sterk in ontwikkeling is als gevolg van beleidsvoornemens van de overheid alsook als gevolg van de lange wachttijden voor de asielprocedure bij de IND.

Je hebt coördinerende taken ten aanzien van het team en je bent eerste aanspreekpunt voor de manager. Zowel op het terrein van het thema asiel als van het thema integratie. Je geeft op dagelijkse basis functionele aanwijzingen aan het team en bent verantwoordelijk voor de inhoudelijke prioriteiten en resultaten van het team. Je werkt nauw samen met de politiek medewerker en onderhoudt een breed extern (politiek en maatschappelijk) netwerk. Je maakt deel uit van de afdeling Belangenbehartiging welke optreedt als landelijke collectieve belangenbehartiger voor asielzoekers en vluchtelingen in Nederland en ook in Europa.

Vanuit je eigen portefeuille agendeer je problemen en uitdagingen waar asielzoekers en vluchtelingen voor staan. Je draagt bij aan voorstellen voor de verbetering van het beleid voor asielzoekers of vluchtelingen en aan het draagvlak voor hun bescherming in de samenleving. Je hebt een scherp oog voor maatschappelijke en politieke ontwikkelingen op zowel nationaal als internationaal niveau. En vertaalt deze door naar strategie en tactiek om beleid ten gunste van onze doelgroep te beïnvloeden. Daarin zoek je ook de verbinding met de persvoorlichters en communicatieadviseurs, alsook met andere collega’s op landelijk en regionaal niveau.

Wat wij vragen

 • HBO+ / WO werk- en denkniveau.
 • Brede inhoudelijke kennis van het werkveld, inclusief politiek bestuurlijke en maatschappelijke kaders en verhoudingen, nationaal en bij voorkeur ook internationaal.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden; zowel Nederlands als Engels.
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur op het terrein van beleidsbeïnvloeding/public affairs/advocacy.
 • Kennis en ervaring op het gebied van asiel, –migratiebeleid -en integratiebeleid.
 • Een juridische achtergrond (bij voorkeur vreemdelingenrecht) is een grote pre.

Specifieke functiekenmerken

 • Affiniteit en ervaring met vluchtelingenbeleid en in staat om standpunten overtuigend uit te dragen
 • Een goede antenne voor relevante ontwikkelingen in de samenleving, politiek, media en het brede werkveld van asiel –en vluchtelingenvraagstukken.
 • Stressbestendig, goed in staat om in een complex maatschappelijk krachtenveld snel te schakelen.
 • Je bent in staat strategisch te denken en te handelen, weet verbanden te leggen en weet anderen te motiveren voor het behalen van (lobby)doelen.
 • Je bent een belangrijke sparringpartner voor je team en je weet goed de samenhang te bewaken. Je bent in staat prioriteiten te stellen en scherpe keuzes te maken, je hakt knopen door en maakt onderscheid tussen hoofd- en bijzaak.
 • Je bent creatief, vindingrijk, flexibel en vasthoudend om (lobby)doelstellingen van het team te halen, bijvoorbeeld door middel van campagnes.
 • Je ziet en zoekt mediakansen, weet in samenspraak met persvoorlichters media strategisch in te zetten.
 • Je begrijpt hoe politieke en ambtelijke processen werken, hoe beleid tot stand komt en je hebt of bent in staat een breed relevant netwerk op te bouwen.
 • Je bent een belangrijke sparringpartner van  manager op inhoudelijk, strategisch en tactisch niveau alswel op de doorontwikkeling van (het werk van) het team en de afdeling.

Wat wij bieden

Een prettige werkplek in een organisatie die idealisme en professionaliteit combineert. VluchtelingenWerk Nederland kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Sociaal Werk. Wij bieden een salaris tussen € 3.314,– en € 5.061,–  bruto per maand (schaal 11), op basis van een 36-urige werkweek. Aanstelling is in eerste instantie voor de periode van één jaar, met zicht op verlenging bij goed functioneren.

Heb je belangstelling?

Stuur dan je sollicitatie vóór 6 mei naar vacatures-lb@vluchtelingenwerk.nl onder vermelding vacaturenummer 07 en vacaturebron. Informatie over de functie kun je verkrijgen bij Sander Schaap (manager Belangenbehartiging) via mail ( sschaap@vluchtelingenwerk.nl ) of telefonisch (06-5236 7471). Een uitgebreide functiebeschrijving is als bijlage bijgevoegd (de officiële benaming van deze functie is senior beleidsmedewerker). Online screening en het opvragen van referenties kan onderdeel uitmaken van de procedure. Vanwege het coronavirus zal een eerste ronde mogelijk op afstand (via bijv. Skype) gevoerd worden.

De vacature wordt gelijktijdig zowel intern als extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Over VluchtelingenWerk

VluchtelingenWerk Nederland komt op voor de rechten van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. Circa 14.500 vrijwilligers en enkele honderden betaalde medewerkers in het land en op het Landelijk Bureau in Amsterdam zetten zich hier dagelijks vol overgave voor in.

VluchtelingenWerk Nederland is de belangrijkste belangenbehartiger van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland. Ons werk voor vluchtelingen als groep is gericht op zowel de overheid, de politiek, (landelijke) organisaties als op het publiek. Naast ons werk als behartiger van hun collectieve belangen staat VluchtelingenWerk asielzoekers persoonlijk bij tijdens hun asielprocedure en ondersteunen wij vluchtelingen in het proces van integratie in Nederland.

