Fondsenwerver zakelijke markt / Relatiemanager

Kinderen met een handicap in de armste delen van de wereld de zorg bieden die ze verdienen, dat doen we samen met onze lokale partnerorganisatie én met mensen in Nederland. De afdeling Communicatie & Fondsenwerving vraagt steun, geld en tijd van het Nederlands publiek, bedrijven en vermogensfondsen om ons daarbij te helpen.

Binnen deze afdeling is het team Fondsenwerving per direct op zoek naar een:

Fondsenwerver zakelijke markt / Relatiemanager

Het betreft een betaalde functie voor 32 uur per week (0,8 FTE)

Wat ga je doen?

 • Samen met een klein team ontwikkel je fondsenwervende strategieën voor de zakelijke markt
 • Je identificeert en bouwt aan nieuwe relaties met stichtingen, vermogensfondsen en bedrijven
 • Daarnaast versterk en verdiep je relaties met bestaande partners
 • Je ontwikkelt zakelijke proposities en project- en programmavoorstellen van hoge kwaliteit voor stichtingen, vermogens fondsen en corporate partners. Je werkt daartoe nauw samen met collega’s van onze programma afdeling
 • Je co-creëert programma’s op het gebied van public-private partnerships
 • Je draagt samen met je collega’s binnen het team zorg voor de inkomsten uit bedrijven, vermogensfondsen en stichtingen. Je bewaakt de begroting en rapporteert resultaten
 • Je werkt nauw samen met 3 andere relatiemanagers en geeft dagelijks functionele aanwijzingen aan een tweetal relatiemedewerkers en de vrijwilligers die het team ondersteunen
 • Je representeert het Liliane Fonds bij externe bijeenkomsten en relaties

Wie ben jij?

Je bent creatief, gedreven en besluitvaardig en weet hoe je een wervende boodschap zowel mondeling als schriftelijk centraal moet stellen. Met je gunfactor weet je mensen te raken en idealen te verbinden. Je neemt graag en gemakkelijk initiatief, bent goed in staat zelfstandig te werken, kunt uitstekend schakelen indien zich problemen of kansen voordoen en beschikt over een goede dosis doorzettingsvermogen. Je brengt analytisch vermogen mee, denkt in oplossingen en kan prettig samenwerken in een team. Ten slotte kun je je vinden in de 5 kernwaarden van het Liliane Fonds: gelijkwaardig, eenvoudig, eerlijk en duidelijk, betrokken en professioneel en continu verbeteren.

Wat neem je mee?

 • HBO werk- en denkniveau en minimaal 3 à 5 jaar ervaring met acquisitie en relatiemanagement
 • Bewezen succes in corporate partnerships, fondsenwerving of business development
 • Uitstekende vaardigheid in het onderhouden van (externe) contacten op diverse niveaus
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid in de Nederlandse en Engelse taal
 • In bezit van rijbewijs B
 • Kennis van en affiniteit met ontwikkelingssamenwerking en affiniteit met het werk van het Liliane Fonds

Wat bieden wij?

 • salariëring op basis van schaal 10 (afhankelijk van kennis en relevante werkervaring vanaf € 2.850,- tot maximaal € 4.581,- bruto per maand bij een volledige werkweek, excl. 8% vakantietoeslag)
 • een jaarcontract met de intentie dit bij goed functioneren na 2 jaarcontracten om te zetten naar een dienstverband voor onbepaalde tijd
 • een baan bij een betrokken en professionele internationale organisatie waarin snel geschakeld kan worden
 • veel zelfstandigheid en de ruimte om te ondernemen, strategieën te ontwikkelen en deze uit te voeren

Interesse?

Als je belangstelling hebt en je voldoet aan het profiel, dan ontvangen we graag uiterlijk vrijdag 4 september a.s. je gemotiveerde sollicitatie en curriculum vitae, die je per e-mail kunt sturen aan het team P&O (sollicitatie@lilianefonds.nl).  Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Kees Karstel, senior accountmanager bij het team Fondsenwerving, afdeling Communicatie & Fondsenwerving. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op maandag 14 of donderdag 17 september.

Het Liliane Fonds staat voor een inclusieve samenleving waarin iedereen mee kan doen. Dat zien we graag weerspiegeld in de samenstelling van ons personeelsbestand. We nodigen kandidaten met een beperking daarom nadrukkelijk uit om te solliciteren als zij zich herkennen in het profiel.

Een uitgebreid functieprofiel van deze functie is op aanvraag beschikbaar.

Meer dan 76.000 kinderen met een handicap kregen in 2019 steun van het Liliane Fonds en MIVA. We maken voor hen mogelijk wat voor ieder kind vanzelfsprekend zou moeten zijn en brachten een verandering op gang in hun leven. Een verandering die voor de meesten het verschil betekent tussen een leven in de marge en een leven met anderen en ruimte voor ontwikkeling.

Van alle kinderen met een handicap woont 80% in de armste delen van de wereld. Dat is geen toeval want zij hebben zelden toegang tot onderwijs, gezondheidszorg of de arbeidsmarkt. Zij worden ook belemmerd door maatschappelijke uitsluiting en stigma’s. Zo lijdt een handicap tot nog meer armoede en is de vicieuze cirkel gesloten.

