(Bedrijfs)journalist in opleiding

Afdeling Pers en Directie

Bij de Hartstichting hebben we een schat aan kennis over hart-en vaatziekten. Achter de cijfers en ontwikkelingen zit bijna altijd een interessant verhaal. Op onze nieuwsredactie maken we hier interessante journalistieke publicaties over. Heb jij alles in huis om verhalen uit de organisatie te halen en in de publiciteit te brengen en hiermee de Hartstichting op de kaart te zetten? En spreekt bovendien de maatschappelijke relevantie van ons werk je aan? Dan zoeken wij jou, een:

(Bedrijfs)journalist in opleiding

•            32 uur per week
•            stage

Wat maakt de stage bijzonder?

Je werkt nauw samen met collega’s uit de hele organisatie. En in het bijzonder met de persvoorlichters, collega’s van social media, content en online monitoring. Je leert hoe je van (soms ingewikkelde) informatie, mooie verhalen kunt maken voor verschillende kanalen. Bijvoorbeeld samen met onze videomaker (camjo) en met behulp van onze medisch adviseurs. Daarnaast leer je je bewegen in een veelzijdige, maatschappelijke organisatie en krijg je inzicht in de dynamiek tussen een grote organisatie en de pers.

De stage opdracht

Tijdens je stage ga je ons helpen met verhalen maken. Je neemt deel aan redactievergaderingen, waar we samen met o.a. collega’s van pers, social en online ons nieuws bespreken. Je verdiept je in uiteenlopende onderwerpen en vertaalt deze naar een begrijpelijk verhaal. Je denkt mee over de vorm en inhoud, legt contact met mensen die je interviewt, bereidt de interviews voor, werkt deze uit en coördineert de verspreiding via onze kanalen. Verder denk je niet alleen in tekst, maar weet je ook hoe je een verhaal vertelt met beeld.

Studierichting:

Hbo, Journalistiek of een vergelijkbare studie, geen studie Algemene Communicatie, daarvoor is de stage te specifiek.

Hoe ziet jouw dag er uit?

Je begint de dag met een dagstart. Hier bespreken we met collega’s van verschillende afdelingen het nieuws van die dag. Als er actie nodig is, neem jij dit op met het betreffende team. Zij helpen je met een expert om een quote op te halen. Je maakt hier een aansprekend kort berichtje van, dat we diezelfde dag nog op social media kunnen plaatsen. Daarna werk je verder aan het achtergrondartikel, waarvoor je laatst op locatie was. De wetenschapsvoorlichter heeft al het een en ander op papier gezet. De videoproducer die er ook bij was, helpt je met het uitwerken van de montage. Jij schrijft nog even een tekstje voor bij de video en weet precies, wat op welk moment gepubliceerd kan worden.

Jouw profiel:

 • Je bent student en volgt een opleiding Journalistiek.
 • Je schrijft foutloos Nederlands.
 • Je bent een aanpakker, denkt in mogelijkheden en kan goed zelfstandig werken.
 • Je bent leergierig en kunt snel schakelen.
 • Je hebt affiniteit met (hart)gezondheid en verschillende vormen van media
 • Je gaat niet voor half werk en duikt volop in de onderwerpen en achtergronden
 • Je hebt een vlotte pen
 • Je bent vier dagen in de week beschikbaar

Periode stage

Je bent bij voorkeur per 1 oktober beschikbaar voor 4-5 dagen in de week. Duur van de stage is een half jaar. Maar als je langer beschikbaar bent, kunnen we bespreken wat er mogelijk is. Je wordt begeleid door een Persvoorlichter van de Hartstichting en je maakt deel uit van het team Pers & Directie.

Wat bieden wij?

Een uitdagende stage met veel verantwoordelijkheid in een inspirerende werkomgeving bij een A-merk.  Je werkt binnen een collegiaal team met ontwikkelingsmogelijkheden. Je ontvangt een stagevergoeding en hebt recht op vakantiedagen.

Reageren

Voor verdere informatie over deze stage kun je terecht bij Jade van Doornik, Persvoorlichter Team Directie & Pers. Telnr: 070 – 3155555

Relatiemanager Stichtingen en Vermogensfondsen

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt dát is waar het Rode Kruis voor staat. Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties en door het bieden van noodhulp en het vergroten van de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het NRK verleent in Nederland samen met meer dan dertigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp(onderwijs).

We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

Het team Stichtingen en Vermogensfondsen (onderdeel van het cluster Marktontwikkeling & Fondsenwerving werft steun bij Vermogensfondsen, Christelijke Instellingen en Serviceclubs en gaat duurzaam partnerships aan ter ondersteuning van de lokale, nationale en internationale programma’s van het Rode kruis. In verband met het vertrek van een van onze collega’s, zijn we op zoek naar een

Relatiemanager Stichtingen en Vermogensfondsen

32 uur per week

Plaats in de organisatie:

De relatiemanager Stichtingen en Vermogensfondsen rapporteert aan het hoofd van het team Stichtingen en Vermogensfondsen

Doel van de functie

Als relatiemanager is het jouw belangrijkste uitdaging om Stichtingen en Vermogensfondsen als partner duurzaam te betrekken bij en te verbinden aan de missie en de Lokale projecten van het Rode Kruis

