Juridisch medewerker

Het ASKV zoekt vrijwilligers die het juridische hulpverleningsteam willen komen versterken.

ASKV is een Amsterdamse stichting die zich sinds 1987 inzet voor de belangen van afgewezen vluchtelingen die niet naar hun land kunnen terugkeren.

Wij bieden maatschappelijke ondersteuning, juridische begeleiding, opvang, zorg en scholing. Daarnaast zetten wij ons in voor structurele verbetering van hun situatie door middel van projecten en campagnes.

Informatie:

www.askv.nl
www.facebook.com/ASKV.Steunpunt.Vluchtelingen

Juridische dienstverlening ASKV/Steunpunt Vluchtelingen

Juridisch hulpverleningsteam: geeft juridisch advies en begeleidt (uitgeprocedeerde) vluchtelingen bij hun procedure tot het verkrijgen van een verblijfsstatus. Het team beoogt ook sociale voorzieningen te organiseren en sociaal‐economische rechten te verbeteren voor deze groep.

Je werkzaamheden:

 • Begeleiding van de juridische procedure:
  • Juridisch dossieronderzoek en -analyse
  • Onderzoeken van aanknopingspunten voor verblijf
  • Verkrijgen bewijsmateriaal
 • Juridisch advies geven over rechten van ongedocumenteerden
 • Dossieroverleg met collega’s en advocatuur
 • Verbeteren sociale rechten zoals opvang, kindertoeslag e.d.

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?

Je bent stressbestendig en kunt grenzen stellen. Je kunt je schriftelijk goed uitdrukken en bent collegiaal. Kennis van het Nederlandse recht, bij voorkeur bestuurs‐ en vreemdelingenrecht is meegenomen.

Voor de vacature hulpverlener geldt een minimum tijdsinvestering van een dag per week (of twee dagdelen). Je neemt tweewekelijks deel aan het teamoverleg.

Wat krijg je ervoor terug?

Gezellig en dynamisch kantoor met enthousiaste, inhoudelijk zeer kundige collega’s. Klein, flexibel en gemotiveerd team dat niet alleen hulp wil bieden, maar ook actief en projectmatig de situatie van de doelgroep wil verbeteren. Zeer afwisselend werk door veelheid aan taken.

Heb je interesse? Neem dan contact met ons op!

Petra Schultz
020‐6272408
petraschultz@askv.nl

Penningmeester (M/V)

De maximale zittingstermijnen van één van de bestuursleden zitten er op en daarom zijn wij op zoek naar een nieuw bestuurslid. Ons bestuur bestaat uit 5 personen en vergadert circa 4x per jaar. Het bestuur is verantwoordelijk voor het bepalen van het beleid én het toezicht houden op de uitvoering ervan. De voorbereiding en uitvoering van het beleid vindt plaats op kantoor onder leiding van onze directeur/CEO.

3xM is op zoek naar een:

Penningmeester (M/V)

De organisatie en functie:

De directeur geeft leiding aan een vakkundig en enthousiast team van tien betaalde krachten en twintig vrijwilligers. Vrijwilligers zijn een onmisbare spil in onze organisatie; zij tonen de kracht van betrokkenheid. De bestuursvergaderingen houden we samen met de leden van het managementteam, wat een bijzondere verbondenheid geeft met elkaar en de missie. Een bestuurslidmaatschap van 3xM gaat verder dan 4x per jaar vergaderen. Wij zoeken een gedreven en betrokken financial die bereid is om zijn/haar kennis en netwerk in te zetten voor 3xM zonder het kantoor voor de voeten te lopen. Naast de bestuursvergaderingen zijn er jaarlijks een aantal momenten met werknemers en vrijwilligers om de onderlinge band te versterken en elkaar te inspireren. De periode van benoeming is 4 jaar met mogelijkheid tot verlenging met een 2e periode van 4 jaar.