Het Liliane Fonds en MIVA doorbreken die vicieuze cirkel en verbetert de levenskwaliteit en toekomstkansen van kinderen met een handicap. We maken hun leef-, speel- en leerwereld toegankelijker en dragen bij aan een samenleving waarin ze kunnen meedoen.Dit doen we altijd samen met lokale partners, die de situatie ter plekke kennen en het netwerk hebben om deze hulp zo goed mogelijk te bieden.

Op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch werken voor het Liliane Fonds en MIVA samen ruim 85 medewerkers in dienstverband en ruim 105 vrijwilligers. Sinds 2018 vormen Liliane Fonds en MIVA een personele unie.

Relatiebeheerder Major Donors

Kansfonds is hét fonds dat mensen helpt omzien naar de kwetsbaren in de samenleving. Met een team van 20 mensen steunen we ruim 500 kansrijke initiatieven per jaar die kwetsbare mensen helpen om hun situatie te doorbreken. En die zijn opgezet door betrokken mensen die iets willen doen voor de ander. Dat doen we onder andere met giften van betrokken medemensen. Het katholiek sociaal denken is daarbij onze inspiratiebron. Zo zorgen we met elkaar voor een samenleving waarin plaats is voor íedereen. Kijk voor meer informatie op www.kansfonds.nl

Relatiebeheerder major donors (24 uur)

Binnen de afdeling Fondsenwerving & Communicatie is er een vacature voor een relatiebeheerder major donors. Jouw hoofdtaak is het onderhouden van bestaande major donor relaties en het vorm geven aan afspraken met nieuwe major donors. Je bewaakt de voortgang van de contacten en betrekt collega’s bij de uitvoering en voortgang van gemaakte en nieuwe afspraken. Je bent servicegericht, hebt voldoende juridisch kennis en hebt oog voor een zorgvuldige afhandeling. In deze functie werk je nauw samen met de directeur, projectadviseurs en de senior marketeer. Organisatorisch val je onder het hoofd Fondsenwerving & Communicatie.

Wat doet een relatiebeheerder major donors?

Een greep uit jouw werkzaamheden:

 • Op persoonlijke en gestructureerde wijze onderhouden van het bestaande relatienetwerk van vermogende particulieren, familie- en vermogensfondsen en ordes en congregaties.
 • Je stelt de contracten en overeenkomsten op en zorgt voor een zorgvuldige afhandeling en opvolging.
 • Je ben het eerste aanspreekpunt voor onze huidige major donors.
 • Je betrekt de directie en inhoudelijke medewerkers bij de uitvoering van grote giftenwerving. Hierbij ben jij de ‘spin in het web’ die de voortgang van contacten bewaakt.
 • Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van de fondsenwerving binnen Kansfonds.

Welke ervaring en kennis neem je mee?

 • Een relevante opleiding op HBO of universitair niveau.
 • Je hebt ervaring in het relatiebeheer van major donors.
 • Werkervaring binnen de goede doelen en/of vermogensfonds sector is een voorwaarde.
 • Je hebt voldoende juridische kennis om gedegen contracten en overeenkomsten op te stellen.
 • Je hebt aantoonbare vaardigheden om een eigen relatienetwerk te onderhouden.
 • Strategisch werk- en denkvermogen.
 • Een proactieve, zelfstandige en flexibele werkhouding.
 • Je herkent je in de kerncompetenties van Kansfonds: versterkend, zorgvuldig, initiatiefrijk en oprecht.
 • Affiniteit met het katholiek sociaal denken is een pre.

Wat bieden wij?

 • De mogelijkheid om een belangrijke bijdrage te leveren aan een samenleving waarin mensen omzien naar elkaar.
 • Een unieke zelfstandige functie met veel speelruimte bij een ambitieuze organisatie in ontwikkeling, zeer actief in een breed sociaal maatschappelijk werkveld.
 • Een hecht team van enthousiaste en betrokken collega’s die werken vanuit hoofd én hart.
 • Een salaris van € 2599 tot € 3965 per maand op basis van 36 uur (schaal G CAO voor het Omroeppersoneel) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering en een uitstekende pensioenregeling bij PNO Media.

Enthousiast over deze functie? Stuur dan zo snel mogelijk een motivatiebrief met CV per e-mail naar sollicitatie@kansfonds.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karin Huntjens (hoofd Fondsenwerving & Communicatie): k.huntjens@kansfonds.nl of met Henriëtte Hulsebosch (Directeur) h.hulsebosch@kansfonds.nl op telefoonnummer (035)624 96 51.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Senior fondsenwerver particulieren

PAX staat voor vrede. Samen met mensen in conflictgebieden en kritische burgers in Nederland werken wij aan een menswaardige en vreedzame samenleving, overal in de wereld.

PAX is de grootste vredesorganisatie van Nederland. Al 70 jaar werken we aan vrede in conflictgebieden waar het oorlog is of waar de samenleving ontwricht is na jaren van geweld. Dit doen we niet alleen, maar altijd samen met lokale partners.