Kerntaken

 • Realiseren van prospectanalyses van potentiële lokale/nationale fondsen/subsidiegevers ten behoeve van projecten van de districten van het Rode Kruis.
 • Onderhouden van relaties met bestaande fondsen/subsidiegevers om de inkomsten via deze kanalen duurzaam te verhogen c.q. verduurzamen.
 • Verbinden van een nieuw duurzaam relatienetwerk met kennis en zicht op huidige en toekomstige samenwerking met districten van het Rode Kruis.
 • Realiseren van concrete projectvoorstellen naar tevredenheid van bestaande en potentiële fondsen/subsidiegevers met oog voor detail.
 • Intern relatiebeheer met beroepskrachten en vrijwillige bestuurders van Rode Kruis districten en onderliggende afdelingen.
 • In nauwe samenwerking met interne projectpartners van districten werken aan de ontwikkeling van op maat gesneden proposities vanuit de strategie van het Rode Kruis.
 • Versturen en bewaken van algemene updates en relevante informatie t.b.v. de bestaande relaties.
 • Informeren van de relaties over de voortgang van door hen gesteunde projecten en het bewaken van de streefnormen en data van het rapportage proces.
 • Actieve betrokkenheid bij de realisatie van jaarlijks terugkerende activiteiten en evenementen van het team Stichtingen en Vermogensfondsen.
 • Uiteenlopende werkzaamheden t.a.v. digitaal fondsenwervend platform voor districten, CRM, bedankproces, actualiseren informatie internet/intranet, Vervanging bij afwezigheid.

Functie-eisen

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Ruime ervaring met relatiebeheer en fondsenwerving bij lokale en nationale Vermogensfondsen;
 • Ervaring in het werken bij een organisatie met een verenigingsstructuur is een pré’
 • Kennis en ervaring met projectmanagement;
 • Affiniteit met Noodhulp en preventie op noodhulp;
 • Je hebt ervaring en affiniteit met het werken in een verenigingsstructuur en samenwerken met vrijwilligers;
 • Je bent nauwkeurig, accuraat en gestructureerd; je werkt graag samen en bent een echte verbinder;
 • Je bent resultaatgericht en vindt het prettig om te werken met targets;
 • Goede sociale en communicatieve vaardigheden in woord en geschrift (Nederlands en
   Engels);
 • In staat om een vertaalslag te maken tussen hulpverleningspraktijk en de wensen en doelstellingen van de relaties.
 • Competenties:
  algemeen: resultaatgericht, klantgericht, samenwerken, initiatief, plannen
  functie specifiek: ondernemerschap, flexibel 

Het Rode Kruis zoekt medewerkers met talent en uitstekende competenties voor een functie en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd.

Wij bieden:

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Salariëring vindt plaats volgens salarisschaal 10/11 van de CAO van het NRK afhankelijk van opleiding en ervaring (min. € 3.028,40 tot max.€ 4.401,78 per maand bij een fulltime dienstverband van 40 uur per week).

Reacties:

Je motivatiebrief en cv  gericht aan Joost Jaspers (personeelsadviseur) ontvangen we graag uiterlijk 13 augustus 2020 via https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/164276

Voor nadere informatie over de functie kun je terecht bij Sylvia Guldenmundt (hoofd Stichtingen en Vermogensfondsen) telefoon: 06-12987609.

Een online assessment kan onderdeel uitmaken van het selectieproces.

Kijk voor meer Informatie over het werk van het Rode Kruis op  www.rodekruis.nl. Het NRK op facebook: Facebook.com/rodekruis en Twitter: Twitter.com/rodekruis.

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Eventmedewerker

Heb jij een passie voor het organiseren van evenementen, affiniteit met het opzetten van acties en wil je onderdeel uitmaken van een leuk team waarbij je bijdraagt aan een goed doel? Dan is de Hartstichting op zoek naar jou! In 2020 hebben wij een uitdagende stageplek beschikbaar voor een enthousiaste, zelfstandige professional in opleiding.

Eventmedewerker

Afdeling Acties & Events

Wat maakt de stage bijzonder?

Als stagiair Eventmedewerker ben je heel divers bezig. Je ondersteunt het team zo breed mogelijk. Het team Acties & Events organiseert fondsenwervende acties & evenementen zoals Cycle Paris, 11Strandentocht, de Hartstochten, de jaarlijkse collecte, de kitesurfmarathon Hoek tot Helder maar ook diverse particulieren acties in het land. De ene dag koop je event materialen in, de andere dag heb je een locatie bezoek, de volgende dag bent je de vraagbaak voor particulieren die in actie komen voor de Hartstichting. Je helpt actievoerders verder op weg via telefoon en email, brengt ze in contact met de eventcoördinator en je denkt mee over het verbeteren van ons actieplatform www.voordehartstichting.nl.

De stage opdracht

We zoeken een tweede- of derdejaars student voor 32-40 uur per week, het betreft een meewerk stage. We zijn een dynamisch team met een gezonde instelling om het maximale uit onze acties en evenementen te halen en zoeken iemand met eenzelfde instelling. We werken op basis van duidelijke doelstellingen en plannen, maar steken daarbij wel elke dag gewoon onze handen uit de mouwen. Je leert hier door ervaring. Hands-on. Elke dag weer en geen dag is hetzelfde.

Studierichting:      

Hbo, Hospitality, Eventmanagement, Facilitymanagement, Media & Entertainmentmanagement, Vrijetijdsmanagement, tweede- of derde leerjaar.

Hoe ziet jouw dag er uit?