Je profiel:

Je hebt aantoonbare expertise op financieel vlak. Een ondernemer die weet wat het is om financieel beleid van non-profit organisaties te voeren. Je weet daardoor om te gaan met risico’s en kansen en bestuur en organisatie van advies te voorzien. Je bent beleidsmatig sterk en hebt aandacht voor bestuurlijke processen en procedures (de operationele financiële taken worden ingevuld door het kantoor). Daarnaast ben je een teamspeler die samen met de andere bestuurders zoekt naar de beste oplossingen voor de organisatie als geheel. Wij zoeken bij voorkeur iemand die ervaring heeft met het werken in een internationale context liefst op het vlak van sociale media, televisie, internet en/of internationale zending. Algemeen profiel: Verbondenheid met de visie en missie van 3xM, bestuurlijke ervaring, minimaal HBO werk- en denkniveau, bereidheid tot reizen, beheersing van de Engelse taal en actief kerkelijk betrokken.

Wij bieden:

Een maatschappelijk bewogen bestuursfunctie op vrijwillige basis. Onkosten en reiskosten worden vergoed. Je zet je in om het evangelie te verspreiden. Je gaat deel uitmaken van een positief ingesteld, bevlogen en divers samengesteld bestuur en een enthousiast en taakvolwassen team.

Informatie en sollicitatie:

Heb je interesse in deze uitdagende bestuursfunctie? Stuur dan uiterlijk vrijdag 21 augustus 2020 je cv en motivatiebrief naar Dick Tillema, manager bedrijfsvoering. d.tillema@3xm.nl. Voor eventuele vragen over de inhoud van deze functie kun je bellen met Martien Timmer, directeur/CEO op 033-2864103. Gesprekken zullen DV woensdag 26 augustus 2020 plaatsvinden op ons kantoor in Amersfoort.

Trainee Programme Manager Amudat

Over ZOA

We zijn er voor onze naasten in nood die lijden in deze gebroken wereld. We zijn er voor mensen die alles kwijt zijn geraakt door een oorlog of een ramp. We schieten hen te hulp in noodsituaties en blijven daarna ook trouw, door hen te helpen bij het opbouwen van een nieuw bestaan, net zolang totdat ze zichzelf weer kunnen redden. We doen dit vanuit onze christelijke identiteit. Het werk van ZOA wordt gecoördineerd vanuit Apeldoorn. Van daaruit werken wij in meerdere landen in Afrika, het Midden-Oosten, Azië en Zuid-Amerika. Bij ZOA werken wereldwijd ongeveer 1000 medewerkers.

ZOA is op zoek een 

Trainee Programme Manager Amudat

Over het traineeship

Als trainee Programme Manager Amudat draag je bij aan het werk van ZOA in Amudat District. Een traineeship is een geweldige kans om werkervaring op te doen in een professionele internationale organisatie binnen de humanitaire en ontwikkelingssector. Bovendien is het een geweldige kans voor je persoonlijke ontwikkeling. Het traineeship is voor een periode van een jaar. Onderdeel van het traineeship is een introductieperiode. Deze periode bestaat uit een veiligheidstraining en een (algemene) introductie op het hoofdkantoor van ZOA in Apeldoorn. En niet onbelangrijk, de helft van de trainees groeit door in een juniorpositie binnen ZOA. 

ZOA in Uganda

ZOA Uganda is actief in drie programmagebieden in Uganda waaronder West Nile, Karamoja en Acholi Regio’s. De programma’s worden aangestuurd en ondersteund vanuit de hoofdstad, Kampala. ZOA Uganda is werkzaam in verschillende sectoren: onderwijs, voedsel-en landzekerheid en water, sanitatie en hygiëne. Amudat District is gelegen in het noordoosten van Uganda, in Karamoja Regio. Dit is éen van de armste gebieden van Uganda, bekend om voedselschaarste, en een zeer laag onderwijsniveau.

ZOA werkt aan verbeterde landbouwopbrengsten, vakopleidingen voor jongeren, kredieten om bedrijven op te zetten, en coöperaties om boeren een sterkere marktpositie te geven om inkomens-en voedselonzekerheid tegen te gaan. Daarnaast werken we aan verbetering van toegang tot en kwaliteit van onderwijs voor meisjes en jongens. We bouwen klaslokalen, trainen onderwijzers, ondersteunen meisjes met kennis over menstruatie, en creëren bewustwording over het belang van onderwijs in de gemeenschap. ZOA werkt nauw samen met de gemeenschap en de district lokale overheid.

We hebben we veel aandacht voor extra kwetsbare groepen en vreedzame verhoudingen tussen verschillende bevolkingsgroepen.