We zijn actief in veertien landen: van Irak tot Colombia, en van Syrië tot Zuid-Soedan. Daar ondersteunen we vredesactivisten en -organisaties met trainingen, juridische bijstand of psychologische hulp. We onderzoeken oorlogsgeweld en pleiten bij politici voor een rechtvaardig en vreedzaam beleid. We strijden tegen onmenselijke wapens als atoombommen én de investeringen daarin. Strijd jij mee?

PAX heeft op dit moment een beperkt fondsenwervings-programma maar heeft de ambitie om dit de komende jaren sterk te verbeteren en uit te breiden. Voor de particuliere markt betekent dit dat er meer focus zal komen op acquisitie, binding, behoud en upgrade en dat er meer wervingstechnieken gebruikt en meer wervingskanalen ingezet moeten worden.

Om onze fondsenwervende ambities te kunnen realiseren zijn wij op zoek naar een ervaren en resultaatgerichte

Senior fondsenwerver particulieren

(36 uur per week)

Wat ga je doen?

 • Je ontwikkelt zelfstandig, waar nodig samen met het vakteam fondsenwerving, de strategie voor de werving, binding en behoud van particuliere donateurs;
 • Je zorgt ervoor dat het bestaande programma uitstekend wordt uitgevoerd;
 • Je zorgt voor continue verbetering van het programma;
 • Je gaat op zoek naar welke uitbreiding van het fondsenwervings-programma bijdraagt aan het verhogen van het lange termijn rendement en implementeert deze uitbreidingen;
 • Je verdiept je in de (potentiële) geefdoelgroepen en richt je met de fondsenwerving op de wensen en verwachtingen van de gekozen doelgroepen.
 • Je bent creatief in het bereiken van nieuwe personen en doelgroepen die nog niet bekend zijn met PAX, je ontwikkelt hiervoor nieuwe concepten en activiteiten;
 • Je bewaakt het budget, analyseert en evalueert je acties, en je rapporteert over de uitgevoerde activiteiten, inclusief de financiële voortgang;
 • Je werkt samen met de verschillende programmateams binnen PAX om te kunnen bepalen welke projecten door fondsenwerving gebruikt gaan worden;
 • Je werkt samen met het vakteam Communicatie & Samenleving en met de collega’s van het vakteam Fondsenwerving om te komen tot sterke wervende communicatie

Wat breng je mee?

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau met sterke analytische en strategische vaardigheden;
 • Je hebt ervaring met strategie- en beleidsontwikkeling
 • Je bent in staat om zelfstandig de verantwoordelijkheid voor de hierboven beschreven taken op te pakken;
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in particuliere fondsenwerving binnen de non-profit;
 • Je bent een enthousiaste, resultaatgedreven teamspeler;
 • Je bent gewend om te werken met CRM systemen en daaruit te maken analyses en rapportages;
 • Je beschikt over drive, neemt graag het voortouw, je hebt doorzettingsvermogen en overtuigingskracht en hebt een goed relativeringsvermogen;
 • Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden;
 • Je kunt uitstekend uit de voeten met werken in het Nederlands en in het Engels;
 • Je herkent je in de ambities van PAX en bent gemotiveerd om de doelstellingen van PAX te helpen realiseren;
 • Je kunt goed zelfstandig werken, bent communicatief, signaleert en benut kansen in de markt;

Wat biedt PAX?

 • Een uitdagende functie binnen een ambitieus, betrokken en hecht team;
 • Een functie met verantwoordelijkheid, ruimte voor ondernemerschap en mogelijkheden je te ontwikkelen;
 • Een arbeidsovereenkomst voor 12 maanden met de intentie deze te verlengen bij goed functioneren;
 • Goede arbeidsvoorwaarden en een bruto maandsalaris tussen de € 2.503,87,- en € 4.235,15 (schaal 10 van de Arbeidsvoorwaardenregeling PKN) afhankelijk van kennis en ervaring op basis van een 36-urige werkweek.
 • Volledige vergoeding reiskosten woon-werk openbaar vervoer 2e klasse.

Informatie en procedure

Meer informatie over PAX vind je op onze website www.paxvoorvrede.nl. Voor eventuele nadere informatie over de functie kun je terecht bij Chiel Roelands (Teamcoördinator Fondsenwerving), telefonisch bereikbaar via 06 14764882 (ma t/m do).
Je sollicitatie t.a.v. Chiel Roelands ontvangen wij graag uiterlijk 28 juni a.s. uitsluitend via het formulier op de vacaturepagina van onze website.

De eerste gesprekken staan gepland voor de week van 6 juli.
PAX staat voor gelijke kansen en participatie voor iedereen met kwaliteiten, passie en lef. Wij nodigen kandidaten van alle achtergronden, ook met bijzondere gaven ofwel beperkte mogelijkheden, uit om te solliciteren naar deze functie.

Fondsenwerver Major Donors en Nalatenschappen

PAX staat voor vrede. Samen met mensen in conflictgebieden en kritische burgers in Nederland werken wij aan een menswaardige en vreedzame samenleving, overal in de wereld.