Als stagiair Eventmedewerker werk je zelfstandig en ondersteun je de Eventmanager & Relatiemanager met de productiewerkzaamheden. Je bent betrokken bij het bestellen van de benodigde materialen voor een event, bij het opstellen van het draaiboek en het indelen van personeel en vrijwilligers. Entertainment moet gezocht worden en social media moet ingezet worden. Je bent het aanspreekpunt voor particuliere actievoerders en helpt hun initiatieven met de eerste praktische vragen en het opsturen van materialen. Natuurlijk ben je ook aanwezig bij onze acties en evenementen om te ondersteunen. Je denkt mee over de invulling van het event en helpt bij het vinden en aansturen van eventvrijwilligers. Soms is dat in een weekend of op een avond. Je stage is eigenlijk niet in een A4-tje te vangen, je draait mee met het team en brengt zo je opleiding in praktijk.

Jouw profiel:

 • Pragmatische instelling
 • Iemand met een hart voor evenementen
 • Iemand die houdt van aanpakken en niet snel opgeeft
 • Affiniteit en ervaring met het organiseren van acties en evenementen
 • Creatief; kunnen meedenken bij de creatieve invullingen van een actie of evenement
 • Zelfstandig
 • Leergierig

Periode stage

Vanaf augustus/september 2020. Mocht een andere periode jou beter schikken, dan overleggen wij graag met jou over de mogelijkheden.

Begeleiding vanuit de organisatie

Je wordt begeleid door een Eventmanager van de Hartstichting en je maakt deel uit van het team Acties & Evenementen.

Wat bieden wij?

Een uitdagende stage met veel verantwoordelijkheid in een inspirerende werkomgeving bij een A-merk.  Je werkt binnen een collegiaal team met ontwikkelingsmogelijkheden. Je ontvangt een stagevergoeding en hebt recht op vakantiedagen.

Reageren

Voor verdere informatie over deze stage kun je terecht bij Anna Koster, Eventmanager in het team Acties & Events. Telnr: 070 – 3155555

Senior Persvoorlichter

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt dát is waar het Rode Kruis voor staat.

Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties en door het bieden van noodhulp en het vergroten van de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het NRK verleent in Nederland samen met meer dan dertigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp(onderwijs) , Burgerhulp en is dé verbinder op het gebied van Zelfredzaamheid tussen het (lokale) zorg- en veiligheidsdomein. 

Ook internationaal maken wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn voor en/of blootgesteld zijn aan natuurrampen of crisis, weerbaarder door het bieden van integrale humanitaire hulp.

We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid. 

Om een ieder, wie of waar dan ook, goed te kunnen helpen, streven wij naar een diverse en inclusieve organisatie. Hoe meer het Rode Kruis een afspiegeling is van de samenleving, hoe meer we samen kunnen betekenen. Wij nodigen iedereen dan ook van harte uit om zich voor het Rode Kruis in te zetten. Samen maken we van onze verschillen onze kracht.

Binnen het team Media, online en publieksvoorlichting is een vacature voor een

Senior Persvoorlichter (40 uur per week)

Wij zoeken

Een persvoorlichter die in staat is snel en adequaat te reageren op nieuwsontwikkelingen en vragen van de media. Vragen en issues weet je op hun gevoeligheid in te schatten. Tegelijkertijd weet je ook de activiteiten en doelstellingen van het Rode Kruis proactief onder de aandacht van journalisten te brengen en je bent resultaat gericht. Je bent in staat om nieuws te vinden binnen de organisatie en weet dit op een overtuigende manier te brengen bij media.

Je doet namens het Rode Kruis de woordvoering, en onderhoudt proactief contacten met een breed netwerk van journalisten. Je bent een intermediair tussen de vrijwilligers, specialisten en directie van het Rode Kruis en de media. Ook geef je communicatie- en interviewtrainingen aan collega’s en Rode Kruis vrijwilligers.

Je hebt een goed beeld van het Nederlandse medialandschap en volgt de nieuwe trends in media op de voet. Sociale media zijn voor jou niet meer weg te denken uit je leven. Je bent in staat onder grote druk te werken, in binnen- en buitenland, ook tijdens crisisomstandigheden. Je weet de campagnes van het Rode Kruis te vertalen naar een gedegen mediabenadering. Het bouwen aan en onderhouden van relaties met media, het Internationale Rode Kruis, medewerkers, lokale afdelingen, vrijwilligers en andere relevante netwerken zit in je natuur. Je hebt een vlotte en foutloze pen, bent een nieuwsdier, creatief, enthousiasmerend, innovatief, zelfstandig, een luis in de pels en durft tegen de stroom in te zwemmen om een doel te bereiken.    

Als persvoorlichter fungeer je als sparring partner voor je collega’s, bewaak je de reputatie van het Rode Kruis en de aansluiting van persvoorlichting bij de communicatiestrategie van het Rode Kruis. Daarbij kijk je over de grenzen van de persvoorlichting heen naar andere kanalen die direct die reputatie raken (zoals website en social media) en draag je bij aan een coherent beeld van het Rode Kruis in deze kanalen.

We vinden jouw talent belangrijk. Het maakt ons niet uit waar je ouders geboren zijn, wat jouw religie is, van wie je houdt of welke politieke overtuiging je aanhangt – zolang je maar achter de grondbeginselen van het Rode Kruis staat en onvoorwaardelijk wilt bijdragen aan de missie van het Rode Kruis: in tijden van nood staat niemand er alleen voor.