Jouw uitdaging 

Als trainee rapporteer je aan ZOA’s Programma Manager in Amudat die verantwoordelijk is voor alle ZOA projecten in Amudat. Daarbij ondersteun je de Programme Manager bij zijn werkzaamheden en verantwoordelijkheden. Je bent betrokken bij project management en implementatie, HR en capacity-building van personeel, financiën en operationele zaken en schrijft mee aan rapportages en voorstellen voor donoren. Het is een hands-on positie; je bent nauw betrokken bij de uitrol en implementatie van projecten. ZOA Amudat is actief in verschillende sectoren, waaronder inkomens- en voedselzekerheid en Onderwijs.

Als trainee maak je deel uit van het Uganda team. Je vervult geen reguliere functie zodat er gelegenheid is tot leren. Als trainee word je bij veel aspecten van het landenprogramma   betrokken om op deze manier zoveel mogelijk ervaring op te doen. Werk- en leerdoelen worden vastgelegd in een projectplan tijdens de inductie periode en in overleg met het team ter plaatse.

Je zult wonen en werken in Amudat, een rurale, afgelegen gemeenschap in het noorden van Uganda. Huisvesting is beschikbaar op ZOA’s compound.

Jouw profiel

Kennis

 • Master diploma in humanitaire/ontwikkelingsstudies, bedrijfskunde, sociologie, onderwijskunde/pedagogie (met interesse in ontwikkelingsvraagstukken), of ander relevant veld en/of bachelor diploma met 2 jaar (relevante) werkervaring;
 • (Werk) Ervaring in het buitenland/Sub-Sahara Afrika is een sterkte pré;
 • Beheersing van de Engelse taal is essentieel. 

Vaardigheden en houding 

 • Je staat achter ZOA’s missie en visie en bent gemotiveerd om daaraan bij te dragen;  
 • Flexibel ingesteld en aanpassingsvermogen;
 • Multicultureel ingesteld;
 • Inlevingsvermogen;
 • Praktische instelling en resultaatgerichte aanpak;
 • Analytisch vermogen;
 • Accuraat;
 • Leergierig;
 • Omgaan met druk;
 • Creatief en strategisch te denken;
 • Initiatief nemen;
 • Bereidheid om te leven en werken in een afgelegen gebied, onder basisomstandigheden, met minimale mogelijkheden.

Speciale omstandigheden

 • Het traineeship duurt 1 jaar;
 • ZOA werkt in gebieden met een bovengemiddeld veiligheidsrisico; 
 • Je bent bij voorkeur single, families met kinderen kunnen niet overwogen worden;
 • Een afgerond traineeship biedt geen garanties tot een reguliere positie bij ZOA; 
 • Het betreft een niet betaalde positie. Echter, uitgaven zoals vliegtickets, accommodatie, trainingen, medische kosten (en vaccinaties) en verzekeringen worden wel vergoed. Daarnaast ontvang je als trainee een kleine vergoeding per maand. 

Zou je graag meer informatie willen?

Voor meer informatie over ZOA, bezoek onze website www.zoa.nl. Als je meer informatie zou willen ontvangen over het traineeship kun je ook onze website bezoeken: https://www.zoa.nl/campagne/traineeship-buitenland/.

Bij vragen over het traineeship dan kun je contact opnemen met Charity van Bemmel, Talent Development Specialist, via email c.vanbemmel@zoa.ngo.

Ben je geïnteresseerd en je wilt solliciteren? 

Solliciteren kan via de button onderaan het sollicitatieformulier: https://www.zoa.nl/vacature/trainee-programme-manager-amudat/. Solliciteren doe je door middel van je CV en motivatiebrief te uploaden in ons systeem. 

Regiocoördinator Collecte

Hebt u organisatietalent en vindt u het leuk om andere mensen te enthousiasmeren? Het Epilepsiefonds zoekt regiocoördinatoren die graag willen helpen bij het organiseren van de jaarlijkse collecte.

De collecte is de belangrijkste inkomstenbron voor het Epilepsiefonds. Met de opbrengst financieren we wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, aangepaste vakantiereizen en individuele hulpverlening. Elk jaar zetten duizenden vrijwilligers zich in voor de collecte. Om dit in goede banen te leiden zijn regiocoördinatoren onmisbaar.