PAX is de grootste vredesorganisatie van Nederland. Al 70 jaar werken we aan vrede in conflictgebieden waar het oorlog is of waar de samenleving ontwricht is na jaren van geweld. Dit doen we niet alleen, maar altijd samen met lokale partners.

We zijn actief in veertien landen: van Irak tot Colombia, en van Syrië tot Zuid-Soedan. Daar ondersteunen we vredesactivisten en -organisaties met trainingen, juridische bijstand of psychologische hulp. We onderzoeken oorlogsgeweld en pleiten bij politici voor een rechtvaardig en vreedzaam beleid. We strijden tegen onmenselijk wapens als atoombommen én de investeringen daarin. Strijd jij mee?

PAX heeft op dit moment een beperkt fondsenwerving programma maar heeft de ambitie om dit de komende jaren sterk te verbeteren en uit te breiden. Om die reden is er een nieuwe functie gecreëerd die met name gericht zal zijn op het ontwikkelen en onderhouden van persoonlijke relaties met mensen die de doelen van PAX willen steunen met grotere bijdragen.

Om deze functie in te vullen en daarmee onze fondsenwervende ambities te kunnen realiseren zijn wij op zoek naar een

Fondsenwerver Major Donors en Nalatenschappen

(32 uur per week)

Wat ga je doen?

Als Fondsenwerver Major Donors en Nalatenschappen ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van de fondsenwervingsstrategie gericht op het aangaan, versterken en uitbouwen van relaties met grote particuliere gevers en erflaters met als uiteindelijk doel het structureel vergroten van de inkomsten.

Wat ga je doen?

 • Je ontwikkelt de strategie en het wervingsprogramma voor major donors en verzorgt de bijbehorende (wervings-)activiteiten. De nadruk ligt hierbij naast behoud vooral op groei;
 • Je bouwt een relatie op met bestaande en vooral nieuwe (potentiële) erflaters;
 • Je zorgt daarmee voor structurele en lange termijn groei in inkomsten op het gebied van grote gevers en nalaters;
 • Jij zorgt voor een ijzersterk relatiemanagement met onze grootste particuliere major donors;
 • Je werkt nauw samen met de vakleider en teamcoördinator fondsenwerving, collega’s van het vakteam fondsenwerving, het vakteam Communicatie & Samenleving en de directie;
 • Je werkt samen met de verschillende programmateams binnen PAX om te kunnen bepalen welke projecten door fondsenwerving gebruikt gaan worden;
 • Je monitort, evalueert en rapporteert over de uitgevoerde activiteiten, inclusief de financiële voortgang.

Wat breng je mee?

 • Je hebt een HBO-opleiding afgerond en je hebt minimaal drie jaar ervaring als particulier fondsenwerver of relatiemanager;
 • Ervaring met proactief relatiemanagement is een must;
 • Ervaring met fondsenwerving gericht op major donors en nalatenschappen is een vereiste;
 • Je bent een geboren relatiebeheerder en netwerker met een ambitieuze inslag;
 • Je herkent je in de ambities van PAX en bent gemotiveerd om de doelstellingen van PAX te helpen realiseren;
 • Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden;
 • Je kunt uitstekend uit de voeten met werken in het Nederlands en in het Engels;
 • Je bent nieuwsgierig, sociaal, outgoing, ondernemend, proactief en hebt een goed relativeringsvermogen.

Wat biedt PAX?

 • Een functie waarbij successen te halen zijn. Er is ruimte voor nieuwe ideeën, je kan echt meebouwen aan de ontwikkeling en strategie van fondsenwerving;
 • Een organisatie met bevlogen collega’s, die elk vanuit hun eigen discipline willen bijdragen aan de missie;
 • Een arbeidsovereenkomst voor 12 maanden met de intentie deze te verlengen bij goed functioneren;
 • Goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris;
 • Volledige vergoeding reiskosten woon-werk openbaar vervoer 2e klasse.

Informatie en procedure

Meer informatie over PAX vind je op onze website www.paxvoorvrede.nl.

Voor eventuele nadere informatie over de functie kun je terecht bij Chiel Roelands (Teamcoördinator Fondsenwerving), telefonisch bereikbaar via 06 14764882 (ma t/m do).

Je sollicitatie t.a.v. Chiel Roelands ontvangen wij graag uiterlijk 28 juni a.s. uitsluitend via het formulier op de vacaturepagina van onze website.

De eerste gesprekken staan gepland voor de week van 6 juli.

PAX staat voor gelijke kansen en participatie voor iedereen met kwaliteiten, passie en lef. Wij nodigen kandidaten van alle achtergronden, ook met bijzondere gaven ofwel beperkte mogelijkheden, uit om te solliciteren naar deze functie.

Medewerker Institutionele Fondsenwerving

Het Team Institutionele Fondsenwerving (IF) van het Liliane Fonds zoekt met spoed ondersteuning en versterking!