De persvoorlichter:

 • Geeft informatie aan media, bereidt de woordvoerder/directie voor en doet in voorkomende gevallen zelf de woordvoering
 • Schrijft persberichten, statements, opiniestukken en Q&A’s
 • Organiseert en neemt deel aan persconferenties, persmomenten en media events
 • Doet voorstellen voor (pers)reizen naar rampgebieden en Rode Kruis projecten, en coördineert en begeleidt deze reizen (is dus bereid af te reizen naar ramp/crisisgebieden)
 • Signaleert issues en crises, neemt deel aan crisisteams en adviseert over de te volgen persstrategie
 • Verzorgt analyses van publiciteit en adviseert over de te volgen persstrategie naar aanleiding daarvan.
 • Signaleert en creëert kansen met betrekking tot nieuws, actuele ontwikkelingen, acties en campagnes voor het Rode Kruis
 • Signaleert mogelijke bedreigingen voor de reputatie van het Rode Kruis en adviseert hierover.
 • Draait bereikbaarheidsdiensten/piket ’s avonds en in het weekend.
 • Neemt deel aan overleggen zoals afdelingsoverleg, werkgroepen en projectgroepen
 • Onderhoudt relevante (internationale) netwerken

Functievereisten

 • Werk- en denkniveau: HBO/WO
 • Relevante opleiding
 • Relevante werkervaring in politiek gevoelige omgevingen 5-7 jaar
 • Kennis en ervaring op het gebied van persvoorlichting of journalistiek
 • Ervaring met woordvoering
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in Nederlands en Engels
 • Hands on mentaliteit en teamspeler

De persvoorlichter rapporteert aan de teamleider Online communicatie en Persvoorlichting.

Wij bieden : 

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving in een leuk team, bestaande uit creatieve collega’s die zich deels richten op redactie van de website, sociale media en op persvoorlichting. Er wordt in dit team nauw samengewerkt tussen de verschillende disciplines. We staan open voor eigen initiatief en ideeën en er is ruimte voor ontwikkeling.

Het salaris is conform schaal 12, afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring, volgens de CAO van het Nederlandse Rode Kruis (min. € 3.789,97 tot max. € 5.057,13) o.b.v. een fulltime dienstverband.

Reacties:

Je motivatiebrief + cv  gericht aan Jeneth Santoe ontvangen we graag per mail via https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/163926 vóór 14 augustus. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Merlijn Stoffels, Teamleider Media, online en publieksvoorlichting, via de mail mstoffels@redcross.nl of telefonisch via 06-54918481.  

Een assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Kijk voor meer Informatie over het werk van het Rode Kruis op  www.rodekruis.nl

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Coördinator Hulplijn

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt dát is waar het Rode Kruis voor staat.

Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties en door het bieden van noodhulp en het vergroten van de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het Rode Kruis verleent in Nederland samen met meer dan dertigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp(onderwijs) , Burgerhulp en is dé verbinder op het gebied van Zelfredzaamheid tussen het (lokale) zorg- en veiligheidsdomein.

Het Rode Kruis speelt tijdens de COVID-19 crisis een belangrijke ondersteunende rol, onder andere door het openstellen van de Rode Kruis Hulplijn. Hiervoor zijn we tijdelijk op zoek naar een

Coördinator Hulplijn

40 uur p/w

Plaats in de organisatie:

Als Coördinator Hulplijn werk je binnen het team Contact Center, waar ook de Receptie onder valt. Het Contact Center valt onder de afdeling Communicatie en je werkt samen met de Teamleider Contact Center en zeven collega’s.

Doel van de functie:

Als coördinator Hulplijn ben je verantwoordelijk voor het waarborgen van in- en externe klanttevredenheid, kwaliteit van service en professionele werkhouding bij de medewerkers. Optimaliseren van de samenwerking tussen de teams binnen het cluster Communicatie en de overige interne afdelingen.

Je bent een energieke persoonlijkheid die resultaatgericht te werk gaat. Je weet zo nodig op verschillende manieren je doel te bereiken en de dynamiek van een call center kent voor jou geen geheimen.

Functie-eisen:

Je hebt een opleiding in de richting van bedrijfscommunicatie of vergelijkbaar (HBO), 4 tot 6 jaar werkervaring, bij voorkeur in een callcenter en leidinggevende ervaring.

Wij bieden : 

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling.

Salariëring vindt plaats volgens salarisschaal 10 van de CAO van het NRK afhankelijk van opleiding en ervaring (min. € 3.028,40 tot max. € 3.849,48) bruto per maand bij een fulltime (40 uur) dienstverband.

Reacties:

Je motivatiebrief en cv  gericht aan (Jeneth Santoe) ontvangen we graag vóór 3 augustus via de sollicitatielink https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/163532

Voor nadere informatie over de functie kun je terecht bij Faiza el Khayari, felkhayari@redcross.nl  of (06 – 23971623).

Een assessment kan onderdeel uitmaken van het selectieproces.

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Medewerkers Callcenter Hulplijn

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt dát is waar het Rode Kruis voor staat.

Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties en door het bieden van noodhulp en het vergroten van de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het Rode Kruis verleent in Nederland samen met meer dan dertigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp(onderwijs) , Burgerhulp en is dé verbinder op het gebied van Zelfredzaamheid tussen het (lokale) zorg- en veiligheidsdomein.