VluchtelingenWerk Nederland streeft ernaar om meer vluchtelingen in dienst te nemen. Daarom worden vluchtelingen nadrukkelijk uitgenodigd te solliciteren. 

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Senior programme coordinator

Voor procesfacilitering en afronding van het internationale GLA-programma zijn wij op zoek naar een gekwalificeerde Senior programma coördinator. Vanwege de
samenwerking met veel internationale partners zoeken we iemand die vloeiend Engels spreekt. Daarom is de vacaturetekst in het Engels.

For process facilitation and finalisation of the GLA programme we are looking for a qualified:

Senior programme coordinator (0,8 – 1,0 fte)

About GREEN LIVELIHOODS ALLIANCE, Forested Landscapes for Equity programme

The Green Livelihoods Alliance (GLA) is a collaborative programme of Milieudefensie, IUCN National Committee of the Netherlands and Tropenbos
International (hereafter: the alliance partners) in a strategic partnership with the Ministry of Foreign Affairs (MFA) of the Netherlands. Together with Civil Society Organisations (CSOs) in twelve countries in the global South, and working on three over-arching thematic programmes, the GLA aims to strengthen the abilities and effectiveness of CSOs to influence policies and practices, both nationally and internationally, in order to achieve inclusive and sustainable governance of forested landscapes.

The 5-year GLA programme started in 2016 and is funded under the policy framework ‘Dialogue and Dissent’ of the MFA. The GLA is led by Milieudefensie and
is governed by a Steering Group consisting of the directors of the alliance partners, together with the GLA Core Group consisting of three senior-level representatives of the alliance partners who are responsible for the operational management of the GLA.

The GLA is in its final year of operation. The CSOs in the countries will finalise their activities by the end of September. A small team within the GLA will finalise the final narrative and financial report to the MFA in the first quarter of 2021. In March 2020, the three alliance partners together with three new Southern based alliance partners submitted the proposal ‘Forests for a Just Future’ to the Power of Voices policy framework, the successor of the Dialogue and Dissent framework. If approved the new 5-year programme will start in January 2021.

The senior programme coordinator facilitates and encourages constructive collaboration between alliance partners. This is in order for the programme to be
implemented and finalised in such way that programme results are met in accordance with MFA quality requirements, timelines and within budget frameworks. And that the programme is properly monitored and evaluated. The senior programme coordinator is supported by the GLA coordination assistant and reports to the Steering Group.

Responsibilities and result areas

 • Ensure the implementation of GLA wide policies and procedures.
 • Coordinate the global interventions (gender and story telling).
 • Monitor the requirements of MFA for the programme and initiate the actions needed to meet these requirements (e.g. final evaluation).
 • In close coordination with the GLA Core Group, the Planning, Monitoring, Evaluation and Learning (PMEL) group and the Controllers of the three
  alliance partners, prepare the final narrative and financial reports on the GLA programme.
 • Facilitate and support the Core Group on the operational management of the GLA. Together with the Core Group, liaise with the MFA and take initiatives
  that generate value added between alliance partners and the MFA.
 • Facilitate the GLA PMEL group, consisting of PMEL experts from the alliance partners. Together facilitate and finalise the final evaluation process, ensure timely and accurate reporting (final reporting) by all CSO partners.
 • Facilitate the Finance Working Group, consisting of the controllers of the alliance partners. Ensure attunement of content, finances and administration.
 • Prepare meetings for, and report to, the GLA Steering Group.

Qualifications

 • A minimum of 5 years’ experience in facilitating and monitoring complex international projects in multi-stakeholder settings, preferably in the NGO
  world.
 • Team player; the ability to coordinate, support and work collaboratively in a multi-disciplinary and multi-partner team.
 • Result-oriented, with an eye for process and quality.
 • Experience with preparing final reports, on both content and finances.
 • A strong track record in meeting deliverables and deadlines in a dynamic working environment with dependency of others to deliver timely.
 • Affinity with tropical forest governance and environmental justice.
 • Experience with PMEL and financial management.
 • Working experience in Southern countries and broad experience in working with CSOs.
 • Affinity with policies, politics and structure of MFA (department Aid & Trade).
 • Strong communication, writing, negotiation, binding leadership skills, and advisory skills.
 • A Master’s degree or higher in a relevant field of study.
 • Fluency in Dutch and English; a working knowledge of Spanish and French is of added value.
 • European citizenship or in possession of a permit to work in the European Union.
 • Willingness to travel to GLA programme countries occasionally.
 • Understanding of societal change processes and the role of CSOs in this area, and the ability to develop strategies to achieve these long-term goals.

Starting date

As soon as possible

Contract details

 • A contract with Milieudefensie for the duration of the programme period (until end of March 2021), with a probation period of 1 month.
 • If the proposal ‘Forest for a Just Future’ will be approved, extension of the contract could be considered.
 • A salary, depending on knowledge and experience, between € 3.556,- en max 5.001,-. on a full-time basis including a package of secondary benefits. By
  mutual consent working on part-time basis is possible.
 • The workplace/duty station will alternate between the three GLA partners(Amsterdam and Wageningen).

How to apply

Interested and qualified candidates should send their letter of motivation and cv to solliciteren@milieudefensie.nl, mentioning ‘Senior Programme Coordinator GLA’ in the subject header.

The deadline for application is Wednesday May 6.

Short-listed candidates will be invited for an interview that will take place on Monday 11 May. An assessment may be part of the application procedure in week 20 or 21. More information: contact marijn.van.der.pas@milieudefensie.nl T. 06 2026 3954