Het IF-team is verantwoordelijk voor het onderhouden van de relaties met institutionele donoren. Het identificeert kansen, schrijft en begeleidt projectvoorstellen, ziet toe op en verzorgt tijdige en adequate rapportages over de goedgekeurde projecten. Hiertoe onderhouden de IF -medewerkers contact met collega’s binnen het Liliane Fonds en wanneer nodig met de uitvoerende partners.

Het IF-team is betrokken bij het realiseren van het strategisch partnerschap van Wemos, VSO, drie Afrikaanse partners en het Liliane Fonds met de Nederlandse overheid.

Het IF-team zoekt met spoed tot medio oktober 2020 – wanneer de indiening van het strategisch partnerschap plaatsvindt – versterking, die taken uit het reguliere taken pakket van het team kan overnemen en aanvullen (16-20 uur).

Je bent zelfstandig, analytisch en resultaatgericht. Je hebt een goed gevoel voor sociale contacten en je hebt ruime ervaring met projectmatig werken, het schrijven van projectvoorstellen en het rapporteren hierover. Beheersing van Engels is een must; kennis van Frans is een toegevoegde waarde.

Salarisindicatie: minimaal € 2.850,42 en maximaal € 4.581,53 bruto per maand op basis van een 40- urige werkweek, exclusief 8% vakantietoeslag.

Sollicitatie

We ontvangen graag uiterlijk dinsdag 23 juni a.s. je gemotiveerde sollicitatie en curriculum vitae, die je per e-mail kunt sturen aan sollicitatie@lilianefonds.nl.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Anneke Donker, manager Internationale Partnerschappen & Programma’s (T: 06-13597249, E: adonker@lilianefonds.nl).

De voorkeur gaat uit naar een tijdelijke aanstelling in loondienst, maar ook zzp-ers zijn uitgenodigd om te reageren.

Adviseur Innovatie/Fondsenwerving

Newrise is een marketing- en communicatiebureau wat ondersteuning biedt aan organisaties zonder winstoogmerk en die een belangrijke rol vervullen in de maatschappij. Met onze kennis en ervaring ondersteunen wij goede doelen, onderwijs- en zorginstellingen met oplossingen op het gebied van strategie, on- en offline marketingcampagnes, communicatieondersteuning en fondsenwerving.

Adviseur Innovatie/Fondsenwerving

Functieomschrijving

Voor onze opdrachtgevers en ons team zijn wij op zoek naar een adviseur op het gebied van innovatie en fondsenwerving. Als adviseur weet je de vraag van onze opdrachtgevers te vertalen naar innovatief advies en opdrachten. Dit doe je door je goed in te leven in de opdrachtgever, goed te luisteren en de behoeftes te analyseren. Je maakt in je advies verbinding tussen het werven van fondsen, marketing, communicatie en je verrast de opdrachtgever met je strategische oplossingen.

Je bent verantwoordelijk voor verschillende opdrachtgevers en overlegt binnen het marketing- en communicatieteam wat er nodig is om de strategische oplossingen welke je met je contactpersoon besproken hebt te realiseren. Verder bijt je je vast in het schrijven van fonds- en subsidieaanvragen voor de projecten van de opdrachtgever. Binnen dit alles bewaak je de planning, begroting en natuurlijk de tevredenheid van de opdrachtgever. Pas als iedereen, maar bovenal de opdrachtgever, tevreden is is de klus geklaard.

Wat we van jou verwachten

Je maakt makkelijk contact en gaat naast je opdrachtgever staan om advies te geven. Je ziet altijd kansen en mogelijkheden om iets wél te realiseren en geeft niet op als het tegen lijkt te zitten. Je spreekt en schrijft goed Nederlands en hebt minimaal HBO werk- en denkniveau. Persoonlijke ontwikkeling bij jezelf en anderen vindt je belangrijk en streef je na. Verder ben je innovatief, creatief, een verbinder en signaleert kansen om onze opdrachtgevers verder te helpen. Je werkt precies en bent georganiseerd en houdt ervan om deel uit te maken van een jong en dynamisch team.

Wat wij jou bieden

Als je bij ons komt werken maak je deel uit van een jong team wat niet vies is van gezelligheid en teamuitjes. We zijn een groeiend bedrijf met het hart op de juiste plaats en oog voor elkaar. We bieden je een functie van 36 uur per week met een goed salaris en ruimte en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

En nu?

Denk jij dat jij dé kandidaat bent voor deze functie? Mail dan nu naar werken@newrise.nl. Stuur meteen je CV en voorbeelden van je beste projecten mee. Als wij het met je eens zijn nodigen we je graag uit voor een kennismakingsgesprek. Na een tweede gesprek hakken we de knoop door en ben jij wellicht onze nieuwe collega!

Senior fondsenwerver/relatiemanager

Bartiméus Fonds is er voor alle mensen die slechtziend of blind zijn. Wij halen alles uit de kast om mogelijk te maken dat zij voluit kunnen meedoen in de samenleving en het leven kunnen leiden dat bij hen past. Er is in 100 jaar veel bereikt, maar ons werk voor mensen met een visuele beperking blijft nog altijd hard nodig. Voor onze afdeling Fondsenwerving zijn we op zoek naar een:

Senior fondsenwerver / relatiemanager

(28-36 uur p/w)

Als senior fondsenwerver/relatiemanager ga je aan de slag om nog meer vermogensfondsen, bedrijven en andere grote gevers (major donors) enthousiast te maken voor ons mooie en belangrijke werk! Je geeft samen met een collega vorm en inhoud aan een ambitieuze fondsenwervende strategie gericht op het ontwikkelen van de (strategische) relaties.