Het Rode Kruis speelt tijdens de COVID-19 crisis een belangrijke ondersteunende rol, onder andere door het openstellen van de Rode Kruis Hulplijn. Hiervoor zijn we tijdelijk op zoek naar twee

Medewerkers Callcenter Hulplijn

24 uur p/w

Plaats in de organisatie:

Als Medewerker Callcenter Hulplijn werk je binnen het team Contact Center, waar ook de Receptie onder valt. Het Contact Center valt onder de afdeling Communicatie, wordt aangestuurd door de Teamleider Contact Center en je werkt samen met de Coördinator Hulplijn en zes collega’s.

Doel van de functie:

Je bent klantvriendelijk, oplossingsgericht en accuraat. Je bent een flexibele en communicatief vaardige collega die een tandje harder loopt als de (nood)situatie daarom vraagt. Het is belangrijk dat je je communicatiestijl aanpast aan de gesprekspartner qua emotie, lading en inhoud van het gesprek. Je bent kundig in het geven en ontvangen van feedback en het delen van informatie met betrokkenen. In overleg met de Teamleider Contact Center stem je je dagelijkse taken af.

Functie-eisen:

 • Je hebt MBO+ werk- en denkniveau of een opleiding in de richting van hulp- of dienstverlening en 3-5 jaar werkervaring.
 • Je hebt ervaring met telefonisch en online hulpverlening.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift, kennis van een derde taal is een pré.
 • Jouw communicatieve vaardigheden en empathie zorgen ervoor dat je vlot contact legt en snel inzicht kunt verwerven in complexe problematieken.
 •  Je kan professioneel handelen met betrekking tot de emoties van de hulpvrager en grenzen stellen aan dienstverlening.
 • Je kunt goed in teamverband werken, feedback geven en ontvangen.
 • Je kennis van het Microsoft Office 365 pakket is uitstekend en je maakt je nieuwe informatie snel eigen.

Wij bieden : 

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling.

Salariëring vindt plaats volgens salarisschaal 7 van de CAO van het NRK afhankelijk van opleiding en ervaring (min. € 2.263,61 tot max. € 2.844,71 bruto per maand bij een fulltime (40 uur) dienstverband).

Het Rode Kruis zoekt medewerkers met talent en uitstekende competenties voor een functie en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd.

Reacties: Je motivatiebrief en cv gericht aan (Jeneth Santoe) ontvangen we graag vóór 3 augustus via de sollicitatielink https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/162753

Voor nadere informatie over de functie kun je terecht bij Faiza el Khayari, felkhayari@redcross.nl  of 06-23971623

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Teamleider Opleiding & Training

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt dát is waar het Rode Kruis voor staat. Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties en door het bieden van noodhulp en het vergroten van de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het Nederlandse Rode Kruis verleent in Nederland samen met meer dan dertienduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp(onderwijs), Burgerhulp en helpen we mensen met het voorbereiden op en voorkomen van noodsituaties.

Ook internationaal maken wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn voor en/of blootgesteld zijn aan natuurrampen of crisis, weerbaarder door het bieden van integrale humanitaire hulp.

We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

De afdeling Opleidingen & Training is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van de juiste opleidingen voor onze vrijwilligers zodat zij de hulpverleningsactiviteiten adequaat kunnen uitvoeren. 

Voor het team zijn we op zoek naar een

Teamleider Opleiding & Training

28 per week

Plaats in de organisatie

De teamleider Opleiding & Training (O&T)  geeft leiding aan de beroepskrachten in het team O&T, zo’n 7 medewerkers, en rapporteert aan de directeur Nationale Hulp & Verenigingsmanagement.

Standplaats

Den Haag

Functie-inhoud

Als teamleider O&T ben jij de regisseur van onze opleidingsactiviteiten voor vrijwilligers. Je neemt verbeterinitiatieven, stimuleert je teamleden en werkt samen in projecten. Je bent in staat om in een complexe en veranderende omgeving met verschillende belangen een goede modus te vinden. Je werkt hiervoor intensief samen met de collega’s in de districten, de teamleiders en hoofden binnen het cluster nationaal en Informatiemanagement. Bijvoorbeeld bij de implementatie en adoptie van het nieuwe leermanagementsysteem (LMS).

Verantwoordelijkheden en kerntaken

 • Opzetten, implementeren en beheren van een toekomstbestendige opleidingsstrategie voor vrijwilligers.
 • Ontwikkelen en uitvoeren van verbeterinitiatieven en projecten.
 • Zorgen voor optimale communicatie naar de vereniging en vrijwilligers m.b.t. O&T.
 • Je heb zo’n zeven direct reports.

Functie-eisen

 • Minimaal 3-5 jaar ervaring in een soortgelijke functie.
 • Aantoonbare ervaring met opleiding en training.
 • Denk- en werkniveau op HBO/WO-niveau.
 • Leidinggevende ervaring.

Je bent een optimistische en professionele gesprekspartner en collega. Je bent daadkrachtig, ondernemend en in staat om diverse project tegelijk op te zetten en uit te voeren.

Het Rode Kruis zoekt medewerkers met talent en uitstekende competenties voor een functie en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd.

Wij bieden

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Salariëring vindt plaats volgens salarisschaal 12 van de CAO van het Nederlandse Rode Kruis afhankelijk van opleiding en ervaring (min. € 3.789,97 tot max. € 5.057,13 bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 40 uur per week).