Wat doet een regiocoördinator?

Als regiocoördinator onderhoudt u actief contact met de collecteleiders in uw regio of stad. Ook benadert u mensen om de collecte in uw regio of stad in stand te houden en uit te breiden.

Taken:

 • onderhouden van contact met de collecteleiders in uw regio;
 • bewaken van de bezetting van collecteplaatsen in uw regio (overal moeten voldoende collecteleiders en collectanten zijn);
 • instrueren en begeleiden van nieuwe collecteleiders bij het maken van een wijkindeling en het werven van nieuwe collectanten;
 • het maken van een werkplan voor uw regio in overleg met onze collectecoördinator.

Wat verwachten wij van u?

 • U beschikt over organisatietalent.
 • U bent een positief en gedreven persoon.
 • U vindt het leuk om een sociaal netwerk op te bouwen en te onderhouden.
 • U kunt zelfstandig werken, bent ondernemend en resultaatgericht.
 • U beschikt over een computer met internetverbinding, een auto en rijbewijs.
 • U bent gemiddeld 2 dagen per week beschikbaar (behalve in de zomermaanden).

Wat bieden wij?

 • een verantwoordelijke functie binnen onze organisatie, waarbij u ervaring opdoet met het begeleiden en aansturen van vrijwilligers;
 • een prima onkostenvergoeding;
 • professionele ondersteuning en begeleiding door onze coördinator Collecte.

Kennismakingsgesprek

Bent u geïnteresseerd in deze functie en wilt u zich samen met ons inzetten voor de epilepsiebestrijding? Wij gaan graag met u in gesprek. Neem contact op met Eddy Vulperhorst, coördinator Collecte, via 030 634 40 63 of evulperhorst@epilepsiefonds.nl.

Bestuursleden

Wij zijn op zoek naar inspirerende mensen om ons bestuur te versterken.

De Epilepsie Vereniging zoekt nieuwe bestuursleden.

Context

Een leven met epilepsie is een leven met onzekerheid. Je weet nooit wanneer je een aanval krijgt. Er zijn ruim 180.000 Nederlanders die epilepsie hebben en die op ieder moment en op elke leeftijd onverwachts een aanval kunnen krijgen. Vanwege de vergrijzing is de verwachting dat het aantal mensen met epilepsie in Nederland in de komende jaren zal stijgen tot meer dan 200.000.

Onze ambitie

Wij willen dat epilepsie een beter begrepen en beter behandelbare aandoening wordt. Als autoriteit willen we mensen met epilepsie en hun omgeving toerusten en adviseren in hun specifieke situatie en behoeften, zodat ze beter in staat zijn om met hun situatie en de gevolgen van epilepsie om te gaan.

In samenwerking organiseren wij impact door:

 • Wetenschappelijk onderzoek te financieren
 • Voorlichting, informatie en advies op maat te geven
 • Activiteiten voor mensen met epilepsie te organiseren
 • Belangenbehartiging
 • Lotgenotencontact

We zoeken mensen met de volgende kerncompetenties:

 • Bestuurlijke kwaliteiten en ervaring
 • Affiniteit met de doelgroep en/of patiëntenverenigingen
 • Aantoonbare kennis van en visie op ontwikkelingen binnen de patiëntenzorg
 • Onafhankelijk en initiatiefrijk
 • Praktisch en resultaatgericht
 • Enthousiasmerende teamspeler
 • Integer en groot verantwoordelijkheidsgevoel
 • Voldoende tijd om te investeren in de ontwikkeling van de vereniging en de verbindende samenwerking met interne en externe betrokkenen

Sinds 1 januari 2020 fungeert het bestuur als een toezichthoudend bestuur vanwege de samenwerking met het Epilepsiefonds. Het bestuur is belast met het houden van integraal intern toezicht op de dagelijkse gang van zaken binnen de vereniging, en ook op de uitvoering en de kwaliteit van de activiteiten van de vereniging.

We zijn op dit moment op zoek naar kandidaten met deskundigheid op de gebieden financiën, bedrijfsmatige processen en kandidaten met ervaring en affiniteit met vrijwilligers coördinatie.