We zijn op zoek naar iemand die:

 • Sterk is in het ontwikkelen van relaties met organisaties en mensen. Je kunt strategisch, conceptueel denken en (geef-)proposities ontwikkelen.
 • Vol energie zit, creatief is en eigen initiatief toont. Je gaat graag op zoek naar nieuw potentieel én de perfecte match.
 • Zich als serieuze gesprekspartner gemakkelijk beweegt binnen verschillende netwerken en op verschillende niveaus.
 • Het commerciële inzicht heeft om kansen te herkennen en te verzilveren.
 • Ruime ervaring heeft met het schrijven van fondsaanvragen, sponsorvoorstellen en andere wervende teksten. Je behaalt successen door je overtuigende pen. Vervolgens breng je het voorstel van A tot Z tot een goed einde.
 • Beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en het fijn vindt om in teamverband te werken maar je kan ook goed zelfstandig aan de slag.
 • HBO werk- en denkniveau heeft en tenminste vijf jaar ervaring heeft in fondsenwerving. Je maakt je graag sterk voor mensen die slechtziend of blind zijn. 

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor het aangaan, onderhouden en uitbouwen van 1-op-1 relaties met vermogensfondsen, bedrijfsfondsen, bedrijven en andere belangrijke relaties (major donors).
 • Je stelt samen met je collega’s op basis van het meerjarenplan het jaarplan op, denkt mee over de langetermijnstrategie en bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor een succesvolle uitvoering inclusief rapportages.
 • Je schrijft, begeleidt en evalueert fondsaanvragen. Je hebt een aantal accounts die je verder ontwikkelt en gaat vooral op zoek naar nieuwe fondsenwervende kansen.

Wat krijg je?

 • Een uitdagende functie binnen een kleine, dynamische no-nonsense organisatie en je maakt deel uit van een ambitieus en betrokken team.
 • Een functie met veel zelfstandigheid en alle ruimte om jouw goede ideeën in de praktijk te brengen.
 • Een baan voor een belangrijk, maatschappelijk doel met een prettige werkomgeving op een mooie locatie in Zeist.
 • Een arbeidsovereenkomst voor een half jaar met de intentie deze daarna om te zetten in een vast dienstverband bij goed functioneren.
 • Goede arbeidsvoorwaarden met een marktconform salaris (FWG 55, CAO Gehandicaptenzorg).

Enthousiast?

Stuur je CV en motivatiebrief vóór 13 april  naar Caroline de Jong, officemanager: cdjong@bartimeusfonds.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Remke Brand, senior fondsenwerver, telefoon 06 12 33 56 79.

Marketing en fondsenwerving

Global Animal Welfare is een non-profit organisatie die in 2019 is opgericht. Global Animal Welfare heeft als doel het bevorderen van welzijn van wilde dieren in opvangcentra. Dit doet zij door het geven van advies en het trainen van personeel in het verlenen van optimale zorg. Indien mogelijk worden de dieren weer uitgezet in het wild. Global Animal Welfare heeft in Jordanië en Ethiopië succesvolle workshops gehouden met als resultaat dat opgevangen beren, leeuwen, apen en vele andere wilde dieren verbeterde zorg ontvangen.

Global Animal Welfare’s team bestaat uit twee gedreven medeoprichters die vele jaren in de opvang en zorg van wilde dieren hebben gewerkt. Samen met het bestuur en adviseurs werken zij aan een betere toekomst voor wilde dieren die wereldwijd in gevangenschap geen optimale zorg ontvangen door gebrek aan kennis en/of financiële middelen.

Marketing en fondsenwerving

Aantal uren: 2-4 uur

Plaats: thuis

Momenteel werkt Global Animal Welfare met één vrijwilliger, die veel praktijkervaring heeft met de opvang van wilde dieren. Nu zoeken wij versterking van het vrijwilligersteam. Ben jij die gemotiveerde vrijwilliger die Global Animal Welfare helpt om fondsen te werven zodat meer wilde dieren geholpen kunnen worden? In nauwe samenwerking met de Nederlandse medeoprichter ontwikkel jij het fondsenwervingsprogramma van Global Animal Welfare.