Reacties

Je motivatiebrief en cv gericht aan Joost Jaspers, P&O adviseur, ontvangen we graag uiterlijk 4 augustus 2020 via https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/163427

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Kirsten Wegman (teamleider O&T a.i.) via 06-46092275.

Een online assessment kan onderdeel uitmaken van het selectieproces.

Kijk voor meer Informatie over het werk van het Rode Kruis op www.rodekruis.nl. Het NRK op facebook: Facebook.com/rodekruis en Twitter: Twitter.com/rodekruis

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Beleidsmedewerker Noodhulp Nationaal

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. Dát is waar het Rode Kruis voor staat.

Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties. Daarnaast bieden wij noodhulp en vergroten we de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het Rode Kruis helpt in Nederland samen met meer dan twintigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp (onderwijs) en Burgerhulp. Wij zijn dé verbinder op het gebied van zelfredzaamheid tussen het (lokale) zorg- en veiligheidsdomein. Ook internationaal maken wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn voor en/of blootgesteld zijn aan natuurrampen of crisis, weerbaarder door het bieden van integrale humanitaire hulp.

Naast onze reguliere ‘noodhulp’ verlening hebben we tijdens de COVID-crisis opnieuw aangetoond dat we er toe doen. De komende maanden zal een groot deel van het werk nog steeds in het teken van de hulpverlening bij deze crisis staan.

We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

De hulpverlening in Nederland is georganiseerd in 23 districten met op het Verenigingskantoor het beleidsteam Noodhulp Nationaal. Binnen deze afdeling zijn we per direct op zoek naar een:

Beleidsmedewerker Noodhulp Nationaal

(26 uur per week; standplaats Den Haag)

Wie zoeken we?

Voor de functie zoeken wij iemand die passie heeft om in te spelen op de behoefte van interne klanten; Accounthouders, Beleidsadviseur, Coördinatoren Noodhulp, Hoofden Bevolkingszorg en Noodhulpteams. Daarnaast wil jij graag werken bij een organisatie die maatschappelijk relevant is. Je denkt en werkt op tenminste hbo-niveau en kunt dit aantonen met een relevant diploma. Ook het samenwerken met een team van zowel in- en externen behoort tot jouw kwaliteiten. Een idee oppakken en succesvol realiseren is aan jou toevertrouwd.

Plaats in de organisatie:

Het beleidsteam Noodhulp Nationaal richt zich met de Noodhulpteams, Bevolkingszorg en Ready2Help op de hulpverlening bij rampen en grootschalige incidenten en werkt nauw samen met de Coördinatoren Noodhulp, Hoofden Bevolkingszorg en Hoofden Noodhulpteams in het land.

Je rapporteert aan het Hoofd van de afdeling Noodhulp Nationaal en wordt afhankelijk van het onderwerp rechtstreeks aangestuurd door één van de Accounthouders of Beleidsadviseur.

Functie-inhoud

 • Je bent onderdeel van het beleidsteam Noodhulp Nationaal.  
 • Je hebt ervaring met leiden van of deelnemen aan projecten, opstellen van beleid en werken met vrijwilligers, bij voorkeur binnen het veiligheidsdomein (bijvoorbeeld crisisbeheersing, rampenbestrijding of openbare orde en veiligheid).
 • Je ontwikkelt en onderhoudt samen met collega’s het landelijk kwaliteitsmanagementsysteem voor onze Bevolkingszorg en Noodhulpteams. Je ondersteunt bij het evaluatie en verbeterproces rondom inzetten en oefeningen van deze teams.
 • Je organiseert bijeenkomsten specifiek voor de Hoofden van Bevolkingszorg en de Noodhulpteams.
 • Je ondersteunt in de beheerdersrelatie met het Instituut Fysieke Veiligheid rondom de voertuigen van de Noodhulpteams.
 • Je onderhoudt, in afstemming met de Accounthouders, contacten met externe stakeholders, zoals partners in het veiligheidsdomein en de zorgsector.
 • Je neemt deel aan (deel)projecten binnen organisatie brede projecten en geeft, waar nodig, leiding aan kleine tot middelgrote projecten binnen de afdeling.
 • Je fungeert als inhoudelijke en procesmatige sparringpartner binnen het beleidsteam Noodhulp Nationaal.
 • Er bestaat een mogelijkheid, als je profiel goed aansluit, om onderdeel te worden van een pool van Crisiscoördinatoren, waarbij je ca. 6 keer per jaar piketdienst draait en inzetten coördineert.

Functie-eisen

 • Je hebt een hbo-diploma, bij voorkeur bestuurskunde, organisatiekunde of integrale veiligheid/veiligheidskunde.
 • Je onderschrijft de grondbeginselen van het Rode Kruis.
 • Je bent een enthousiaste en dynamische verbinder.
 • Je bent een snelle aanpakker met oog voor detail en kwaliteit.
 • Je Nederlandse taal- en schrijfvaardigheid is uitstekend.
 • Je communicatieve vaardigheden zijn goed, zowel schriftelijk als mondeling.
 • Je hebt lef en bent een teamspeler, je werkt goed samen en kunt ook zelfstandig functioneren.
 • Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden.
 • Je hebt kennis van en ervaring met Microsoft Teams, Sharepoint en overige Microsoft applicaties.
 • Je hebt aantoonbare ervaring in projectmanagement.

Wij bieden:

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Salaris conform schaal 11 afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring volgens de CAO van het NRK (min. € 3.327,27 tot max. € 4.401,78 ) o.b.v. een fulltime dienstverband van 40 uur per week.