Reageren uiterlijk 16 augustus 2020 via e-e-mail info@epilepsievereniging.nl

Voor meer informatie Joost Wijnhoud, 06-30718060

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vrijwilliger Stichting Molendocumentatie

Vereniging De Hollandsche Molen zet zich sinds 1923 in voor het behoud van de wind- en watermolens in Nederland. De vereniging is gevestigd te Amsterdam. De vereniging heeft een uitgebreid archief en documentatiecentrum die worden beheerd door de medewerkers van de Stichting Molendocumentatie (SMD). Hier wordt relevante informatie verzameld over bestaande en verdwenen molens.
De SMD bestaat uit een team van 8 vrijwilligers die over het algemeen op donderdag aanwezig zijn om de vele taken uit te voeren. Denk hierbij aan het bijhouden van de website allemolens.nl, het beheer van de bibliotheek en het archief of het ontvangen van bezoekers.

Voor het digitaliseringsproject zoeken wij een enthousiaste

Vrijwillig medewerker digitalisering

De taak betreft het bewerken van het gedigitaliseerde archiefmateriaal tot importeerbare archiefstukken en het meta-dateren ervan Metadateren is het toevoegen van specifieke kenmerken aan de archiefstukken in het archiefsysteem dat de basis vormt voor Allemolens.nl.

Profiel

 • vaardigheid met Windows, Office en eventueel databasesystemen
 • affiniteit met archieven en bibliothekeninteresse in molens en hun geschiedenis

De werkzaamheden kunnen thuis worden gedaan maar ook vanuit het kantoor van De Hollandsche Molen in Amsterdam. Het betreft een vrijwillige functie. Eventuele reiskostenvergoeding in overleg. Algemene informatie over de Stichting Molendocumentatie kunt u vinden op de websites molens.nl en allemolens.nl. Meer informatie over de functie is te verkrijgen bij Erik Stoop, coördinator SMD, telefoon 020 – 6238703 (iedere donderdag) of via smd@molens.nl. Schriftelijke reacties kunt u ten alle tijde per e-mail richten aan: smd@molens.nl o.v.v. Vacature vrijwillig medewerker digitalisering. De sluitingsdatum is zodra de vacature is vervuld.

Vrijwilliger online communicatie

Vereniging De Hollandsche Molen zet zich sinds 1923 in voor het behoud van de wind- en watermolens in Nederland. De vereniging is gevestigd te Amsterdam. De vereniging heeft een uitgebreid documentatiecentrum welke wordt beheerd door de medewerkers van de Stichting Molendocumentatie (SMD). Hier wordt zo veel mogelijk relevante informatie verzameld over bestaande en verdwenen molens zoals boeken, foto’s en tekeningen.
De SMD bestaat uit een team van 8 vrijwilligers die de vele taken uitvoeren. Denk hierbij aan het bijhouden van de website allemolens.nl middels het toevoegen van beschrijvingen of foto’s, het beheer van de bibliotheek of het ontvangen van bezoekers. De SMD heeft een bestuur die bestaat uit eveneens uit 8 personen.

De Stichting Molendocumentatie zoekt in verband met het groeiend aantal werkzaamheden een

Vrijwilliger communicatie

Voor de enthousiaste en betrokken vrijwilliger communicatie zien wij de volgende taken:

 • Het vergroten van de bekendheid en het aantal bezoekers van allemolens.nl.

Profiel

 • Je vindt het leuk aan de slag te gaan met zowel de traditionele als de nieuwe media;
 • Je hebt enige ervaring in het werken met computers;
 • Je beschikt over goede communicatieve eigenschappen;
 • Je kunt (na instructie) zelfstandig werken.

Wij bieden je een boeiende functie binnen een professionele organisatie en uiteraard kun je rekenen op een volledige onkostenvergoeding. Het aantal uren en werkdag(en) zal in overleg worden vastgesteld. De meeste vrijwilligers van de SMD werken op een donderdag.