Taken

 • Ontwikkelen maandelijks donatieprogramma
 • Uitvoeren crowdfundingscampagnes voor specifieke projecten
 • Aanvragen van beurzen
 • Vergroten naamsbekendheid

Functie-eisen en profiel

 • Je hebt affiniteit met de doelstellingen van Global Animal Welfare
 • Je hebt ervaring op het gebied van fondsenwerving
 • Je bent communicatief sterk
 • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal
 • Je bent zelfstandig

Informeren en solliciteren

Mail je motivatie met CV uiterlijk 19 april naar aweegenaar@globalanimalwelfare.org.uk t.a.v Annemarie Weegenaar. Voor vragen over de positie kun je contact opnemen met Annemarie. Meer informatie over Global Animal Welfare kun je vinden op www.globalanimalwelfare.org.uk

Strategisch marketeer/ Fondsenwerver

Greenpeace Nederland zoekt een

Strategisch marketeer / Fondsenwerver

voor het nalatenschappen programma (0,8 tot 0,9 fte)

Als strategisch marketeer/fondsenwerver werk je binnen het team Bijzondere Giften op de afdeling Fondsenwerving. Je bent verantwoordelijk voor het programma nalatenschappen en werkt nauw samen met de Relatiemanager Nalaten. Inkomsten uit nalatenschappen worden steeds belangrijker om het werk van Greenpeace mogelijk te maken en daarom wordt het bestaande programma verder uitgebouwd.

Vanuit inzichten uit de markt en de specifieke doelgroep ontwikkel je samen met collega’s vernieuwende proposities die aansluiten op donateurbehoeftes en de missie van Greenpeace.

Jouw taken

 • Verantwoordelijk voor het optimaliseren en implementeren van meerjaren nalaten-strategie.
 • Uitvoeren marketingactiviteiten om conversie van lead naar toezegger te bevorderen.
 • Vertalen van nieuwe inspirerende communicatieconcepten naar diverse. communicatiemiddelen (oa. brochure, nieuwsbrief nalaten, in-/externe advertenties, social media, tv, print).
 • Optimaliseren bestaande legacy donor journey, van lead naar toezegger.
 • Nauwe samenwerking met relatiemanager en aansluiting zoeken bij overige fondsenwervende programma’s en kijken waar deze elkaar kunnen versterken (kruisbestuiving).
 • Aansturen externe leveranciers (o.a. TM-bureau, communicatie/media bureau, vormgevers).
 • Signaleren en analyseren van kansen in de markt en aangaan van strategische samenwerkingen.
 • Meewerken en adviseren omtrent nalatenschappenwervings-processen binnen overgang naar nieuwe database.
 • Vanuit kwalitatieve en kwantitatieve analyses omslag maken naar supporter centraal werken en nog beter aansluiten op doelgroepbehoeften.
 • Een actieve rol spelen binnen de internationale Greenpeace Legacies community en deelnemen aan nationale samenwerkingsverbanden onder goede doelen op het gebied van nalatenschappen (Toegift.nl, Legacy Foresight etc.).
 • Analyseren, evalueren en rapporteren op resultaten binnen het nalatenschappen programma.

Functie-eisen en profiel

 • Je hebt affiniteit met de doelstellingen en campagnes van Greenpeace en beschikt over een HBO/WO werk- en denkniveau.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van fondsenwerving en/of direct marketing en hebt een heldere visie op het in de praktijk brengen van relatiegerichte fondsenwerving.
 • Je bent ondernemend en wordt er enthousiast van dat je een belangrijke rol hebt in de optimalisatie en vernieuwing van ons nalatenschappen programma.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en goede beheersing van de Engelse taal.
 • Competenties: organisatiesensitiviteit, leervermogen sociaal en cognitief, vernieuwingsgerichtheid, ondernemerschap, samenwerken, plannen en organiseren en resultaatgerichtheid.

Ons aanbod

 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar, met de intentie te komen tot een jarenlange samenwerking.
 • Een afwisselende functie, betrokken en enthousiaste collega’s en werken op een prachtige duurzame werklocatie aan het NDSM-plein te Amsterdam.
 • Je wordt internationaal onderdeel van een inspirerende fundraising community
 • Greenpeace besteedt veel aandacht aan de ontwikkeling van medewerkers, je krijgt diverse mogelijkheden om je verder te ontwikkelen in je vakgebied
 • Het voltijd bruto salaris ligt, afhankelijk van je werkervaring, tussen de € 3.363 en € 4.283 .
 • Een uitstekende, volledig duurzame, pensioenregeling met een beperkte eigen bijdrage.
 • Een NS Business Card met 24/7 vrij reizen op basis van 2e klasse in Nederland.

Informeren en solliciteren

Mail je korte motivatie met CV uiterlijk 13 april a.s. naar werving.nl@greenpeace.org t.a.v. Erwin van Poppel, P&O, onder vermelding van ref.nr. FWSM 20-05 en het medium waar je onze vacature vond. Wij zijn gevestigd aan het NDSM-plein 32 in Amsterdam. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Elly Lont, sr. fondsenwerver, elly.lont@greenpeace.org

Wij gaan uit van de kracht van verschillen en streven daarom naar een divers personeelsbestand met een evenwichtige vertegenwoordiging in leeftijd, geaardheid, validiteit en etnische achtergrond.

Acquisitie n.a.v. deze vacature stellen wij niet op prij, delen in je netwerk wel.

Een wereld die draait op schone energie, met rijke bossen, duurzame landbouw en oceanen vol leven. Dat is de wereld volgens Greenpeace. We doen onderzoek, stellen misstanden aan de kaak, en overleggen met overheden en bedrijven over oplossingen. Als dat niet genoeg is, organiseren we creatieve en vreedzame acties. Greenpeace beschermt onze aarde al 40 jaar met veel succes, dankzij de inzet van vrijwilligers en de steun van onze donateurs.