De functie is voorlopig bedoeld voor de duur vaneen jaar is met mogelijkheid tot verlenging.

Reacties:

Je motivatiebrief en cv gericht aan Vera Beijer ontvangen we graag uiterlijk 30 juli 2020 via https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/163150

Voor nadere informatie kan je contact opnemen met Arnold van de Werff, Senior Beleidsadviseur Noodhulp Nationaal (06-10278822 of AvanderWerff@redcross.nl)

Er vinden twee gesprekken plaats op maandag 17 en dinsdag 18 augustus 2020. Graag hiermee rekening houden. Mogelijk zal dit plaatsvinden via een videocall i.v.m. de corona-virus maatregelen.

Een online assessment kan deel uitmaken van het selectieproces.

Acquisitie op deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Strategisch Communicatieadviseur

Strategisch Communicatieadviseur
Den Haag, 36 uur per week

Het Fonds Podiumkunsten is het cultuurfonds voor muziek, muziektheater, dans, theater en festivals in Nederland. Het Fonds geeft namens de Rijksoverheid ondersteuning aan alle vormen van professionele podiumkunsten. Het gaat het Fonds Podiumkunsten daarbij om kwaliteit in de meest ruime zin van het woord. Met verschillende subsidies voor individuele kunstenaars, groepen, podia en festivals zet het Fonds zich in voor een podiumkunstsector die zoveel mogelijk verschillende mensen aanspreekt, raakt én midden in de samenleving staat.

Bij het Fonds werken 60 medewerkers. Daarnaast werken we met een poule van externe adviseurs. Zij adviseren in commissies over de subsidieaanvragen. De afdeling communicatie bestaat uit drie personen.

De functie
De communicatieadviseur valt direct onder de directeur/bestuurder en is lid van het managementteam. De adviseur geeft hiërarchisch en functioneel leiding aan twee communicatiemedewerkers. Zij zijn primair verantwoordelijk voor de uitvoering.

De communicatieadviseur is verantwoordelijk voor het verzorgen van zowel de interne als externe communicatie. De externe communicatie is van groot belang voor iedereen die professioneel actief is binnen de podiumkunsten. Het Fonds moet goed ‘vindbaar’ en breed toegankelijk zijn. Een goed imago en stevige positionering in een soms complex speelveld is van groot belang. Communicatie bij het Fonds is een samenspel van brengen en halen tussen communicatie en de medewerkers van het Fonds. Als lid van het managementteam snapt de communicatieadviseur daarbij wat de kerntaak van het Fonds is en voelt goed aan hoe en waar communicatiemiddelen moeten worden ingezet. Waar nodig schakelt de communicatieadviseur extern advies in.

De werkzaamheden
De communicatieadviseur:
 • adviseert de directeur/bestuurder en het managementteam over het te voeren interne en externe communicatiebeleid en de profilering van het Fonds;
 • stelt plannen op voor de ontwikkeling van de communicatiemiddelen, zoals de websites en social media en bewaakt deze;
 • adviseert over communicatiemix en -oplossingen met oog voor positionering, imago, tone of voice, doelgroep bepaling, (social)media-uitingen en huisstijl;
 • coördineert en/of organiseert mede persconferenties, voorlichtingsbijeenkomsten en andere manifestaties;
 • stuurt een klein team van communicatiemedewerkers (2 personen) aan en is met hen verantwoordelijk voor de uitvoerende werkzaamheden.

Wie ben jij?
Een adviseur met een helikopterview, die zich snel het beleid en de kerntaken van het Fonds eigen maakt en snel een complex speelveld overziet. Je hebt een proactieve houding en vindt het leuk om een klein team van communicatiemedewerkers aan te sturen en bent met hen verantwoordelijk voor de uitvoerende werkzaamheden. Daarnaast ben je strategisch sterk en vertrouwd met politiek bestuurlijke omgevingen. Met deze kennis vertaal je beleidsprocessen naar (strategische) communicatie. Je kunt goed delegeren en bent resultaatgericht. Je hebt een coachende en participatieve stijl van leidinggeven. Tenslotte combineer je snel schakelen met zorgvuldigheid en goed afstemmen.

Functie-eisen
 • Hbo-/woniveau.
 • Kennis van de sector is niet vereist, wel een pre.
 • Improvisatie- en schakelvermogen.
 • Ervaring met projectmanagement.
 • Kwaliteit gericht.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift.

Aanbod
 • Een fulltime dienstverband (36 uur per week).
 • Een tijdelijk dienstverband voor een jaar met het vooruitzicht op een vast contract.
 • Een salaris in schaal 12 BBRA (minimaal rond €3.800,- euro maximaal rond €5.650,- euro bruto per maand bij een fulltime dienstverband). 8% vakantiegeld, een dertiende maand en een jaarlijks persoonlijk budget voor voorstellingsbezoek.
 • Professionele en uitdagende werkomgeving.
 • Goede werksfeer.

Procedure
Het Fonds Podiumkunsten wil een grotere diversiteit in haar personeelsbestand. Mensen met verschillende achtergronden in studie, afkomst en cultuur worden nadrukkelijk uitgenodigd om te solliciteren.