Algemene informatie over onze organisatie en activiteiten kunt u vinden op de website www.molens.nl. Meer informatie over de functie is te verkrijgen bij Nicole Bakker, directeur van De Hollandsche Molen. Je kunt je belangstelling kenbaar maken middels een schriftelijke reactie per e-mail aan: n.bakker@molens.nl o.v.v. Vacature vrijwilliger communicatie. Sluitingsdatum zodra de vacature is vervuld

Vrijwilliger communicatie

Vereniging De Hollandsche Molen zet zich sinds 1923 in voor de beleving, bescherming en belangen van de wind- en watermolens in Nederland. Ze is dé molenvereniging van Nederland. De Hollandsche Molen is gevestigd te Amsterdam. Het bureau (12 medewerkers) is verantwoordelijk voor de voorbereiding en uitvoering van het beleid en staat onder leiding van een directeur.

De vereniging richt zich op draagvlakverbreding en belangenbehartiging. Op het gebied van draagvlakverbreding zoekt zij versterking. De Hollandsche Molen wil de inkomsten vergroten en met name via het Molenfonds meer geld werven voor het behoud van molens, onder andere met crowdfunding. Daarnaast wil de vereniging het aantal leden en donateurs aanzienlijk vergroten en de communicatie en werving middels digitale media versterken.

Wij zoeken een vrijwilliger communicatie.

Voor de enthousiaste en betrokken vrijwilliger communicatie zien wij de volgende taken:

 • Ondersteunen bij het bijhouden van digitale communicatiemiddelen zoals de website;
 • Ondersteunen bij het bijhouden van het mediabestand;
 • Ondersteunen bij het bijhouden van het foto-archief.

Profiel

 • Je vindt het leuk aan de slag te gaan met zowel de traditionele als de nieuwe media;
 • Je hebt enige ervaring in het werken met computers;
 • Je beschikt over goede communicatieve eigenschappen;
 • Je kunt (na instructie) zelfstandig werken.

Je wordt goed begeleid door het communicatieteam. Wij bieden je een boeiende functie binnen een professionele organisatie en uiteraard kun je rekenen op een volledige onkostenvergoeding. Het aantal uren en werkdag(en) zal in overleg worden vastgesteld.

Algemene informatie over onze organisatie en activiteiten kunt u vinden op de website www.molens.nl. Meer informatie over de functie is te verkrijgen bij Nicole Bakker, directeur. Je kunt je belangstelling kenbaar maken middels een schriftelijke reactie per e-mail aan: n.bakker@molens.nl o.v.v. Vacature vrijwilliger communicatie. Sluitingsdatum zodra de vacature is vervuld.

Bestuurslid Jongeren

Vacature leden van het bestuur met kennis jongeren

Vereniging De Hollandsche Molen zet zich sinds 1923 in voor de beleving, bescherming en belangen van de wind- en watermolens in Nederland. Ze is dé molenvereniging van Nederland. De vereniging is gevestigd te Amsterdam. Het bureau van De Hollandsche Molen (12 medewerkers) is verantwoordelijk voor de voorbereiding en uitvoering van het beleid. Het bureau staat onder leiding van een directeur.

De vereniging richt zich op draagvlakverbreding en belangenbehartiging. Het bestuur zoekt op het gebied van draagvlakverbreding versterking. De Hollandsche Molen wil haar communicatie continu verbeteren, haar inkomsten vergroten en met name via het Molenfonds meer geld werven voor het behoud van molens.

Omdat twee bestuursleden terug treden is de vereniging op zoek naar een nieuwe

Bestuurslid Jongeren

Het bestuurslid Jongeren richt zich op het meer betrekken van Jongeren bij het molenveld en biedt een verfrissende input op het huidige beleid. De bestuursleden werken samen met de rest van het bestuur en de directie richting te geven aan de vereniging.

De beoogde kandidaten hebben:

 • Ruime bestuurlijke ervaring
 • Kennis en ervaring met communicatie en marketing
 • Een netwerk dat deuren opent voor de vereniging
 • Aantoonbare affiniteit met goede doelen en/of de erfgoedsector
 • Sterke communicatieve vaardigheden

Het bestuurslid heeft voldoende tijd om zich in te zetten voor De Hollandsche Molen (circa 2 dagdelen per maand) en is in staat om de vereniging regelmatig in het land te vertegenwoordigen. Gezien de samenstelling van het bestuur bestaat de voorkeur voor een vrouwelijke en/of jongere kandidaat.

