Meer weten? informatie@fondsen.org

“Zorg goed voor je moeder”

 Van 23 januari tot en met 2 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. Graag laten we je kennismaken met Kees. Kees is voorleesvrijwilliger bij Exodus in de PI Zwolle.
 
“Iemand binnen mijn kerk kwam naar me toe en vroeg of ik iemand kende die voorleesvrijwilliger wilde worden in de PI Zwolle. ‘Of ik iemand kende?!’ Jazeker, dat ben ik zelf! Sindsdien ben ik voorleesvrijwilliger in de PI Zwolle. Dat is nu ongeveer drie jaar geleden.
 
Sommige mensen denken dat ik zelf voorlees aan gedetineerden of hun kinderen. Maar dat is niet het geval. Elke maand ga ik met een groepje vrijwilligers naar de PI. Ik begon alleen, maar inmiddels zijn we met z’n vieren. We nodigen de gedetineerden uit om langs te komen. Zij kiezen uit de bibliotheek in de gevangenis een boek om voor te lezen aan hun kinderen en ik neem dit met een camera op. Na het voorlezen zeggen ze vaak iets persoonlijks tegen hun kinderen. ‘Zorg goed voor je moeder’ of ‘Ik hou van jullie’. Dat zijn emotionele momenten. Na afloop zet ik het op een CD-rom en stuur ik het naar hun kind(eren). 
 
Het voorlezen is vaak emotioneel. Sommige gedetineerden barsten in tranen uit. Na afloop zijn ze mij altijd dankbaar. Laatst ontvingen we zelfs een paar zelfgeschreven ansichtkaarten. Daar krijg ik een warm gevoel van. 
We zien dat er ieder jaar meer gedetineerden mee willen doen. Ik doe het niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de gedetineerde ouders.” 

Wil jij ook aan de slag als (voorlees) vrijwilliger voor Exodus? Vul dan nu dit formulier in!

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633