Het Fonds Podiumkunsten laat zich daarom bij de werving van kandidaten voor deze functie ondersteunen door Colourful People. Voor vragen over deze functie of de procedure kun je bellen met Fatima Bouhriani op telefoonnummer 06 – 50 50 07 47. Solliciteren kan tot en met 31 juli 2020 via het online sollicitatieformulier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Tech Lead

The Netherlands Red Cross helps to strengthen resilience of vulnerable people exposed to hazards and crisis situations and we respond to disasters and conflicts to save lives and alleviate suffering. In the Netherlands we do this with more than thirty thousand volunteers and internationally through technical assistance, supplies and financial aid. Together we act before, during and after natural and man-made disasters to meet the needs and to improve the lives of vulnerable people.

We do this without regards to nationality, race, religious beliefs, class or political opinion. Our seven principles guide our humanitarian work: humanity, impartiality, neutrality, independence, voluntary service, unity and universality.

510 is the data initiative of the Netherlands Red Cross. Our vision is that smart use of data will help towards faster, higher quality and more (cost) effective humanitarian aid at a global level. The 510 initiative was established early 2016 and has grown since into a team of 23 core and project staff, 20 students and 50 volunteer data experts with diverse backgrounds. The team is developing data and digital solutions for humanitarian aid. Our main results are published on 510.global.

510 is looking for a

Tech Lead

24 hours a week for the duration of 6-8 months (the Hague + remotely)

Purpose of the position

The Tech Lead oversees and guides a development team to deliver digital solutions for humanitarian preparedness and response. The Tech Lead designs and takes the technical decisions within the team (software architecture). The Tech Lead performs the role of Scrum Master, to ensure the team is focused on delivering the solution. The Tech Lead prepares the DevOps environment for the solution, to ensure its operational to be delivered in pilots and small-scale deployments.

The Project: 121

510 is researching and developing a system to improve current cash-based assistance in humanitarian aid. We develop a system with a digital identity and cash wallet that can be used to transfer money faster to those affected in a disaster area. With this money, those affected can purchase necessities like food, water and other relief goods. The focus of the research is how technology can make these cash distributions fast, safe and fair. The use of technology can, among other things, reduce the logistical challenges where cash distributions are involved. In parallel, the use of technology has the potential to lower overhead costs and accelerate the aid process. As each digital wallet could be linked to an individual, it will be easier to see who has or has not received aid.

Position within the project

The Tech Lead works in collaboration with the UX designer and the internal and external developers in the project and reports to the Project Manager who is also the Product Owner.

Impact of your work

Your work will directly impact the ease of which people affected can receive cash-based assistance around the world. The front-end your team develops will help donors and people in need to send cash where needed. The 121 platform will be used across many cultures and disasters.

Tasks

 • Maintain the software architecture documentation: Deliver activity diagrams, sequence diagrams and component diagrams based on the software requirements.
 • Scoping and designing integration with pay-in and pay-out providers
 • Setting up the DevOps environment for the 121 pilots
 • Ensure software meets all requirements of quality, security, modifiability, extensibility etc.
 • Plan and participate in technical pilots
 • Approve final product before launch
 • Facilitate the team with the Scrum process, like: Sprint Planning, Daily Scrum, Sprint Review, Sprint Retrospective, Refinements, Definition of Ready and Definition of Done.
 • Support the Product Owner with maintaining the Product Backlog and creating Product Roadmaps.

Minimum Qualifications

 • Fluent Dutch and English, preferably living in the Netherlands
 • BSc in computer science, information technology or other relevant field.
 • At least 3 years of experience building enterprise-grade software solutions in a back-end role.
 • At least 2 years of experience designing software architecture for enterprise grade solutions.
 • At least 2 years of experience leading software development projects.
 • At least 1 year of experience as a scrum master.

Skills and experience

 • Excellent knowledge of software applications design and architecture
 • Excellent knowledge of UML and other modelling methods.
 • Strong experience with up-to-date knowledge in building backend APIs.
 • Experience working in different SDLCs and Scrum process.
 • Experience with continuous delivery/continuous deployment concepts and toolchains.
 • Experience with Docker, Git.
 • Familiarity with HTML/CSS, UI/UX design
 • Understanding of software quality assurance principles

Desirables

 • Good understanding of how self-sovereign identities, DIDs and credentials work.
 • Exposure to Hyperledger Indy.
 • Experience with microservices architecture.
 • Familiarity with Ionic/Cordova.
 • Experience with Microsoft Azure, Azure DevOps, Azure Boards.
 • Experience with Sparx Systems Enterprise Architect

Competencies

 • Accurate
 • Decisiveness
 • Negotiation
 • Structure
 • Analyzing and judging
 • Listening skills
 • Organizational sensitivity

What we offer

A flexible and social working environment with room for initiative and personal development. Salary is set at scale 11, dependent upon education and relevant professional experience (min. € 3.327,27 and max. € 4.401,78 gross based on fulltime position).

We are also offer to receive offers from independent consultants that match the profile.

Applications:

Please send a letter of motivation, examples of your work (e.g. Github Repository) and CV in English as soon as possible, but no later than July 19th, with reference to Sophia van Maanen and using the online application tool: https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/162579. The selection procedure will start as soon as a suitable candidate has applied.

For further information on the position please contact Maarten van der Veen at mvanderveen@redcross.nl

An assessment and reference check are part of the selection procedure.

For more information on the work of NLRC, check www.rodekruis.nl en www.rodekruis.tv , facebook: Facebook.com/rodekruis or Twitter: Twitter.com/rodekruis

Acquisition for this vacancy will not be appreciated