Het bestuur van de vereniging vergadert gemiddeld 8 keer per jaar, meestal op maandagmiddag in Amsterdam. Daarnaast wordt aanwezigheid verwacht bij de Algemene Vergadering (zaterdag in maart), vergaderingen van de Molenadviesraad (2 vrijdagmiddagen per jaar) en de Molencontactdag (oktober/november). Ook doen zich periodiek representatieve verplichtingen voor. Er geldt geen bezoldiging; reis- en verblijfkosten worden vergoed.

Voor informatie en reacties kunt u terecht bij de voorzitter, de heer N. Papineau Salm (info@nicosalm.nl) en de directeur Nicole Bakker (n.bakker@molens.nl) of 020 623 87 03.

U kunt uw sollicitatiebrief sturen aan de vereniging, n.bakker@molens.nl. De procedure bestaat uit twee gesprekken met bestuursleden en de directeur. De deadline voor uw sollicitatie is niet vastgesteld maar de procedure wordt gesloten zodra de vacature is vervuld.

We hopen de nieuwe bestuursleden op de eerstvolgende ledenvergadering te kunnen verkiezen.

Bestuurslid Communicatie en Marketing

Vacature leden van het bestuur met kennis van communicatie en marketing

Vereniging De Hollandsche Molen zet zich sinds 1923 in voor de beleving, bescherming en belangen van de wind- en watermolens in Nederland. Ze is dé molenvereniging van Nederland. De vereniging is gevestigd te Amsterdam. Het bureau van De Hollandsche Molen (12 medewerkers) is verantwoordelijk voor de voorbereiding en uitvoering van het beleid. Het bureau staat onder leiding van een directeur.

De vereniging richt zich op draagvlakverbreding en belangenbehartiging. Het bestuur zoekt op het gebied van draagvlakverbreding versterking. De Hollandsche Molen wil haar communicatie continu verbeteren, haar inkomsten vergroten en met name via het Molenfonds meer geld werven voor het behoud van molens.

Omdat twee bestuursleden terug treden is de vereniging op zoek naar een nieuwe

Bestuurslid Communicatie en marketing

Het bestuurslid communicatie en marketing speelt een belangrijke rol binnen het bestuur vanwege zijn/haar kennis op het vakgebied en visie om de ambities van het meerjarenbeleidsplan op het gebied van communicatie, marketing en fondsenwerving waar te maken.
Het bestuurslid werkt samen met de rest van het bestuur en de directie richting te geven aan de vereniging.

De beoogde kandidaten hebben:

 • Ruime bestuurlijke ervaring
 • Kennis en ervaring met communicatie en marketing
 • Een netwerk dat deuren opent voor de vereniging
 • Aantoonbare affiniteit met goede doelen en/of de erfgoedsector
 • Sterke communicatieve vaardigheden

Het bestuurslid heeft voldoende tijd om zich in te zetten voor De Hollandsche Molen (circa 2 dagdelen per maand) en is in staat om de vereniging regelmatig in het land te vertegenwoordigen. Gezien de samenstelling van het bestuur bestaat de voorkeur voor een vrouwelijke en/of jongere kandidaat.

Het bestuur van de vereniging vergadert gemiddeld 8 keer per jaar, meestal op maandagmiddag in Amsterdam. Daarnaast wordt aanwezigheid verwacht bij de Algemene Vergadering (zaterdag in maart), vergaderingen van de Molenadviesraad (2 vrijdagmiddagen per jaar) en de Molencontactdag (oktober/november). Ook doen zich periodiek representatieve verplichtingen voor. Er geldt geen bezoldiging; reis- en verblijfkosten worden vergoed.

Voor informatie en reacties kunt u terecht bij de voorzitter, de heer N. Papineau Salm (info@nicosalm.nl) en de directeur Nicole Bakker (n.bakker@molens.nl) of 020 623 87 03.

U kunt uw sollicitatiebrief sturen aan de vereniging, n.bakker@molens.nl. De procedure bestaat uit twee gesprekken met bestuursleden en de directeur. De deadline voor uw sollicitatie is niet vastgesteld maar de procedure wordt gesloten zodra de vacature is vervuld.

We hopen de nieuwe bestuursleden op de eerstvolgende ledenvergadering te kunnen verkiezen.