 

Relatiemanager stichtingen en vermogensfondsen

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt dát is waar het Rode Kruis voor staat. Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties en door het bieden van noodhulp en het vergroten van de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het Nederlandse Rode Kruis verleent in Nederland samen met meer dan dertienduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp(onderwijs), Burgerhulp en helpen we mensen met het voorbereiden op en voorkomen van noodsituaties.

Ook internationaal maken wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn voor en/of blootgesteld zijn aan natuurrampen of crisis, weerbaarder door het bieden van integrale humanitaire hulp.

We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

Het team Stichtingen en Vermogensfondsen bestaat uit zes medewerkers en werft steun bij vermogensfondsen, Christelijke Instellingen en serviceclubs. Het team gaat duurzame partnerships aan ter ondersteuning van de nationale en internationale programma’s van het Rode Kruis. Voor tijdelijke uitbreiding van het team zijn wij op zoek naar:

Relatiemanager stichtingen en vermogensfondsen

(24 uur per week, voor 1 jaar) 

Plaats in de organisatie

De relatiemanager Stichtingen en Vermogensfondsen rapporteert aan het Hoofd van het team Stichtingen en Vermogensfondsen.

Standplaats

Den Haag.

Doel van de functie

Jouw belangrijkste uitdaging is om vanuit onze Caribendesk de lokale organisaties binnen Caribisch Nederland te ondersteunen bij het opstellen van project- en financieringsvoorstellen met als doel vermogensfondsen als partner te betrekken. Daarnaast ontwikkel je kansen om een nieuw relatienetwerk te verbinden aan nationale en internationale programma’s van het Rode Kruis.

 Functie-inhoud

 • Opstellen van project- en financieringsvoorstellen voor bestaande en nieuwe hulpactiviteiten van de Caribische afdelingen van het Rode Kruis: Curaçao, Aruba, Bonaire, Saba, St Eustatius, St. Maarten.
 • Verbinden van een nieuw relatienetwerk ter versterking van de huidige en toekomstige samenwerking met de Caribische afdelingen.
 • Verantwoordelijk voor het schrijven van concrete projectvoorstellen die toegespitst zijn op zowel bestaande als nieuwe relaties.
 • Gezamenlijk onderhouden van de relaties met bestaande stichtingen/vermogensfondsen t.b.v. de Caribische afdelingen.
 • In nauwe samenwerking met collega’s werken aan de ontwikkeling van op maat gesneden proposities t.b.v. nationale en internationale programma’s van het Rode Kruis.
 • Ontwikkelen van kansen om een nieuw relatienetwerk te verbinden aan nationale en internationale programma’s van het Rode Kruis.
 • Proactief informeren van de relaties over de voortgang van de gesteunde projecten en het bewaken van de streefnormen en data van het rapportage proces.
 • Uiteenlopende werkzaamheden t.a.v. CRM, bedankproces, actualiseren informatie m.b.t.de portefeuille op internet en intranet etc.

Functie-eisen

 • HBO werk- en denkniveau.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Engelse taal.
 • Kennis van de socio-economische en politieke context van de Cariben.
 • Bewezen schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden (voorstellen, rapportages, teksten voor externe communicatie).
 • Kennis van en ervaring met projectmanagement.
 • Ervaring in het opbouwen en onderhouden van een relatienetwerk met kennis en zicht op huidige en toekomstige samenwerkingspartners.
 • Ruime ervaring met relatiebeheer, fondsenwerving bij nationale en internationale vermogensfondsen.
 • Ervaring met werken met financiële targets is gewenst.

Je weet collega’s op een natuurlijke wijze te mobiliseren om een bijdrage te leveren aan jouw werkzaamheden. Hiertoe beschik je over voldoende doorzettingsvermogen, pro-activiteit en beïnvloedingsvaardigheden. Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel, overtuigingskracht en je kan goed samenwerken. Je kunt nauwkeurig, accuraat en gestructureerd werken. Je bent resultaat- en klantgericht en beschikt over commercieel en creatief denkvermogen.

Het Rode Kruis zoekt medewerkers met talent en uitstekende competenties voor een functie en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd.

Wij bieden

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Salaris conform schaal 11 afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring volgens de cao van het NRK (min. € 3.207,01 tot max. € 4.242,68 o.b.v. een fulltime dienstverband van 40 uur).

Reacties

Je sollicitatie + cv  gericht aan Joost Jaspers ontvangen we graag uiterlijk 10 maart 2020 via https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/154951

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Sylvia Guldenmundt, teamleider Stichtingen/Vermogensfondsen, bereikbaar op telefoonnummer 06-12987609.

Een online assessment kan onderdeel uitmaken van het selectieproces.

Kijk voor meer Informatie over het werk van het Rode Kruis op www.rodekruis.nl. Het NRK op facebook: Facebook.com/rodekruis en Twitter: Twitter.com/rodekruis

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld